9) Πρωτεΐνη Σόγιας
Η Πρωτεΐνη σόγιας είναι η καλύτερη πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Είναι υψήλη σε περιεκτικότητα σε αργινίνη και σε περιεκτικότητα, μετά την πρωτεΐνη ορού γάλακτος και την καζεΐνη, σε λευκίνη και γλουταμίνη αντίστοιχα, η σόγια έρχεται δεύτερη. Η πραγματική δοκιμασία μιας πρωτεΐνης είναι η βιοδιαθεσιμότητα, πόσο από τα σημαντικά αμινοξέα της πραγματικά φτάνουν στους μυς. Για να το μετρήσουν αυτό, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την αναλογία απορρόφησης των αμινοξέων (PDCAAS). Λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενο αμινοξέων των πρωτεϊνών και την απορροφητικότητα τους, που βεβαιώνουν ότι τα αμινοξέα εισέρχονται στους μυς. Οι πρωτεΐνες που πληρούν τις προδιαγραφές αμινοξέων και απορροφητικότητας για τους ανθρώπους, παίρνουν ένα PDCAAS του 100% με την πρωτεΐνη σόγιας σημειώνει ένα 91%.