10) Σολομός
O σολομός περιέχει λίγο λιγότερη πρωτεΐνη ανά μερίδα από ότι το κοτόπουλο, η γαλοπούλα ή το μοσχάρι, αλλά αναπληρώνει για την μικρή του έλλειψη σε πρωτεΐνη συγκεντρώνοντας τα υγιή λιπαρά ωμέγα – 3 μακριάς αλυσίδας, EPA και DHA. Αγοράζοντας άγριο σολομό ή εκτροφείου δεν αλλάζει το περιεχόμενο σε πρωτεΐνη, αλλά επηρεάζεται το περιεχόμενο σε λιπαρά: Ο σολομός εκτροφείου περιέχει περισσότερα προ-φλεγμονώδη ωμέγα – 6 και λιγότερα αντιφλεγμονώδη ωμέγα – 3 από ότι ο άγριος σολομός. Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και λιπαρών που βρίσκεται στο σολομό, τον κάνει ιδανικό να τον συνδυάσεις με ινώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια για ένα απλό, υψηλό σε περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ελεγχόμενο σε υδατάνθρακες γεύμα.
Αφήστε μας τα σχόλια σας