7) Γιαούρτι με Χαμηλά Λιπαρά
Το Γιαούρτι περιέχει 2 ειδών πρωτεΐνης, ορού γάλακτος (whey) και καζεΐνη (casein). Τα μοναδικά αποτελέσματα της καζεΐνης προκύπτουν από το πως απορροφάται και αφομοιώνεται. Σε αντίθεση με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η καζεΐνη απορροφάται αργά, αυξάνοντας αλλά όχι εκτοξεύοντας τα επίπεδα αμινοξέων. Οι αντικαταβολικές ιδιότητες της καζεΐνης προκύπτουν από αυτές τις συνεχείς αυξήσεις αμινοξέων στο αίμα που είναι ιδανικές για τη βελτιστοποίηση της ισορροπίας ανάμεσα στην μυϊκή διάσπαση και στην οικοδόμηση μυών. Έρευνα δείχνει ότι η καζεΐνη που καταναλώνεται αργά το βράδυ, μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη των μυών και την αποκατάσταση από την άσκηση ενώ κοιμάσαι.
Περιέχει επίσης ζωντανούς μικροοργανισμούς (προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος), οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Το γιαούρτι έχει αντισηπτικές ιδιότητες λόγω μιας ουσίας του περιέχει, του γαλακτικού οξέος, που εμποδίζει τη ζύμωση και την απορρόφηση των τοξινών. Παράγει ουσίες και φυσικά αντιβιοτικά, ικανά να καταστρέψουν βακτηρίδια που προκαλούν ασθένειες (όπως, λόγου χάρη, η φυματίωση). Σύμφωνα με έρευνες, ένα από τα βακτήρια του γιαουρτιού, το λακτομπάκιλους, αποδείχθηκε ότι καταστέλλει την παραγωγή ενζύμων που ευνοούν τους όγκους στο παχύ έντερο.