8) Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα, το λευκό κρέας, είναι η πιο άπαχη ζωική πηγή πρωτεΐνης που θα βρεις. (Το σκούρο μέρος της γαλοπούλας είναι πιο παχύ, αλλά όχι πολύ, με μια μερίδα 100 γραμμαρίων να περιέχει μόνο 1.5 γραμμάρια λίπους περισσότερο από το λευκό κρέας.) Η γαλοπούλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά με το κοτόπουλο σε πολλά πιάτα όταν χρειάζεσαι μια αλλαγή. Ενώ η γαλοπούλα είναι γνωστή ότι σε νυστάζει εξαιτίας των υποθετικών υψηλών επιπέδων της στο αμινοξύ τριπτοφάνη, στην πραγματικότητα δεν περιέχει τόσο πολύ περισσότερη τριπτοφάνη από το κοτόπουλο. Το εκλεπτυσμένο άπαχο κρέας της γαλοπούλας που είναι χαμηλό σε νάτριο είναι μια ιδανική επιλογή αν κινείσαι συχνά και χρειάζεσαι μια υψηλής ποιότητας, έτοιμη προς κατανάλωση πηγή πρωτεΐνης.