Running-Magazine-Logo

4 συμβουλές για να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου και να κάψεις το περιττό λίπος

metavolismos

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Κυκλικοί υδατάνθρακες

Αν θες να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου, πρέπει να φέρεις τον οργανισμό σου σε λιπο-προσαρμοστική κατάσταση χρησιμοποιώντας μια αυξομειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων. Μια λιπο-προσαρμοστική κατάσταση είναι η κατάσταση που ο οργανισμός σου αρχίζει να καίει λίπος αντί να χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες σαν κύρια πηγή ενέργειας.

Συνήθως τρως περισσότερους υδατάνθρακες και η καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης είναι μειωμένη. Κάνοντας κάτι τέτοιο, υπερχειλίζεις τις αποθήκες υδατανθράκων του οργανισμού σου και σαν αποτέλεσμα έχει να αποθηκεύεις περισσότερο λίπος. Αλλάζοντας το διατροφικό σου προφίλ, προσλαμβάνοντας λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερη πρωτεΐνη, μπορείς με αποτελεσματικό τρόπο να αναγκάσεις τον οργανισμό σου να χρησιμοποιήσει όλους τους αποθηκευμένους υδατάνθρακες και μετά να αρχίσει να καίει περισσότερο λίπος ως πηγή ενέργειας. Κρατώντας αυξημένη την πρόσληψη πρωτεΐνης, βοηθάς τον οργανισμό σου να κρατήσει και τα επίπεδα αμινοξέων στο αίμα σου αυξημένα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται με επιτυχία η μυική ανάπτυξη και η διατήρηση της άλιπης μάζας σου.

Οι κυκλικοί υδατάνθρακες είναι μια στρατηγική διατροφής κατά την οποία δεν αφήνεις τον οργανισμό σου να φτάσει σε μεταβολικό κορεσμό. Μετά από 2 εβδομάδες σε οποιαδήποτε δίαιτα μειωμένων θερμίδων, οι μεταβολικές ορμόνες αρχίζουν να μειώνονται, πέφτει ο μεταβολισμός και καις λιγότερο λίπος. Τότε χρειάζεσαι μια φάση φόρτωσης υδατανθράκων οι οποίοι πυροδοτούν τις κατάλληλες ορμόνες ώστε να αυξήσεις πάλι τον μεταβολισμό σου και να αρχίσεις ξανά να καις.

Χρειάζονται περίπου 3 μέρες για να έρθει ο οργανισμός σου πάλι σε λιπο-προσαρμοστική κατάσταση, όπου ο ρυθμός καύσης λίπους αυξάνεται. Ανάλογα με την ποσότητα του σωματικού λίπους που χρειάζεται να χάσεις, μπορείς να προσδιορίσεις την χρονική διάρκεια ενός κύκλου υδατανθράκων. Δοκίμασε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων για 4-6 μέρες με 1 μέρα διάλειμμα, υψηλή σε πρόσληψη υδατανθράκων. Στις μέρες που έχεις μειώσει τους υδατάνθρακες θα πρέπει να προσλαμβάνεις περίπου 50% της ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων σε πρωτεΐνη, 10-20% σε υδατάνθρακες και 30-40% σε λιπαρά.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X