Running-Magazine-Logo

4 συμβουλές για να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου και να κάψεις το περιττό λίπος

metavolismos

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Φάε λιπαρά για να κάψεις λίπος

Η Μεσογειακή διατροφή έχει δείξει εδώ και πολλά χρόνια τα οφέλη της προς την υγεία και πολλά από αυτά τα οφέλη, αποδίδονται στο ότι είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά. Αυτά τα λιπαρά, σημειώνεται ότι αυξάνουν την οξείδωση του σωματικού λίπους, μειώνουν την αποθήκευση λίπους, μειώνουν την πείνα και βελτιώνουν την σωματική σύνθεση.

Υπάρχουν αποδείξεις που λένε πως η αυξημένη πρόσληψη πολυακόρεστων λιπαρών στην διατροφή σου, προωθεί την αύξηση του μυικού ιστού στο σώμα σου και συνεπώς αυξάνει και τον μεταβολικό ρυθμό σου με αποτέλεσμα την μείωση του σωματικού λίπους. Καταναλώνοντας από 2 έως 5 gr πολυακόρεστων λιπαρών την ημέρα επίσης προωθεί την καλύτερη απορρόφηση διατροφικών στοιχείων από τις μυικές σου ομάδες λόγω της αγγειοδιαστολικής τους ιδιότητας, η οποία μειώνει την διαθεσιμότητα διατροφικών στοιχείων στον οργανισμό σου, που προωθούν την αποθήκευση λίπους.

Η ελαιοευρωπαΐνη, μια χημική ένωση από πολυφαινόλες που περιέχονται στην ελιά και στο ελαιόλαδο, έχει αποδειχθεί ότι υπό προϋποθέσεις έχει μεταβολικές ιδιότητες, όπως η αύξηση της ορμόνης T3, ορμόνη του θυρεοειδούς αδένα που επηρεάζει τον μεταβολισμό, την αύξηση της νοραδρεναλίνης και της αδρεναλίνης. Η ελαιοευρωπαΐνη πυροδοτεί τις UCP ή αλλιώς πρωτεΐνες αποσύζευξης στον οργανισμό σου, οι οποίες παράγουν θερμότητα (θερμογένεση), και έχεις σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη καύση θερμίδων, αντί να παράγει τρισφωσφορική αδενοσίνη (ATP). Η αύξηση των πρωτεϊνών αποσύζευξης οφείλεται στον συσχετισμό τους με τις ορμόνες T3, της νοραδρεναλίνης και της αδρεναλίνης. Σε μια ανάλυση στα πολυακόρεστα λιπαρά, μια πρόσληψη από 0,3 έως 3 gr την ημέρα, είναι αποτελεσματική για την μείωση του σωματικού βάρους και την βελτίωση της σωματικής σύνθεσης, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης σωματικού λίπους και την αύξησης μυικού ιστού.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X