Running-Magazine-Logo

4 συμβουλές για να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου και να κάψεις το περιττό λίπος

metavolismos

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Μείωσε τις φλεγμονώδεις τροφές

Το λίπος που υπάρχει στο σώμα σου, υποδόριο και σπλαχνικό, δεν είναι ένα έμφυτο ξένο σώμα. Ο λιπώδης ιστός προκαλεί τη έκκριση κυτοκίνων, μικρών πρωτεϊνών που απελευθερώνουν τα κύτταρα και πυροδοτούν τις φλεγμονές, και άλλων ορμονών που μπορούν να βλάψουν την λειτουργία της ινσουλίνης στο αίμα, της λεπτίνης και να μπλοκάρουν τους υποδοχείς για την καύση λίπους. Έτσι μειώνεται η ευαισθησία σου στην ινσουλίνη και στην λεπτίνη, και έτσι το σώμα σου δεν μπορεί να αποθηκεύσει και να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τα θρεπτικά στοιχεία που προσλαμβάνεις από την διατροφή σου, αλλά μειώνεται και ο ρυθμός που το σώμα σου μεταβολίζει.

Όταν ο οργανισμός σου δεν μπορεί να επεξεργαστεί σωστά τις τροφές που τρως, έχεις σαν αποτέλεσμα την περίσσια σακχάρων στο αίμα και προκαλείται γλυκοζυλίωση (μια χημική αντίδραση κατά την οποία τα μόρια των σακχάρων ενώνονται με αυτά των πρωτεϊνών, δημιουργώντας δομές που μπορεί να βλάψουν την λειτουργία των κυττάρων. Μελέτες έχουν δείξει πως η γλυκοζυλίωση ελαττώνει τους προστατευτικούς μηχανισμούς του οργανισμού σου που ρυθμίζουν τις φλεγμωνές). Αυξημένο σωματικό λίπος σημαίνει μεγαλύτερη φλεγμονή και άρα περισσότερη μείωση στον μεταβολισμό του λίπους. Ένας τρόπος για να εξασφαλίσεις την μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό σου είναι να μειώσεις τις διατροφικές συνήθειες που προωθούν την φλεγμονή. Αν ξέρεις για παράδειγμα έχεις δυσανεξία στην γλουτένη ή στα γαλακτοκομικά ή σε κάποιες άλλες τροφές, κάνε μια προσπάθεια να τα αφαιρέσεις από την διατροφή σου. Επίσης, μείωσε την ζάχαρη που προσλαμβάνεις και ξεκίνησε να τρως ολόκληρα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ενώσεις όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά

References

Buckley JD, Howe PRC. Long-chain omega-3 polyunsaturated fatty acids may be beneficial for reducing obesity – a review. Nutrients. 2010. 2(12): 1212-30.

Crovetti R, et al. The influence of thermic effect of food on satiety. Eur J Clin Nutr. 1998. 52(7): 482 – 8.

Oi-Kano Y, et al. Extra virgin olive oil increases UCP1 content in brown adipose tissue and enhances noradrenaline and adrenaline secretions in rats. J Nutr Biochem. 2007. 18(10): 685-92.

Poudyal H, Campbell F, Brown L. Olive leaf extract attenuates cardiac, hepatic, and metabolic changes in high carbohydrate-, high fat-fed rats. J Nutr. 2010. 140(5):946-53.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X