Running-Magazine-Logo

Διατροφή και Μανιτάρια : Η κρυφή Δύναμη των Μανιταριών

manitaria

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Τα μανιτάρια είναι ένας βρώσιμος μύκητας που προέρχεται από φυτά χωρίς χλωροφύλλη. Παρόλο που υπάρχουν πολλά είδη με διαφορετικό χρώμα, σχήμα και ιδιότητες, τα οφέλη τους στην υγεία σου είναι τεράστια.

Τα μανιτάρια μπορούν να σε δυναμώσουν και να σε προστατέψουν από λοιμώξεις αλλά επίσης είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά που δεν μπορείς πάντα να βρίσκεις στα λαχανικά.

Μισό φλιτζάνι μανιτάρια περιέχουν 1 γραμμάριο πρωτεΐνης, 21 θερμίδες και καθόλου λιπαρά σε σύγκριση με μια αντίστοιχη ποσότητα κρέατος η οποία έχει 75 θερμίδες και 5 γραμμάρια λιπαρά. Γι αυτό τα μανιτάρια πρέπει να αποτελούν βασική προσθήκη στην καθημερινή σου διατροφή γι ανα χάσεις βάρος αλλά και να διατηρείς την μυική σου μάζα. Διάβασε παρακάτω πως τα μανιτάρια θα σε βοηθήσουν να μικρύνει την περιφέρεια της μέσης σου.

Τα Οφέλη

  • Με 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά μερίδα, μπορείς να γεμίσεις με πρωτεΐνες οποιαδήποτε σαλάτα σου, σάλτσα ή σνακ λαχανικών καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, κρατώντας τον μεταβολισμό σου ψηλά και την μυική σου ανάπτυξη σε τροχιά.

  • Λόγω της διατροφικής τους πυκνότητας, κατέχουν υψηλότερη θέση από τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και οι περισσότεροι ερευνητές ισχυρίζονται ότι είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που μπορείς να τρως χωρίς παρενέργειες (όχι βέβαια τα δηλητηριώδη).

  • Είναι καλή πηγή σε ποτάσιο, πανίσχυρο μέταλλο που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και της αρτηριακής πίεσης. Επίσης αποτελούνται κατά 80-90% από νερό, γεγονός που τα κάνει να σε κρατούν χορτάτο περισσότερη ώρα.

  • Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης B, συμπεριλαμβανομένων ριβοφλαβίνη, νιακίνη και παντοθενικό οξύ που παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό διασπώντας τις πρωτεΐνες (σε αμινοξέα), τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αν αντικαταστήσεις μοσχαρίσιο κιμά με μανιτάρια σε ένα σου γεύμα μια φορά την εβδομάδα, μπορείς να χάσεις 2-3 κιλά σε ένα χρόνο χωρίς καμία άλλη αλλαγή.

  • Συχνά ομαδοποιούνται με τα λαχανικά, τα μανιτάρια παρέχουν πολλά διατροφικά συστατικά, όπως αυτά που συναντάς στο κρέας, τα φασόλια ή στους σπόρους. Έχουν λίγες θερμίδες, δεν έχουν χοληστερόλη ούτε γλουτένη, είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και παρέχουν στο σώμα σου σημαντικά διατροφικά στοιχεία όπως σελήνιο, πολυσακχαρίτες και αντιοξειδωτικά που που είναι ισχυρά όπλα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη και του μαστού.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X