Running-Magazine-Logo

4ος Κόρισσος αγώνας άμμου – 27 Αυγούστου 2016 | Κέρκυρα

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Η ημερομηνία του 4ου Κόρισσου Αγώνα τρεξίματος στην άμμο με τις δύο διαδρομές  των 7 χλμ και 21 χλμ, είναι στις 27 Αυγούστου  2016.

 

Ο αγώνας θα γίνει στην παραλία και το κεδροδάσος  του ΊΣΣΟΥ της Κέρκυρας.

Προσεχώς  θα σταλεί  η  αναλυτική προκήρυξη του  αγώνα

Κέρκυρα

Πρόκειται για το φημισμένο νησί των Φαιάκων, προικισμένο από τη φύση με ειδυλλιακά τοπία, γοητευτικούς όρμους, εκτεταμένες παραλίες με άμμο, πευκοδάση, κυπαρίσσια. Αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες, μουσεία, εξαιρετική αρχιτεκτονική στην πρωτεύουσα και παραδοσιακά χωριά στην ενδοχώρα καθώς και η άριστη τουριστική υποδομή έχουν δώσει στο νησί έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την έχουν κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Πρωτεύουσα της Κέρκυρας είναι η πανέμορφη ομώνυμη πόλη. Η Παλαιά Πόλη έχει ενετική πολεοδομική διάταξη χτισμένη ανάμεσα σε δύο φρούρια και με ρομαντική φυσιογνωμία: Πλακόστρωτοι πεζόδρομοι, όμορφες πλατείες και νεοκλασικά, εκκλησίες και ιστορικά μνημεία. Η Νέα Πόλη, έχει καλή ρυμοτομία και απλώνεται πίσω από την Παλιά.

Χαλικούνας και Ίσσος

Ίσως οι δύο ομορφότερες παραλίες της Κέρκυρας, σε απόσταση 20 περίπου χιλιόμετρα νότια της πόλης.

Η Έρημος Σαχάρα στην Κέρκυρα.

Δύο κολλητές αμμουδιές που το μήκος τους ξεπερνάει τα 10 χιλιόμετρα, με καφέ ψιλή άμμο και μόνιμα κύματα ότι πρέπει για surfing, είχαν την τύχη να υπάρχει εκεί η λιμνοθάλασσα των Κορισσίων, που μαζί με τον βιότοπο της είναι προστατευμένη περιοχή natura, έτσι δεν υπάρχουν εκεί ούτε ξενοδοχεία ούτε εστιατόρια, αν κάποιος διψάσει η θέλει να φάει κάτι υπάρχει μια καντίνα του Δήμου επάνω στην παραλία.

Ανάμεσα από Χαλικούνα και Ίσσο υπάρχει μικρό δάσος μήκους τριών χιλιομέτρων, αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο τέλος του παράλληλου με την παραλία χωματόδρομου και περπατάτε μέσα από το δάσος μέχρι να βγείτε στους αμμόλοφους και μετά στην παραλία του Ίσσου.

Για όσους δεν αρέσει το περπάτημα ο Ίσσος έχει και άλλη πρόσβαση με αυτοκίνητο από τον κεντρικό δρόμο, ακριβώς εκεί που τελειώνει η μεγάλη ευθεία της Λίνιας.

Ελπίζουμε η περιοχή να παραμείνει όπως είναι, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X