Running-Magazine-Logo

2 κορυφαίοι Μαραθωνοδρόμοι στον 4ο αγώνα Ιωάννης Καποδίστριας

marathonodromoi

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο ένας θα τιμηθεί και ο άλλος … θα τρέξει

Ο λόγος για 2 Κορυφαίους Μαραθωνοδρόμους που έχουν φορέσει τα Ελληνικά Χρώματα τιμώντας την πατρίδα.

Δέχθηκαν την πρόσκληση του Πρωταθλητή του Μαραθωνίου και διοργανωτή Βασίλη Ζαμπέλη για παρουσία στον 4ο Αγώνα Ιωάννης Καποδίστριας

Ο Σπύρος Ανδριόπουλος και ο Κερκ ( Κυριάκος Λαζαρίδης )

Μετά από σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον Κυριάκο Λαζαρίδη μας ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στον αγώνα των 5km στον 4ο αγώνα Ιωάννης Καποδίστριας στην Αίγινα.

spiros andriopoulos

ο Σπύρος Ανδριόπουλος, πριν από 26 χρόνια είχε σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 2 ώρ. 12’04” που παραμένει ακατάρριπτη μέχρι και σήμερα!

kerk lazaridis

Ο Κυριάκος Λαζαρίδης, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από 1977 έως 1985 με 100 συμμετοχές συμμετείχε σε Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχοντας τρέξει πάνω από 50 Μαραθώνιους στο εξωτερικό. Το 1983 και το 1984 ήρθε πρώτος στο Διεθνή Μαραθώνιο της Νυρεμβέργης με ρεκόρ διαδρομής και τις δύο χρονιές. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φλώριδα των ΗΠΑ είχε καταλάβει την 7η θέση. Τερματίζοντας 2ος στον Μαραθώνιο του Μπάρσλεϋ στην Αγγλία το 1977, έκανε Πανελλήνιο Ρεκόρ με 2.20.15 που διατήρησε μέχρι το 1982 όταν το κατέρριψε ο Μιχάλης Κούσης με 2.14.36. Το 1988 ο Κυριάκος Λαζαρίδης μαζί με 4 ακόμη Ειρηνοδρόμους έτρεξε για την Ειρήνη την απόσταση Αθήνα – Μόσχα 3.000 χλμ. κατά τη συνάντηση εκεί των Προέδρων των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν και της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X