Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

Το Διαγνωστικό Κέντρο «Αιμοδιάγνωση» στην Κηφισιά σε συνεργασία με το Running Magazine χαρίζουν στους δρομείς μία εξαιρετική παροχή.

55% έκπτωση ( 20 ευρώ από 45 ) για την πρώτη σου επίσκεψη στο Αιμοδιάγνωση Cryo στην Κηφισιά για να γνωρίσεις την Κρυοθεραπεία από κοντά!


Running Pass: Μπες κι εσύ στη νέα running παρέα του Running Magazine

Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής και ο εκπτωτικός κωδικός του Icetube θα έρθει κατευθείαν στο Email σου.

Please wait...

Λίγα λόγια

Πρώτος ο Ιπποκράτης στην αρχαιότητα χρησιμοποίησε τον πάγο και το χιόνι για την καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία στη σημερινή της μορφή αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία το 1978 για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.Έκτοτε έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στον τομέα της υγείας και της αθλητικής αποκατάστασης όσο και στην αισθητική.

Πραγματοποιείται μέσα σε έναν θάλαμο Κρυοσάουνας (Cryosauna) σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από -120 ˚C έως -170 ˚C και διαρκεί μόλις 3 λεπτά.

Featured Spce

ADD

Ο χρόνος παραμονής στην Κρυοσάουνα είναι ο επιστημονικά ενδεδειγμένος, ώστε το σώμα μας να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη χωρίς κινδύνους καθώς το μείγμα ψεκασμού, που είναι νέφος αζώτου, δεν περιέχει υγρασία. Έτσι μειώνεται μόνο η θερμοκρασία του δέρματος και όχι των εσωτερικών οργάνων. Ο οργανισμός όμως προκειμένου να αμυνθεί,  ενεργοποιεί όλες τις φυσικές θεραπευτικές ικανότητές του και απελευθερώνει ορμόνες όπως ενδορφίνη, αδρεναλίνη, νοραδρεναλίνη και ντοπαμίνη, οι οποίες μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος. Η αύξηση των ορμονών αυτών στο αίμα δημιουργεί αίσθημα ηρεμίας και ευδαιμονίας, η κούραση και ο χρόνιος πόνος μειώνεται, ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι φλεγμονές, αυξάνεται ο μεταβολισμός και επιτυγχάνεται άμεση ανάπλαση του δέρματος. Ταυτόχρονα έχει ευεργετική επίδραση και στη θεραπεία των διαταραχών διάθεσης, άγχους και κατάθλιψης.

Ιατρικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η ολόσωμη κρυοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων πολλών χρόνιων παθήσεων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, ινομυαλγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτοάνοσες διαταραχές, ψωρίαση, δερματίτιδα και οστεοπόρωση.

Οι τακτικές συνεδρίες κρυοθεραπείας λειτουργούν ευεργετικά για αθλητές που καταπονούνται από την έντονη άσκηση, ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιους πόνους αλλά και το γενικό πληθυσμό που αναζητά την ευεξία και την αντιμετώπιση των στρεσογόνων καταστάσεων της καθημερινότητας.