Running-Magazine-Logo

Το λίπος στην κοιλιά υπεύθυνο για καρδιοπάθειες

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Λίπος στην κοιλιά : Τελικά είναι πιο επικίνδυνο από όσο νομίζαμε!

Το αυξημένο στομαχικό λίπος, ειδικά το “κρυμμένο λίπος” στους κοιλιακούς συσχετίζεται με νέους ανησυχητικούς παράγοντες για καρδιοπάθειες σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology.

Αυτοί οι καρδιοαναπνευστικοί παράγοντες κινδύνου σχετίζονται με το δείκτη μάζας σώματος σε συνδυασμό με την περιφέρεια της μέσης, μεταβλητές που χρησιμοποιούνται συνδυαστικά ώστε να αποφανθούν εαν ένα σώμα είναι υγιές όσον αφορά το βάρος ή όχι.

Διάβασε επίσης : 3 Μύθοι για την καύση του λίπους στην κοιλιά

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κουβαλούν περισσότερο κοιλιακούς λίπος γύρω από το μεσαίο τμήμα του κορμού, τείνουν να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για καρδειοπάθειες σε σχέση με άλλους που έχουν το λίπος σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Επιπλέον, οι έρευνες έδειξαν ότι η αποθήκευση τοπικού λίπους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν γίνεται στην περιοχή του στομάχου.

“Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι αποδεικνύεται ότι η αύξηση της ποσότητας του λίπους στην περιοχή του στομάχου και μία χαμηλότερη πυκνότητα λίπους σχετίζεται με πολύ επικίνδυνους παράγοντες καρδειοπάθειας” αναφέρει η Caroline Fox, M.D., M.P.H. πρώην ερευνήτρια του National Heart Lung και Blood Institute και επικεφαλής της εν λόγω έρευνας.

Διάβασε επίσης : Τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά

Η Fox είπε ότι η τα αποτελέσματα της πυκνότητας του λίπους είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

“Μετρώντας την πυκνότητα του λίπους είναι ένας νέος τρόπος μέτρησης, τον οποίο είμαστε σε διαδικασία περαιτέρω διερεύνησης ώστε να τον καταλάβουμε. Χρησιμοποιείται ως μία έμμεση μεταβλητή μέτρησης της ποιότητας του λίπους και παρατηρήθηκε ότι οι χαμηλές τιμές σχετίζονται με αυξημένους κινδύνους καρδιοπάθειας”

Συγκεκριμένα, άτομα με μεγαλύτερες αυξήσεις στο κοιλιακό λίπος έδειξαν μεγαλύτερες αυξήσεις σε παράγοντες όπως η αρτηριακή πίεση, υψηλά τριγλυκερίδια, χαμηλή HDL.

 

 

Επειδή, αυτή η έρευνα έχει βασιστεί στην παρατήρηση, οι ερευνητές δεν μπορούν να βγάλουν τυπικά αποτελέσματα, αλλά ήδη υπάρχουσες έρευνες έχουν συσχετίσει το αυξημένο κοιλιακό λίπος με υψηλότερους κινδύνους καρκίνου, καρδιοπαθειών και θανάτου!

 

Πηγή:

Materials provided by American College of Cardiology.


Journal Reference:

  1. Jane J. Lee, Alison Pedley, Udo Hoffmann, Joseph M. Massaro, Caroline S. Fox. Association of Changes in Abdominal Fat Quantity and Quality With Incident Cardiovascular Disease Risk FactorsJACC, September 2016 DOI: 10.1016/j.jacc.2016.06.067
Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X