Running-Magazine-Logo

2ο Ultra Trail Pelion – 2 Δεκεμβρίου | Πήλιο

ultra trail pelion

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

2ο Ultra Trail Pelion : Στις 2 Δεκεμβρίου 2017 θα διοργανωθεί ο 2ος χειμερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Πήλιο!

Η διοργάνωση του 2ου χειμερινού αγώνα (ultra trail) ορεινού τρεξίματος στο Πήλιο είναι γεγονός!

Το Σάββατο, 2 Δεκέμβρη 2017 θα πραγματοποιηθεί αγώνας 80 χλμ. (50 μιλίων) 4.120 D+ στο βουνό των Κενταύρων. Η σημαία της εκκίνησης και του τερματισμού θα κυματίσει στην Πορταριά σε ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου αλλά και ολόκληρης της χώρας..

Η προσπάθεια πραγματοποιείται, από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το βουνό και το ορεινό τρέξιμο και θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις εικόνες αυτού του τόπου, με όλους τους φίλους της περιπέτειας.

Ο αγώνας θα ξετυλιχθεί ανάμεσα στα μονοπάτια στο δάσος του Πηλίου, στα καλντερίμια που εναλλασσόμενα θα δίνουν τη σκυτάλη από τις άγριας ομορφιάς παραλίες του Αιγαίου, στις ήρεμες ακτές του Παγασητικού. Βουνό, θάλασσα, μύθοι, θρύλοι συναντιούνται για πρώτη φορά στη διοργάνωση που θα χαρίσει πολλές συγκινήσεις στους λάτρεις της ultra trail κοινότητας! Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει …

Λίγα λόγια για το βουνό των Κενταύρων

Σύμφωνα με τη μυθολογία στο Πήλιο κατοικούσαν οι Κένταυροι, οι οποίοι ήταν μυθικά πλάσματα με σώμα μισό ανθρώπινο μισό αλογίσιο που προήλθαν από την ερωτική ένωση του Ιξίωνα, βασιλιά των Θεσσαλών, και της Νεφέλης. Εκτός όμως από κατοικία των θρυλικών Κενταύρων, το Πήλιο αποτελούσε και θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου. Στην κορυφή του μάλιστα βρισκόταν και το αρχαίο σπήλαιο του Ακραίου Δία, στο οποίο πήγαιναν οι κάτοικοι της περιοχής στα μέσα Ιουλίου και στις πιο ζεστές και ξηρές μέρες του χρόνου, για να παρακαλέσουν το Δία να στείλει λίγη βροχή.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X