Running-Magazine-Logo

2ο Lost Trail – 17 Σεπτεμβρίου 2016 |Αηγιάννη

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το Lost Trail, ο “μικρός” αγώνας της διοργάνωσης του ΟΜΤ, που έκανε τα πρώτα βήματά του πριν από ένα χρόνο, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στην κοινότητα του ελληνικού ορεινού τρεξίματος.

Φέτος, μετά τον ΟΜΤ και το Lost Trail αλλάζει την έδρα του και μετακινείται στον Αηγιάννη, τροποποιώντας στο μικρότερο δυνατό βαθμό τη διαδρομή του, προκειμένου να συνδεθεί με το νέο του “σπίτι”. Στο φετινό δεύτερο Lost Trail, θα γίνουν δεκτοί μέχρι 200 αθλητές, οι δε εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 20 Ιουλίου.

 

Αναλυτικότερα, τα βασικά χαρακτηριστικά του φετινού γεγονότος είναι τα παρακάτω:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Μετά την απόφαση για μετακίνηση του γεγονότος στον Αηγιάννη, όπως ο ΟΜΤ, η διαδρομή του Lost τροποποιείται σε ένα σχετικό βαθμό, με διατήρηση του βασικού κορμού (το 90% της παλιάς διαδρομής παραμένει το ίδιο), που αποτελεί ο κύκλος των 50 χιλιομέτρων. Μετά από αυτή την αλλαγή, το μήκος της διαδρομής μειώνεται κατά ένα χιλιόμετρο (από τα 56 στα 55 χιλιόμετρα) και η ανάβαση κατά 200 μέτρα (από 4000 μέτρα σε 3800 περίπου). Η αλλαγή συνίσταται στην «οδό» εισόδου-εξόδου, στον δεδομένο και σταθερό κύκλο των 50 χιλιομέτρων. Το βασικό περίγραμμα της διαδρομής είναι πλέον το εξής: Αηγιάννης – Τσουκνίδα – Λιβαδάκι – Μελιτζάνι – Πριόνια – Γομαροστάλι – Πετρόστρουγκα – Κορομηλιά – Σέλωμα – Σταυρός – Χαντόλια – Ασπρόη – Παλιό Μοναστήρι – Γιάννακα – Καστάνα – Γκόλνα – Ντελή – Τρόχαλο – Αηγιάννης. Από τα 55 χιλιόμετρα, τα 52 καλύπτονται από μονοπάτια, ενώ το χαμηλότερο σημείο της διαδρομής ανεβαίνει από 280 στα 580 μέτρα (Αηγιάννης).

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Παραμένει το όριο των 14 ωρών για τους άνδρες και των 15 για τις γυναίκες. Ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού, παραμένει ένα στο Σταυρό (Κ-38) στις 10 ώρες για τους άντρες και στις 11 ώρες για τις γυναίκες. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7:00 το πρωί του Σαββάτου 17/9 από τον Αηγιάννη

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Η τροφοδοσία των αθλητών γίνεται σε 7 σημεία (Τσουκνίδα, Λιβαδάκι, Πριόνια, Πετρόστρουγκα, Κορομηλιά, Σταυρός, Μοναστήρι), με κεντρικούς σταθμούς την Πετρόστρουγκα και το Σταυρό.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μπουφάν και φακός, για όσους αθλητές περάσουν μετά τις 8 ώρες αγώνα (3 το μεσημέρι) από το Σταυρό. Ο υποχρεωτικός αυτός εξοπλισμός μπορεί να δοθεί εξαρχής στη διοργάνωση μέσα στο drop-bag που θα μεταφερθεί με ευθύνη της στο Σταυρό.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τίθεται το ελάχιστο όριο των 250 βαθμών, το οποίο πρέπει να προκύπτει από έναν έως τρεις αγώνες, που να έχουν πραγματοποιηθεί από τις 01.01.2014 μέχρι και την έναρξη των εγγραφών (20.07.2016).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το τίμημα συμμετοχής στον αγώνα είναι 65 ευρώ και καταβάλλεται μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας άμεσα, με τη συμπλήρωση της αίτησης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Η διαδικασία εγγραφών θα ξεκινήσει στις 9:00 το βράδυ (21:00) της Τετάρτης 20 Ιουλίου, μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.omt100.com

ΔΙΑΜΟΝΗ: Όσοι αθλητές ενδιαφέρονται, μπορούν να κατασκηνώσουν σε ελεγχόμενο χώρο μέσα στο άλσος του Αηγιάννη, αξιοποιώντας την ευκαιρία που προσφέρει το γεγονός για στενότερη επαφή με τη μοναδική φύση του Ολύμπου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Τις προσεχείς ημέρες, θα αναθεωρηθούν οι κανονισμοί του αγώνα, όπως και όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα, που αφορούν το γεγονός.

Το Lost Trail είναι ένα γεγονός αφιερωμένο στη λαϊκή ιστορία του Ολύμπου, στους κτηνοτρόφους, τους μουλαράδες και τους ξυλοκόπους των αλλοτινών εποχών, στους οποίους οι σημερινές γενιές χρωστούν τη δυνατότητα να γνωρίζουν το βουνό των θεών για λόγους αναψυχής και άθλησης. Η ιστορία αυτών των ανθρώπων δεν γράφτηκε ποτέ και από κανέναν, άφησε όμως το ίχνος της πάνω σε δεκάδες μονοπάτια, χαμένα στο χρόνο τα περισσότερα. Μέχρι χθες όμως! Αυτές τις ξεχασμένες γενιές τιμά το Lost Trail, ζωντανεύοντας την ιστορία τους μέσα από ένα αθλητικό γεγονός, στα «χαμένα μονοπάτια» του Ολύμπου.

Από την οργανωτική ομάδα του Lost Trail

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X