Running-Magazine-Logo

Αποτελέσματα 11ος Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2016 – Θεσσαλονίκης

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Αποτελέσματα του Αγώνα : 11ος Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2016

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο παρακάτω Link : Αποτελέσματα 11ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2016

Λόγω υπερφόρτωσης υπάρχει πιθανότητα το link να μη λειτουργεί προσωρινά – είναι το επίσημο link της διοργάνωσης!

Λίγα Λόγια για τον αγώνα : 11ος Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2016

Σήμερα σε κάθε γωνιά του κόσμου τελούνται χιλιάδες Mαραθώνιοι, καθιστώντας το αγώνισμα, αυτό με τους περισσότερους συμμετέχοντες στον πλανήτη και τη λέξη “Μαραθώνιος”, τη μόνη κοινή σε όλες τις ομιλούμενες διαλέκτους παγκοσμίως.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του μεγάλου Στρατηλάτη, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύμβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα. Μαραθώνιος.

Γεννήθηκε στο Μαραθώνα της Ελλάδας μας το 490 π.Χ, από την ηρωική προσπάθεια του ημεροδρόμου Φειδιππίδη οπλίτη, ο οποίος διύνησε την απόσταση, για να αναγγείλει στους Αθηναίους την νίκη των Ελλήνων, πέφτοντας νεκρός από την υπερπροσπάθεια.

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Συμμετοχές Δρομέων ανά έτος 11ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 03/04/2016 Ο πρώτος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” διεξήχθη την 16η Απριλίου 2006 και ήταν η απόρροια του οράματος αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα. Ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, αδειοδοτήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΕ, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς και με τη συνεργασία πλήθους φορέων, θεσμικών υποστηρικτών, διοργανώνει το κορυφαίο για την Βόρεια Ελλάδα γεγονός, με αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και πάνω απ΄ όλα ιστορική σημασία, εξαιρετικό πρεσβευτή της πόλης μας, της Μακεδονίας μας και της χώρας μας, σ΄ όλο τον πλανήτη. Ο Διεθνής Μαραθώνιος είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS), εντάσσεται ανελλιπώς στο ετήσιο επίσημο διεθνές καλεντάρι, αποκλείοντας παράλληλα το δικαίωμα οποιουδήποτε άλλου Μαραθωνίου παγκόσμια, να χρησιμοποιήσει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Μέσω του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και των παράλληλων εκδηλώσεων του, θέλουμε να αναδείξουμε διεθνώς μία ιστορική διαδρομή, αλλά και τη σημασία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, ως κέντρο ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού. Επιπρόσθετα, θέλουμε να προσφέρουμε μέσα από όλους τους Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, να τρέξουν ή να περπατήσουν, για την επίδοση ή για τη χαρά της συμμετοχής, στοχεύοντας στην προβολή ενός υγιεινού προτύπου διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Για αυτό το λόγο το κύριο μέλημα και η δέσμευση μας είναι να παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες σε όλους τους συμμετέχοντες, στους εθελοντές μας, στους χορηγούς μας και σε όσους συνεργάζονται μαζί μας, για την επιτυχία της μεγάλης κοινής προσπάθειάς μας.

 

Στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών Μαραθωνίων, ο Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” είναι για όλους τους συμμετέχοντες μία πολυήμερη εμπειρία που με βασικό άξονα τον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους σε κάποιο από τα δρομικά αγωνίσματα, θα παρέχει ευκαιρίες για τουρισμό, συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις, πολιτισμικά δρώμενα και κοινωνικές εκδηλώσεις. Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης θα παρέχει επίσης σημαντικές ευκαιρίες εμπορικής ανάπτυξης για τους χορηγούς και υποστηρικτές της.

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας, στο άγαλμα του Μεγάλου Στρατηλάτη, δίνεται η εκκίνηση του ιστορικού αγώνα. Ο τερματισμός του στη Θεσσαλονίκη, τη σύγχρονη πρωτεύουσά της και συγκεκριμένα στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγ. Αλεξάνδρου). Η διαδρομή του Μαραθωνίου είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις, η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της και οι μεγάλες ευθείες του δρόμου. Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός με παράλληλη κοινωνική, περιβαλλοντική και τουριστική σημασία, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό στο σήμερα. Ένας δρόμος αθλητισμού, μια διαδρομή πολιτισμού.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X