11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Δες όλες τις προηγούμενες ημέρες εδώ – Plank Challenge

Μπορείς εσύ να ανταπεξέλθεις στην πρόκληση του 1 μηνός; Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις ώστε να δυναμώσεις τους κοιλιακούς σου.

Πόσο σου αρέσει η άσκηση “γέφυρα”;

Πρέπει να σου αρέσει γιατί είναι μια από τις λίγες ασκήσεις που γυμνάζει όλους τους μυς του κορμού σου, τον ορθό κοιλιακό σου ή το six pack, τον εγκάρσιο κοιλιακό όπως και τους έσω και έξω πλάγιους κοιλιακούς μύες σου, τους γοφούς σου, τα χέρια και τους ώμους σου αλλά και την πλάτη σου.

Σίγουρα το να διατηρείς τη στάση της γέφυρας για περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα είναι βαρετό. Ευτυχώς όμως που η γέφυρα είναι μια άσκηση με ατέλειωτες παραλλαγές, και αν νομίζεις ότι τις έχεις δοκιμάσει όλες, υπάρχουν οι παραλλαγές με κίνηση ή pus – ups.

Επειδή λοιπόν η γέφυρα είναι μια πολύ καλή άσκηση για εσένα, σου παρουσιάζουμε παρακάτω την υπέρτατη πρόκληση του 1 Μηνός. Θα μάθεις καινούριες παραλλαγές και στο τέλος κάθε εβδομάδας θα εκτελείς όλες τις παραλλαγές μαζί για να δουλεύεις την δύναμη και την αντοχή σου.

day-11-plank-jack

11η Μέρα: Γέφυρα με ψαλίδια

  • Ξεκίνησε από θέση ψηλής γέφυρας.
  • Δίνοντας μια μικρή ώθηση με τις μύτες των ποδιών σου, χοροπήδησε και άνοιξε τα πόδια σου σε άνοιγμα μεγαλύτερο από το άνοιγμα των ώμων σου, χωρίς να επιτρέπεις στους γοφούς σου να ανασηκωθούν ψηλότερα από το ύψος των ώμων.
  • Με μια ίδια ώθηση, επέστρεψε στην αρχική θέση με το άνοιγμα των ποδιών σου να είναι ίδιο με το άνοιγμα των γοφών σου.
  • Συνέχισε για 60 δευτερόλεπτα. Εκτέλεσε 3 σετ.

 

Δες επίσης: 10η μέρα

 

Κατασκευή και επιμέλεια: Runningmagazine