Running-Magazine-Logo

Πλήρωσε για να αποφύγει αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ η Νικήτρια του Μαραθωνίου του Σικάγο

Liliya Shobukhova

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Πρώτα κερδίζει και μετά πληρώνει για να αποφύγει αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ

Η Liliya Shobukhova, που έχει κερδίσει 2 x $ 500,000 World Marathon Majors series, 3 φορές τον Μαραθώνιο του Σικάγου και μία φορά τον Μαραθώνιο του Λονδίνου, πλήρωσε στην εθνική ομοσπονδία της Ρωσίας 600.000 δολάρια για να ακυρώσει ουσιαστικά μια αναστολή που της είχε υποβληθεί λόγω απαγορευμένων ουσιών σύμφωνα με δηλώσεις του ατζέντη της, Andrei Baranov.

Η L’Equipe γράφει πως η δεύτερη πιο γρήγορη μαραθωνοδρόμος στην ιστορία, παραβίασε τους κανόνες περί ντοπαρίσματος το 2011, αλλά αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, αφού έδωσε χρήματα στην Ομοσπονδία σε τρεις δόσεις μέσα στον χρόνο. Ωστόσο, η Shobukhova δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα.

Στην συνέχεια, τον Απρίλιο του ίδιο έτους, σύμφωνα πάντα με την L’Equipe, στην Shobukhova επιβλήθηκε μια 2 ετή απαγόρευση καθώς παρατηρήθηκαν διακυμάνσεις στο βιολογικό της διαβατήριο, κάτι που δείχνει ντόπινγκ αίματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ντόπιγκ είχε γίνει τουλάχιστον 4 χρόνια πριν, κάτι που σήμαινε ότι ήταν μέσα και οι τρεις νίκες της στο Σικάγο.

Η Shobukhova κέρδισε στο Σικάγο το 2009, το 2010 και το 2010 και στο Λονδίνο του 2010. Ακόμα συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα ως νικήτρια παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει. Πάντως, σύμφωνα με διάφορες πηγές, η αθλήτρια και ο προπονητής της (που είναι και σύζυγός της) δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε άλλες εφέσεις, την ώρα που η IAAF σκέφτεται να επεκτείνει την αναστολή για ακόμη 4 χρόνια.

Η Shobukhova κέρδισε περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια από τους αγώνες, ωστόσο, όταν οι υπεύθυνοι ρωτήθηκαν για το πώς θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτά τα χρήματα πίσω, δεν είχαν ούτε ένα πλάνο για να το πράξουν..

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X