11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ο Σύλλογος Αυτισμός – Ελπίδα με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου ,  υπό την αιγίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου και   με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου), διοργανώνει τον 4ο φιλανθρωπικό αγώνα βουνού, με αφετηρία την Κεντρική Είσοδο της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου Ελπίδα, οδός Στεφανίδη στο Ωραιόκαστρο, την Κυριακή  10 Απριλίου 2016.
4ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού Αυτισμός, θα διεξαχθεί στο περιαστικό δάσος του Δήμου Ωραιοκάστρου, και περιλαμβάνει πανέμορφη ορεινή διαδρομή, μέσα σε καταπράσινη φύση και θέα του Θερμαϊκού κόλπου.
Προσφέρονται 3 επιλογές συμμετοχής :

  • α. Αγώνας  1km  με 2 ευρώ συμμετοχή – εκκίνηση  10.40 πμ
  • β. Αγώνας  5km με 5 ευρώ συμμετοχή  – εκκίνηση  10.35 πμ
  • γ. Αγώνας  13,5km με 10 ευρώ συμμετοχή  – εκκίνηση 10.30 πμ

Σκοπός του αγώνα, πέρα από την ανάδειξη των ωφελειών που αποκομίζονται, από την άθληση και τη φροντίδα του περιαστικού δάσους της πόλης μας, είναι επίσης να κινητοποιήσει το ευρύτερο κοινό, ως προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα αυτιστικά παιδιά, και να συγκεντρωθούν χρήματα που προορίζονται να καλύψουν, ανάγκες της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου, που λειτουργεί από το 1980 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Στην εγγραφή περιλαμβάνονται δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικό δίπλωμα , μετάλλιο και ελαφρύ γεύμα στο τερματισμό. Στο χώρο της αφετηρίας – τερματισμού υπάρχουν χώροι ιματισμού, wc, στάθμευσης οχημάτων.
Οι αθλητές και αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη .
Εγγραφές από 22 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι 1 Απριλίου 2016 ηλεκτρονικά

στο    www.elpida-autism.gr

Μια εβδομάδα πριν τον αγώνα , 28/3-1/4 ,  στο Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου θα γίνει η διανομή των αριθμών στους συμμετέχοντες, σε ώρες που θα ανακοινωθούν στο site & στο facebook.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας :   Μπιτζιλής Φώτης  +306949470673    agonasdromou2016@gmail.com
Κοντοδήμος Κώστας  +306949440000   +302310697614
Facebook   Σύλλογος Αυτισμός Ελπίδα   ή    Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ‘Ελπίδα’

Δήμος  Ωραιοκάστρου

Τουριστικά Αξιοθέατα στο Ωραιόκαστρο :Η λίμνη του Ωραιοκάστρου -άγνωστη στο ευρύ κοινό- αν και βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τον «πολιτισμό», δυστυχώς τοποθετείται στο περιθώριο της προσοχής των εκάστοτε αρμοδίων.
Από την μια υπάρχει η Φύση με την υδάτινη έκταση της, στα πόδια ακριβώς του δήμου, ένα μικρός επίγειος παράδεισος με υδροχαρή φυτά, λουλούδια και δένδρα, όπου αναμφίβολα για όσους την έχουν επισκεφθεί κατοικεί εκεί ο Θεός των μικρών πραγμάτων. Το Περιβαλλοντικό Θεματικό Πάρκο δημιουργήθηκε το 2008 ως ένας πολιτιστικός χώρος περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Επίσης υπάρχει και ο Βοτανικός μας κήπος ο οποίος έχει βότανα και φυτά της Μεσογείου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται το πάρκο κάτω από ποικίλες καιρικές συνθήκες καθώς προβλέπεται η προστασία τους στον χώρο της τεχνητής σπηλιάς και του μουσείου του Μαμούθ.

Δείτε ένα βίντεο :