Running-Magazine-Logo

6 φρούτα χαμηλά σε υδατάνθρακες για τη διατροφή μας

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Μερικές διατροφές χαμηλές σε υδατάνθρακες ( low carb diets )έχουν ως ρητή εντολή την αποφυγή των φρούτων.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα φρούτα τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ποσότητα υδατανθράκων από τα λαχανικά, εξαιτίας της μεγαλύτερης ποσότητας σακχάρων.

Τα 3 είδη υδατανθράκων που βρίσκεις στα φρούτα είναι τα παρακάτω :

  1. Γλυκόζη : Είναι η “αγαπημένη” και αρχική πηγή ενέργειας για το σώμα και τον εγκέφαλο μας όπως και σε άλλα κύτταρα του σώματός μας.
  2. Φρουκτόζη : Μεταβολίζεται αποκλειστικά στο συκώτι, με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από ότι η γλυκόζη. Είναι μονοσακχαρίτης που βρίσκεται φυσικά σε φυτικά τρόφιμα (π.χ. φρούτα).
  3. Σουκρόζη : Πρόκειται για έναν δισακχαρίτη που λέγεται και σακχαρόζη ή καλαμοσάκχαρο και ουσιαστικά είναι η γνωστή σε όλους επιτραπέζια ζάχαρη που αποτελείται από τους μονοσακχαρίτες γλυκόζη και φρουκτόζη.

Net Carbs : Αναφέρονται αρκετά συχνά στις βιβλιογραφίες και αποτελούν τους καθαρούς υδατάνθρακες που απορροφά το σώμα μας. Για να τους υπολογίσεις αφαιρείς τα γραμμάρια υδατανθράκων από τα γραμμάρια φυτικών ινών.

Οι φυτικές ίνες είναι ουσίες που διέρχονται από τον οργανισμό μας χωρίς να απορροφώνται είναι ο κύριος λόγος που καθίστανται τόσο σημαντικές. Περιλαμβάνουν μη αμυλούχους πολυσακχαρίτες (π.χ. κυτταρίνη, ημικυτταρίνη, κόμμεα, πηκτίνες), ολιγοσακχαρίτες (π.χ. ινουλίνη), λιγνίνη και συναφή φυτικά συστατικά (π.χ. κηροί, σουβερίνη). Ο όρος φυτικές ίνες περιλαμβάνει επίσης έναν τύπο αμύλου που είναι γνωστός και ως ανθεκτικό άμυλο (περιέχεται στα όσπρια, σε ημιαλεσμένους σπόρους και σιτηρά και σε ορισμένα δημητριακά πρωινού), επειδή αντιστέκεται στην πέψη στο λεπτό έντερο και φθάνει στο παχύ έντερο ανέπαφο.

1. Καρπούζι

Κι όμως, το φρούτο το οποίο “δεν τρώμε γιατί έχει ζάχαρη” έχει μόλις 7.55 gr υδατανθράκων στα 100 gr ( το 91.45 % είναι νερό ) με αποτέλεσμα να έχει λίγες θερμίδες. Επιπλέον είναι αυξημένο σε βιταμίνη Α.

2. We <3 Berries

Στα 100γραμμάρια Φράουλες υπολογίζουμε 7.68 gr υδατανθράκων και 2gr φυτικών ινών άρα καθαρός υδατάνθρακας που απορροφάται 5.68 gr

Στα 100γραμμάρια Blackberries υπολογίζουμε 9.61 gr υδατανθράκων αλλά με 5.3 gr φυτικών ινών άρα καθαρός υδατάνθρακας στα 4.31 gr.

Στα 100γραμμάρια Rasberries υπολογίζουμε 5.44 gr υδατανθράκων . Είναι επιπλέον πλούσια σε βιταμίνη C & Κάλιο.

3. Κανταλούπε ( Πορτοκαλί Πεπόνι )

Διάσημο για το καλοκαίρι αυτό το φρούτο περιέχει  8.16 gr υδατανθράκων με 0.9 gr φυτικών ινών άρα καθαρό υδατάνθρακα στα 7.26

4. Avocados

Ναι, τα avocado είναι φρούτα! Στα 100γρ avocado θα βρεις 8.53 gr υδατανθράκων με 6.7 γραμμάρια φυτικών ινών άρα 1.83 γραμμάρια καθαρού υδατάνθρακα!

5. Honeydew ( Πεπόνια ιταλίας )

Εδώ έχουμε 9.09 gr υδατανθράκων με 8.29γραμμάρια καθαρού υδατάνθρακα!

6. Ροδάκινα

Αγαπημένο φρούτο πολλών και αγαπητό στις low-carb διατροφές! Με 9.54 γραμμάρια υδατανθράκων, 1.5 γραμμάριο φυτικών ινών και 8.04 gr καθαρού υδατάνθρακα!

Επιμέλεια και κατασκευή : Running Magazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X