Running-Magazine-Logo

7o Nuventi Races 2019 – Αθήνα | 27 Οκτωβρίου

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

7o Nuventi Races : Μία διοργάνωση που προσκαλεί όλους τους αθλητές ανεξαρτήτως εμπειρίας, έρχεται το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο Παλαιό Φάληρο και αναμένεται να γίνει γι’ άλλη μια χρονιά Talk Of The Town!

Το Nuventi Races 2019 διοργανώνεται για 7η φορά και περιλαμβάνει πληθώρα αγώνων, τόσο σην άσφαλτο, όσο και στο νερό, ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα Aquathlon Super!

7ο Nuventi Races 2019 – Η προκήρυξη :

Η Nuventi, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, διοργανώνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στον Φλοίσβο του Π. Φάληρου τους 7ους Αγώνες “Nuventi Races” με Κολύμβηση Open Water 1 & 3Κ, Κολύμβηση παιδιών 400 μ, Τρέξιμο 5Κ, Aquathlon Sprint και για πρώτη φορά ατην Ελλάδα Aquathlon Super. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες Σκυταλοδρομίας Aquathlon Sprint. Οι αγώνες τελούν υπό τη αιγίδα της Ε.Ο.ΜΟ.Π.

Μια ανάσα από το κέντρο της πρωτεύουσας και με εύκολη πρόσβαση για όλους, το Π. Φάληρο και οι αγώνες Nuventi Races αναδεικνύονται στο αθλητικό ραντεβού της ευρύτερης περιοχής. Οι διαδρομές περνούν από τα πιο όμορφα σημεία του παραλιακού μετώπου. Οι θεατές θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες να θαυμάσουν τους αθλητές σε όλες τις φάσεις των αγώνων. Η διαδρομή τρεξίματος θα κλείσει στην κυκλοφορία πεζών και θα είναι σε 5 γύρους του 1 χλμ μέσα στο Πάρκο Φλοίσβου όπως στον παρακάτω χάρτη.

Οι αγώνες Nuventi Races είναι ανοιχτοί σε όλους τους αθλητές (ερασιτέχνες, elite, masters, βετεράνους) και αθλούμενους. Θα γίνουν βραβεύσεις γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών. Ετοιμαστείτε να βρείτε τα όρια σας στους αγώνες των πιο μεγάλων αποστάσεων ή να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στους αγώνες των πιο μικρών αποστάσεων. Όλα υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες γεμάτες δράση και θετική ενέργεια!

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξασφαλισθεί με την παρουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών και διασωστών της Lifeguard Hellas.

ΑΓΩΝΕΣ

Ατομικοί
• Κολύμβηση Open Water 1 χλμ
• Κολύμβηση Open Water 3 χλμ
• Κολύμβηση Open Water με στολή (wetsuit neoprene) 1 χλμ
• Κολύμβηση Open Water με στολή (wetsuit neoprene) 3 χλμ
• Τρέξιμο 5 χλμ
• Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)
• Aquathlon Super (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ – Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)
• Κολύμβηση Open Water 400 μ παιδιών 9-12 ετών (Απαιτείται να είναι κολυμβητές/τριες. Δεν θα γίνει χρονομέτρηση στον παιδικό αγώνα.)

Ομαδικός
• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

• Ανδρών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+
• Γυναικών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
• Ανδρών Κολύμβηση Open Water 1 χλμ: 14-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+
• Γυναικών Κολύμβηση Open Water 1 χλμ: 14-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
• Ανδρών με wetsuit: γενική κατάταξη
• Γυναικών με wetsuit: γενική κατάταξη
•• Για να σχηματισθεί κατηγορία απαιτούνται τουλάχιστον 6 αθλητές. Διαφορετικά, θα γίνεται σύμπτυξη κατηγοριών. Παράδειγμα: Η 40-49 με 6 αθλητές, η 50-59 με δύο και η 60+ με έναν θα γίνουν μια κατηγορία 40-60+.

Σκυταλοδρομίες Aquathlon:
• Ανδρών / Μικτές (ομάδες ανδρών ή μικτές ανδρών/γυναικών)
• Γυναικών

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν μετάλλια για τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών σε κάθε αγώνα καθώς και για τις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ανδρών και γυναικών.
Όσοι βραβευθούν στη γενική κατάταξη, δεν θα βραβευθούν και στις ηλικιακές κατηγορίες.
•• Οι απονομές ανδρών και γυναικών θα γίνονται ταυτόχρονα για τις ανάλογες κατηγορίες.
Όλοι οι αθλητές/ριες θα βραβευθούν με αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής κατά τον τερματισμό τους μόλις παραδώσουν το chip χρονομέτρησης.
Επιπρόσθετα, θα βραβευθεί ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 26/10, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)
16:00 – 16:30 Τεχνική ενημέρωση
16:00 – 20:00 Παραλαβή πακέτων συμμετοχής

Κυριακή 27/10, Φλοίσβος Π. Φάληρο (στάση τραμ Πάρκο Φλοίσβου)
07:45 – 11:00 Γραμματεία αγώνων
07:45 Άνοιγμα ζώνης αλλαγών Aquathlon
08:45 Εκκίνηση Τρεξίματος
09:00 Εκκίνηση Aquathlon και Κολύμβησης Open Water 3 χλμ
11:00 Εκκίνηση Κολύμβησης Open Water 1 χλμ
11:30 Εκκίνηση Κολύμβησης Open Water 400 μ παιδιών 9-12 ετών

• Οι απονομές θα γίνουν μετά τους τερματισμούς.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

• Κολύμβηση http://bit.do/swim-OWS
• Τρέξιμο http://bit.do/run5K (τα άσπρα βελάκια στον χάρτη είναι μόνο για την εκκίνηση τρεξίματος ώστε να γίνει στο πιο φαρδύ σημείο της διαδρομής. Μετά από 260 μέτρα που θα έχουν αραιώσει οι δρομείς μπαίνοντας στα μονοπάτια του πάρκου όλοι οι γύροι θα γίνουν κανονικά με κατεύθυνση αριστερόστροφη).
• Aquathlon http://bit.do/swim-OWS, http://bit.do/runAquathlon

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Παραλία Φλοίσβου
Τριγωνική διαδρομή 1.000 μ οριοθετημένη με μεγάλες σημαδούρες και με κατεύθυνση αριστερόστροφη.

ΤΡΕΞΙΜΟ
5 χλμ πέντε γύροι του 1 χλμ μέσα στο Πάρκο Φλοίσβου (για την ακρίβεια 1.074 μ ανά γύρο) με κατεύθυνση αριστερόστροφη.
Η διαδρομή είναι επίπεδη, παραλιακή και θα κλείσει στην κυκλοφορία πεζών.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

1. Η γραμματεία την ημέρα των αγώνων και η ζώνη αλλαγών του Aquathlon θα βρίσκονται παραλιακά στον Φλoίσβο.
2. Η εκκίνηση των αγώνων Κολύμβησης Open Water και του Aquathlon θα δοθεί μέσα στη θάλασσα (water start) κοντά στην προκυμαία της παραλίας Φλοίσβου. Η διοργάνωση θα ανακοινώσει πότε θα πρέπει να συγκεντρωθούν οι αθλητές στην παραλία και πότε θα εισέλθουν στον αγωνιστικό στίβο για προθέρμανση και εκκίνηση. Κατά τη συγκέντρωση των αθλητών στην παραλία, θα πρέπει να δηλωθούν όσοι φορούν στολή (wetsuit).
Στην κολύμβηση Aquathlon, δεν επιτρέπεται η χρήση στολής (wetsuit) όταν η θερμοκρασία νερού είναι πάνω από 22 °C.
Όλοι πρέπει να περνούν από τις σημαδούρες με τον αριστερό ώμο εκτός από την τελευταία σημαδούρα πριν τερματίσουν που θα πρέπει να την περνούν με τον δεξιό.
Ο αριθμός ΒΙΒ μπορεί να αναγράφεται με σκούρο μαρκαδόρο στον δεξιό ώμο ή για wetsuit στο σκουφάκι για όποιο κολυμβητή ή ακουαθλητή επιθυμεί. Όλοι πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης στον αστράγαλο.
Οι κολυμβητές σε κάθε γύρο θα περνούν από σημείο ελέγχου για καταγραφή. Η είσοδος/έξοδος και ο τερματισμός στην κολύμβηση θα γίνεται στην μεγάλη παραλία του Φλοίσβου που έχει ομαλό βυθό.
Βοηθητικά μέσα, όπως πέδιλα και αναπνευστήρες, θα επιτραπούν αλλά οι αθλητές θα εξαιρεθούν από την κατάταξη. Σημαδούρες ασφαλείας και mp3 επιτρέπονται.
3. Για την καλύτερη ασφάλεια της κολύμβησης και όπως συμβαίνει διεθνώς θα υπάρχει χρονικό όριο 18′ για τα πρώτα 500 μ. Σε περίπτωση που κάποιος υπερβεί το όριο, θα πρέπει να παραδώσει το chip χρονομέτρησης και να ανέβει στο σκάφος του ναυαγοσώστη ή να εξέλθει από το νερό στην πλησιέστερη στεριά. Το παραπάνω χρονικό όριο κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των κολυμβητών κατόπιν συνεργασίας των διοργανωτών, της Lifeguard Hellas και του Λιμεναρχείου.
4. Στο τρέξιμο, οι αθλητές πρέπει να φορούν μπλούζα ή trisuit και ο αριθμός ΒΙΒ πρέπει να φαίνεται στο μπροστά μέρος του σώματος, σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχει ποινή 3 λεπτών.
5. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τις στροφές και τους γύρους που έχουν διανύσει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι αθλητές μπορούν εύκολα να ξέρουν τους γύρους τους αρκεί να έχουν έναν απλό μετρητή απόστασης ή ρολόι (χρόνος γύρου Χ αριθμό γύρων).
6. Tα chip χρονομέτρησης θα δίνονται από τους χρονομέτρες την ημέρα των αγώνων και θα συλλέγονται αμέσως μετά τον τερματισμό.
7. Στις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται εντός της ζώνης αλλαγών και δίπλα στο κουτί της ομάδας με τον κάθε αθλητή να δίνει το chip χρονομέτρησης στον επόμενο.
8. Στον παιδικό αγώνα κολύμβησης 400 μ, οι συμμετέχοντες απαιτείται να είναι κολυμβητές/τριες. Θα επιτραπεί η συνοδεία γονέα κολυμβητή εάν προσκομίσει για τον εαυτό του υπεύθυνη δήλωση.
9. Παρακαλούμε μην πετάτε πλαστικά ή απορρίμματα κάτω καθώς θα υπάρχει ποινή 3 λεπτών σε περίπτωση ρίψης (penalty for littering).

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

https://goo.gl/z5bnfJ
Πιο κοντά είναι η στάση λεωφορείων Φλοίσβος και μετά η στάση τραμ Πάρκο Φλοίσβου.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ηλεκτρονική με chip. Θα υπάρχουν σημεία ελέγχου σε κάθε γύρο τρεξίματος και στις αναστροφές. Στον παιδικό αγώνα κολύμβησης 400 μ δεν θα γίνει χρονομέτρηση.
Τα επίσημα αποτελέσματα των αγώνων θα δημοσιευθούν στη σελίδα της Nuventi στο Facebook και στη σελίδα της εκδήλωσης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε και υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στο link https://goo.gl/PQXmxq. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μέσα στους τελευταίους 12 μήνες και να προσκομίσουν αντίγραφο ιατρικής βεβαίωσης παθολόγου ή καρδιολόγου ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες. Παρακαλούμε φέρτε τη δήλωση συμπληρωμένη και τη βεβαίωση πριν τα events για να μην γίνουν καθυστερήσεις. Ο γονέας ή κηδεμόνας ανηλίκου θα πρέπει να υποβάλλει και υπογράψει τη δήλωση πριν τα events ή να την αποστείλει με το γνήσιο της υπογραφής του. Τα παραπάνω ισχύουν για κάθε μέλος ομάδας σκυταλοδρομίας. Στον παιδικό αγώνα κολύμβησης 400 μ, οι συμμετέχοντες απαιτείται να είναι κολυμβητές/τριες.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Το Team Εθελοντών μας θα δώσει δυναμικό παρόν με θετική ενέργεια όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις μας για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Συμβάλουμε όλοι στη δράση «Αθλητές για το Περιβάλλον» ανακυκλώνοντας ό,τι πλαστικό μπουκάλι ή συσκευασία ενεργειακών gel χρησιμοποιήσουμε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μέρος των εσόδων από τους αγώνες θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που θα προσφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο του Δήμου Π. Φαλήρου.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (αριθμός ΒΙΒ κλπ. εκτός chip) θα γίνει το Σάββατο 26/10 και ώρες 16:00-20:00 από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (δίπλα στη στάση τραμ Τροκαντερό). Η παραλαβή θα γίνεται στην αίθουσα του πρώτου ορόφου δίπλα στο κολυμβητήριο στην κεντρική είσοδο του Αθλητικού Κέντρου. Αν κάποιοι δεν προλάβουν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής, μπορούν να το πάρουν από τη γραμματεία των αγώνων την Κυριακή 27/10 και ώρες 7:45-10:00 πμ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 26/10 και ώρες 16:00-16:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (δίπλα στη στάση τραμ Τροκαντερό). Η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα του πρώτου ορόφου δίπλα στο κολυμβητήριο στην κεντρική είσοδο του Αθλητικού Κέντρου. Θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε τυχόν ερωτήματά σας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Μετάλλιο αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αριθμός ΒΙΒ, μπλούζα αγώνων (εκτός τρεξίματος 5 χλμ) από διαπνέον υλικό http://bit.do/tshirt-2019, ενυδάτωση, μπανάνα. Δεν θα δοθούν σκουφάκια κολύμβησης. Στον παιδικό αγώνα κολύμβησης 400 μ δεν θα γίνει χρονομέτρηση και δεν παρέχεται μπλούζα αγώνων. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ό,τι προϊόντα, υπηρεσίες και δώρα προσφέρουν οι χορηγοί και υποστηρικτές μας. Στους προηγούμενους αγώνες μας, είχαμε εξασφαλίσει πλούσιες παροχές όπως: ισοτονικό/ενεργειακό ποτό, μπάρα δημητριακών, τορτίγια με 5 λαχανικά, pasta μακαρονάδα αποκατάστασης και sushi (πριν την απονομή των μεταλλίων) καθώς και υπηρεσίες security. Μείνετε συνδεδεμένοι καθώς θα ανακοινώνουμε τυχόν παροχές των χορηγών μας στις σελίδες των αγώνων στο Facebook. Συνήθως οι χορηγοί μας επιθυμούν να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους. Παρακαλούμε κάνετε “Like” στις δημοσιεύσεις μας για τους Επίσημους Υποστηρικτές μας καθώς είναι σημαντικό να βλέπουν την ανταπόκρισή σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Δεν πρέπει να λείψει κανείς από αγώνες τόσο κοντά στην Αθήνα. Δώσε το παρών!
Δηλώστε τώρα συμμετοχή. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link:
https://forms.gle/w4bzJ4VoUAJhR4127 (για να μπείτε στη νέα φόρμα απαιτείται να έχετε λογαριασμό Google, αν δεν έχετε λογαριασμό, ανοίξτε εύκολα στη σελίδα google.com βάζοντας ένα όνομα χρήστη/username και έναν κωδικό/password).

Για εγγραφή και πληρωμή έως και 22/10:
• Κολύμβηση Open Water 1 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 20 ευρώ
• Κολύμβηση Open Water 3 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 25 ευρώ
• Τρέξιμο 5 χλμ 10 ευρώ
• Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 25 ευρώ
• Aquathlon Super (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ – Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 30 ευρώ
• Κολύμβηση Open Water 400 μ παιδιών 9-12 ετών δωρεάν
• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 35 ευρώ
•• Για εγγραφή ενός αθλητή σε δύο αγωνίσματα του προγράμματος που δεν συμπίπτουν, ισχύουν μείον 5 ευρώ συνολικά χωρίς δεύτερο μπλουζάκι.

Για εγγραφή και πληρωμή από 23/10 έως και 25/10:
• Κολύμβηση Open Water 1 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 25 ευρώ
• Κολύμβηση Open Water 3 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 30 ευρώ
• Τρέξιμο 5 χλμ 15 ευρώ
• Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 30 ευρώ
• Aquathlon Super (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ – Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 40 ευρώ
• Κολύμβηση Open Water 400 μ παιδιών 9-12 ετών δωρεάν
• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 45 ευρώ
•• Για εγγραφή ενός αθλητή σε δύο αγωνίσματα του προγράμματος που δεν συμπίπτουν, ισχύουν μείον 5 ευρώ συνολικά χωρίς δεύτερο μπλουζάκι.

Παρακαλούμε αποφύγετε την εγγραφή σας στις 26/10 και κατά την ημέρα των αγώνων. Για εγγραφή και πληρωμή στις 26 ή 27/10 εάν υπάρχει διαθεσιμότητα και για περιορισμένο αριθμό θέσεων:
• Κολύμβηση Open Water 50 ευρώ
• Τρέξιμο 30 ευρώ
• Aquathlon 80 ευρώ
• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων, 90 ευρώ

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 25/10 για περιορισμένο αριθμό αθλητών.
Τα ΒΙΒ θα έχουν το όνομα των συμμετεχόντων για όσες εγγραφές και πληρωμές γίνουν έως και την Τρίτη 22/10.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, έχει προστεθεί η Alpha Bank και η Eurobank.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ / PIRAEUS BANK
IBAN: GR9101720420005042076253083

ALPHA BANK
IBAN: GR6001401180118002002020880

EUROBANK
IBAN: GR1902600350000130200773937

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: NUVENTI
• Το ονοματεπώνυμο σας πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε στην αιτιολογία/περιγραφή του καταθετηρίου αλλιώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέλιος Χάσικος, Ph.D.
nuventi@yahoo.com
Τηλ. 6944698981 (για τυχόν επείγουσες ερωτήσεις)

#Nuventi #NuventiRaces #Swimming #Aquathlon #Running #WeLoveSwimming #WeLoveAquathlon #WeLoveRunning #WeLoveSportsRacing

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X