Running-Magazine-Logo

3ος Δρόμος στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα 2016 – 3 Απριλίου| Κρήτη

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 οι Περιφέρεια Κρήτης- Δήμος Αρχανών Αστερουσίων- Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης- Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης διοργανώνουμε τον 3ο δρόμο στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα .

18,500 χλμ.& αγώνα 1.000μ. ένας ημιορεινός αγώνας ξεκινώντας από τις αρχαιότητες της Κνωσού ανεβαίνει από το μινωικό μονοπάτι στο ιερό βουνό Γιούχτας και τερματίζει στις Αρχάνες. Ο αγώνας αυτός είναι  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βουνού εφήβων- νέων της Salomon.

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 3 Απριλίου 2016
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Περιφέρεια Κρήτης- Δήμος Αρχανών Αστερουσίων- Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης- Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης.
  • ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: ημιορεινός αγώνας δρόμου και πεζοπορίας 18.500 χλμ- 1.200μ. (για αγόρια-κορίτσια Δημοτικών-Γυμνασίων.
  • ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ- ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ : 08:00 Πλατεία Αρχανών όπου θα γίνει αρχικά η αναχώρηση των πεζοπόρων για Κνωσό και εν συνεχεία των αθλητών.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

 Κρήτη

Η Κρήτη είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό Μυθολογίας, Ιστορίας, περήφανων κατοίκων, βουνών, φαραγγιών και ακτογραμμών. Τα κομμάτια αυτά σχηματίζουν τη μοναδική και μαγική εικόνα του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού.Στο δυτικό άκρο της Κρήτης βρίσκεται ο νομός Χανίων με τα φαράγγια, τα σπήλαια, τις λίμνες και τις ακρογιαλιές στολίδια του. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι συνθέτουν το σκηνικό που εντυπωσιάζει κάθε Έλληνα και ξένο επισκέπτη.Στο δυτικό τμήμα της μεγαλονήσου είναι ο Νομός Χανίων που συνορεύει ανατολικά με το Νομό Ρεθύμνου. Το Κρητικό Πέλαγος στο βορρά και το Λυβικό στο νότο βρέχουν στις τρεις πλευρές τον Νομό.Δαντελωτά ακρογιάλια, αμμουδιές όρμοι και νησάκια. Δύσβατα, αλλά μαγευτικά φαράγγια, σπήλαια, ποτάμια και καταπράσινο κάμπο με ελιές και εσπεριδοειδή θα συναντήσει ο επισκέπτης.
Πλούσιος τόπος σε ζώα και φυτά, ενδημικά και σπάνια.Η λίμνη Βουλισμένη αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο στον Άγιο Νικόλαο και έχει συνδεθεί με πλήθος αρχαίων και σύγχρονων αστικών μύθων.Διεθνούς φήμης τουριστικό θέρετρο, η Ελούντα είναι ένας οικισμός χτισμένος στον ομώνυμο κόλπο, σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης του Αγίου Νικολάου. Υπήρξε μία ακμάζουσα πόλη και σημαντικό εμπορικό κέντρο σε όλες τις ιστορικές περιόδους Το παλάτι της Κνωσού (5 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου) είναι το πιο σημαντικό και πιο γνωστό ανάκτορο του Μινωικού πολιτισμού. Σύμφωνα με την παράδοση, υπήρξε η έδρα του μυθικού βασιλιά Μίνωα.

Δείτε ένε βίντεο :

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X