Running-Magazine-Logo

Εμπειρίες Δρομέων : Μία προετοιμασία χαραγμένη στην ψυχή μου

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

8 Νοεμβρίου 2015. Μια σημαντική ημέρα στην ζωή μου. O πρώτος μου τερματισμός σε μαραθώνιο δρόμο, 42.195 μέτρα και μάλιστα στην αυθεντική διαδρομή (χρόνος 5 ώρες και 12 λεπτά). Τα συναισθήματά μου χαρά, συγκίνηση, υπερηφάνεια για τη συμμετοχή μου στην ιστορική αυτή διαδρομή για πρώτη φορά. Μια μοναδική ψυχική και σωματική εμπειρία, ξεκινώντας από τη διαδικασία της προετοιμασίας, από την ατμόσφαιρα στο στάδιο του Μαραθώνα, την αναμονή στη αφετηρία για την έναρξη του αγώνα, με τις χιλιάδες του κόσμου κάθε ηλικίας και εθνικότητας, τον ενθουσιασμό των κατοίκων όπου μοίραζε κλαδιά ελιάς στον Τύμβο του Μαραθώνα, την αγωνία και την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου: την ολοκλήρωση της διαδρομής των 42.195 μέτρων και ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα πραγματικά απερίγραπτο συναίσθημα. Χαμόγελα, αγκαλιές, φιλιά με την οικογένειά μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα στον τερματισμό.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή για την σχέση μου με το τρέξιμο θέλω να πω ότι ξεκίνησε μόλις πριν από 2 χρόνια σε ηλικία 41 ετών, χωρίς καμία προηγούμενη συστηματική ενασχόληση μου με τον αθλητισμό. Ξεκίνησα στην αρχή με περπάτημα για λόγους υγείας και για την απώλεια σωματικού βάρους. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το περπάτημα συνδυάστηκε με ελαφρύ τρέξιμο 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Κατά διαστήματα, συμμετείχα σε αγώνες 5χλμ, κάποια στιγμή δοκίμασα την αντοχή μου στα 10χλμ και αργότερα, το Μάιο του 2014 έτρεξα στον ημι-μαραθώνιο της Αθήνας. Στην αναζήτηση μου να συνεχίσω την άθλησή μου στο τρέξιμο με συστηματικότερο τρόπο αλλά και για να αποφύγω κάποιους τραυματισμούς που με είχαν ταλαιπωρήσει, το Μάιο του 2015 ξεκινώ τις προπονήσεις μου στην MARATHON TEAM GREECE της Μαρίας Πολύζου.

Όταν ξεκίνησα  δεν είχαν φανταστεί ότι θα μπορούσα να είμαι έτοιμος να συμμετάσχω σε ένα μαραθώνιο δρόμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι προπονήσεις μας με την Μαρία Πολύζου «ψυχή και σώματι», το θετικό κλίμα υποστήριξης της ομάδας, τα  long runs και όλη αυτή η διαδικασία της προετοιμασίας για την συμμετοχή μου στο μαραθώνιο δρόμο, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην ψυχή μου ως μια από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής μου. Η ενασχόλησή μου με το τρέξιμο και ο φετινός μου πρώτος τερματισμός στο μαραθώνιο δρόμο, είναι πραγματικά για μένα η απαρχή ενός νέου κύκλου στην ζωή μου. Τα οφέλη που βίωσα μέχρι σήμερα από το τρέξιμο ήταν πολλαπλά, τόσο ψυχικά και σωματικά. Ήδη σκέφτομαι και προετοιμάζομαι για τους επόμενους μαραθώνιους που ελπίζω ότι θα τρέξω στην ζωή μου και ελπίζω εύχομαι να είναι πολλοί με τα ανάλογα βιώματα και συναισθήματα. Ευχαριστώ από καρδίας την προπονήτριά μου Μαρία Πολύζου, τους συναθλητές μου στην Marathon Team Greece και την οικογένειά μου για την υποστήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια. Τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

 

Δημήτρης Μελάς

Μαραθωνοδρόμος

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X