11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Δες όλες τις προηγούμενες ημέρες εδώ – Plank Challenge

Μπορείς εσύ να ανταπεξέλθεις στην πρόκληση του 1 μηνός; Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις ώστε να δυναμώσεις τους κοιλιακούς σου.

Πόσο σου αρέσει η άσκηση “γέφυρα”;

Πρέπει να σου αρέσει γιατί είναι μια από τις λίγες ασκήσεις που γυμνάζει όλους τους μυς του κορμού σου, τον ορθό κοιλιακό σου ή το six pack, τον εγκάρσιο κοιλιακό όπως και τους έσω και έξω πλάγιους κοιλιακούς μύες σου, τους γοφούς σου, τα χέρια και τους ώμους σου αλλά και την πλάτη σου.

Σίγουρα το να διατηρείς τη στάση της γέφυρας για περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα είναι βαρετό. Ευτυχώς όμως που η γέφυρα είναι μια άσκηση με ατέλειωτες παραλλαγές, και αν νομίζεις ότι τις έχεις δοκιμάσει όλες, υπάρχουν οι παραλλαγές με κίνηση ή pus – ups.

Επειδή λοιπόν η γέφυρα είναι μια πολύ καλή άσκηση για εσένα, σου παρουσιάζουμε παρακάτω την υπέρτατη πρόκληση του 1 Μηνός. Θα μάθεις καινούριες παραλλαγές και στο τέλος κάθε εβδομάδας θα εκτελείς όλες τις παραλλαγές μαζί για να δουλεύεις την δύναμη και την αντοχή σου.

day-17-crouching-tiger-plank

17η Μέρα: Η στάση του Πάνθηρα

  • Τοποθέτησε τα χέρια σου στο πάτωμα ακριβώς κάτω από τους ώμους σου και τα γόνατα σου ακριβώς κάτω από τους γοφούς σου.
  • Διατηρώντας την πλάτη σου σε ευθεία θέση, ανασήκωσε τα γόνατα σου από το έδαφος 5-8 cm.
  • Κράτησε αυτή την θέση για 75 δευτερόλεπτα με τα γόνατα σου να αιωρούνται ακριβώς πάνω από το έδαφος. Εκτέλεσε 3 σετ των 75 δευτερολέπτων το καθένα.

 

Δες επίσης: 16η μέρα

 

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine