Running-Magazine-Logo

Μαρία Πολύζου : ” Χρήσιμες Συμβουλές για το τρέξιμο “

maria polizou

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Το πρώτο άρθρο της νέας στήλης της Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου στο Running Magazine

Χρήσιμες συμβουλές για το τρέξιμο

 

Για την καλή προετοιμασία αυτού ενός αθλητικού προγράμματος που λαμβάνεις, θεωρώ πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις ορισμένες οδηγίες. Οι οδηγίες αυτές σκοπό έχουν να ολοκληρώνεις την κάθε προπονητική μονάδα, αλλά και ολόκληρη την προετοιμασία, αποκομώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δηλαδή, να βελτιώνεις την φυσική σου κατάσταση και άλλες δρομικές παραμέτρους. Για την καλύτερη προετοιμασία σου προτείνω:

1)  Να ακολουθείς τους παλμούς  που σου προτείνονται σε κάθε προπονητική μονάδα.

2) Ακόμα κι αν νιώθεις καλά, ακολούθησε το πρόγραμμα σου, χωρίς να αυξάνεις τις εντάσεις και κυρίως τους παλμούς. Μας ενδιαφέρει κυρίως η συνέχεια της προπόνησης και όχι μία προπονητική μονάδα.

3) Ακολουθώντας αυτήν την προπόνηση, θα βελτιώνεσαι σταδιακά και σταθερά, και κυρίως χωρίς τραυματισμούς.

4)Πρέπει να γνωρίζεις, ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για γρήγορη βελτίωση, παρά μόνο υπομονή και χρόνος κατά εβδομάδες.

5) Ακολούθησε τις διατάσεις σε καθημερινή βάση, διότι ο δρομέας μετά τα χιλιόμετρα οι μύες του μαζεύουν και είναι καλό πάντα να κάνει διατάσεις, για να αυξήσει το εύρος της κίνησής τους.

6)Πολύ σημαντικό επίσης είναι να προσέχεις την διατροφή του και να ακολουθείς τροφές που δίνουν ενέργεια και διατηρούν το επίπεδο της γλυκόζης σε σταθερό επίπεδο. (Για την διατροφή θα σου δοθούν, κάποιες συμβουλές).

7) Πρόσεχε να μην μένεις μετά την προπόνηση με ιδρωμένα ρούχα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσεις ή να σφίξεις στην περιοχή της μέσης. Πρόσεχε ιδιαίτερα, να αλλάζεις αμέσως το αθλητικό σορτς για να μην πάθεις ισχιαλγία, που είναι σύνηθες φαινόμενο για έναν δρομέα.

8) Μην επιχειρείς να τρέξεις παραβλέποντας κάποιον αθλητικό τραυματισμό που έχεις πάθει. Οι μικροενοχλήσεις όπως και οι πόνοι μπορούν να σε αναχαιτίσουν για εβδομάδες ή και για μήνες αν δεν ξεκουραστείς και δεν συμβουλευτείς το  γιατρό.

Σε περίπτωση που νιώθεις οποιοδήποτε μυϊκό πόνο, καλό θα είναι να σταματήσεις την προπόνηση και να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Χρησιμοποίησε πάγο σε περίπτωση που νιώσεις κάποιο μυϊκό τραυματισμό, αμέσως.

9)Φόρεσε τα κατάλληλα ρούχα. Αν  έχει σκοτάδι, φόρεσε λευκά ρούχα ή ακόμη καλύτερα, φόρεσε ανακλαστικά υφάσματα. Αν κάνει κρύο, βάλε εδικά ρούχα, γάντια παντός τύπου και ένα μάλλινο σκουφί για να διατηρήσεις το σώμα σου ζεστό.

Αντίθετα, χρησιμοποίησε αντηλιακή προστασία, γυαλιά ηλίου, καπέλο με μεγάλο γείσο και λευκά ρούχα, τις μέρες που κάνει ζέστη.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

 

Marathon Team Greece by Maria Polyzou

«NOTHING IS IMPOSSIBLE»

 

 Προπονήτρια δρόμων αντοχής.

Πρωταθλήτρια και κάτοχος του

Ρεκόρ Ελλάδος στο

Μαραθώνιο δρόμο (2:33:40)

Φειδιππίδειος Άθλος Αθήνα –Σπάρτη- Αθήνα 524 χλμ.

www.marathonteamgreece.gr

 

Facebook  Marathon Team Greece By Maria Polyzou

www.facebook.com/pages/Maria-Polyzou-Marathoner/117556031645374?fref=ts

www.facebook.com/maria.polyzou.50

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X