Running-Magazine-Logo

Τέλος Ο Μεγάλος Haile Gebrselassie – Αποσύρεται

Gebrselassie Haile

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Αυτή την φορά είναι επίσημο. Σταματάει ο Haile Gebreselassie

Ο Haile Gebrselassie, ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, αν όχι ο μεγαλύτερος δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αποσύρεται από τους αγωνιστικούς χώρους, αφού τερμάτισε 16ος στον Morrison’s Great Manchester Run την Κυριακή.

Ο Gebrselassie τερματίζει την καριέρα του έχοντας στην τροπαιοθήκη του 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, 4 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου και 27 παγκόσμια ρεκόρ, έχοντας παγκόσμια ρεκόρ στα 5 km, στα 10 km και στον Μαραθώνιο, οδηγώντας το τρέξιμο σε νέα επίπεδα. Ο Gebrselassie ήταν ο καλύτερος δρομέας μεγάλων αποστάσεων από το 1993 έως το 2000 και μετά έγινε ο πρώτος δρομέας που έσπασε το φράγμα των 2 ωρών και 4 λεπτών, τρέχοντας σε 2:03:59 τον Μαραθώνιο του Βερολίνου, το 2008.

Ο Gebrselassie, ένας από μεγαλύτερους πρεσβευτές του κλασσικού αθλητισμού για 2 δεκαετίες, είναι γνωστός για τα επιτεύγματα του στον στίβο και για το καταπληκτικό χαμόγελο του εκτός στίβου.

Παρά τις προσδοκίες, η αποχώρηση του Gebrselassie έχει πολύ μικρό πεδίο κάλυψης. Πριν τον αγώνα, πληροφοριοδότης με διασυνδέσεις με ανθρώπους στην Αιθιοπία, ισχυρίζεται πως το tweet του μεγάλου αυτού αθλητή είναι αληθινό και ότι ο Gebrselassie θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από αυτόν τον αγώνα.

Η πληροφορία ήταν σωστή καθώς το πρακτορείο Reuters έχει μια φωτογραφία του αθλητή, μετά τον τερματισμό του στο Manchester, και λέει: “Μετά από την συνέντευξη ανακοινώνει την αποχώρησή του”.

Αλλά ένα τέτοιο άρθρο είναι πολύ μικρό για ένα τόσο μεγάλο αθλητή, με μια τόσο καταξιωμένη καριέρα, οπότε είναι καλύτερο να αφήσουμε τους φίλους του και τους υποστηρικτές του να γράψουν ένα σχόλιο, για έναν από τους πιο δημοφιλής αθλητές στο χώρο του στίβου για 2 δεκαετίες.

5 χρόνια πριν, μετά από τον ING Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, ο Haile Gebrselassie ανακοίνωσε πάλι ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση αλλά μετά άλλαξε γνώμη και συνέχισε να κάνει πολλά ρεκόρ ακόμα και μετά.

Η αποχώρηση του Gebrselassie ακολούθησε μετά από την αποχώρηση της Paula Radcliffe, τον προηγούμενο μήνα.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X