Running-Magazine-Logo

4 μύθοι για το φυσικό τρέξιμο

asics

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Το φυσικό τρέξιμο, είτε με μίνιμαλ παπούτσια είτε χωρίς, είναι ένα κίνημα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Ξεκίνησε ως μία περιορισμένη αντίδραση στην επί τριάντα χρόνια συνεχώς αυξανόμενη ενίσχυση των παπουτσιών για τρέξιμο, και έχει πλέον καθιερωθεί ως τάση.

Το φυσικό τρέξιμο, είτε με μίνιμαλ παπούτσια είτε χωρίς, είναι ένα κίνημα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Αν και όλο και περισσότεροι δρομείς επιλέγουν να αποφύγουν την ενίσχυση προκειμένου να γνωρίσουν την εμπειρία του φυσικού τρεξίματος, είναι πολύ σημαντικό, αυτό να γίνεται με ασφάλεια. Παρόλο που η τάση γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, η ενημέρωση για την ασφαλή διεξαγωγή της είναι περιορισμένη. Πώς θα μάθετε ποια παπούτσια είναι ιδανικά για εσάς προκειμένου, να σας εξασφαλίσουν ένα φυσικό τρέξιμο; Σας παρουσιάζουμε  τέσσερις ευρέως εσφαλμένες αντιλήψεις σχετικά με το φυσικό τρέξιμο.

Μύθος 1: Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα

Όσον αφορά τα πόδια μας, η πιο μηδαμινή λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επιβλαβής. Κάθε δρομέας έχει τα δικά του ιδιαίτερα δυνατά και αδύνατα σημεία στα πόδια, που σημαίνει πως δεν υπάρχει ένα μόνο επίπεδο σταθερότητας, προστασίας και ευλυγισίας που είναι ιδανικό για όλους. Είναι σημαντικό να βρείτε τα παπούτσια με την κλίση, το πέλμα, την ενίσχυση και την σταθερότητα που ταιριάζουν σε εσάς.

Μύθος 2: Το μέσο του πέλματος είναι πάντα καλύτερο

Οι φανατικοί υποστηρικτές του φυσικού τρεξίματος ισχυρίζονται πως ο καλύτερος τρόπος πρόσκρουσης είναι στο μέσω του πέλματος.  Αυτό προϋποθέτει πως το σώμα όλων μας είναι φτιαγμένο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Όσον αφορά την πρόσκρουση, είναι σημαντικό το πόδι να ακολουθεί την κίνηση με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Μύθος 3: Ένα ζευγάρι θαυματουργά παπούτσια

Ενώ ένα πιο ελαφρύ και φυσικό παπούτσι μπορεί να ενδυναμώσει σημαντικά όλο το πόδι σας, είναι σημαντικό αυτό να γίνεται με ασφάλεια. Μια απότομη μετάβαση από ένα ενισχυμένο παπούτσι σε ένα minimal μπορεί ενδεχομένως να επιφέρει τραυματισμό σε ευπαθείς καμάρες, μυς, ή συνδέσμους αντί να ωφελήσει. Η εναλλαγή ανάμεσα στα συνηθισμένα παπούτσια για τρέξιμο και στα minimal είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ενδυναμώσετε τα πόδια σας, περιορίζοντας συγχρόνως τον κίνδυνο τραυματισμού.

Μύθος 4: Η στήριξη και η ενίσχυση είναι για τους αρχάριους

Ανεξάρτητα με το πόσο τρέχετε, μία ενόχληση στο τρέξιμο είναι δυσάρεστη τόσο για τα πόδια σας όσο και για το μυαλό σας. Οι σύγχρονες επιφάνειες για τρέξιμο είναι σκληρές για τα πόδια επομένως  θα πρέπει να τα προστατεύσετε από τους κραδασμούς. Είναι λοιπόν σημαντικό  να βρείτε  τον σωστό τρόπο προστασίας,  που θα προστατεύει τα πόδια μόνον όταν χρειάζεται, χωρίς να περιορίζει την ελευθερία και την ευλυγισία τους τον υπόλοιπο χρόνο.

Πολλοί μαραθωνοδρόμοι περνούν την γραμμή τερματισμού φορώντας παπούτσια ASICS, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε μοντέλα όπως GEL-NIMBUS ή τα GEL-KAYANO.

Η νέα συλλογή 33 της ASICS κάνει εύκολη τη μετάβασή σας στο φυσικό τρέξιμο ενώ συγχρόνως μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Στο εσωτερικό των παπουτσιών αυτών βρίσκεται το επαναστατικό Propulsion Trusstic™ (προωθητικό στήριγμα) . Συνεργάζεται αρμονικά με την πελματιαία περιτονία του ποδιού σας, για την μείωση της καταπόνησης στην καμάρα, ενισχύει τον διασκελισμό σας και να κάνει το τρέξιμό σας πιο αποτελεσματικό.

Αντίθετα με τα υπόλοιπα minimal παπούτσια για τρέξιμο, αυτή η σειρά εξασφαλίζει στα πόδια  την απαραίτητη στήριξη, δίνοντας έτσι στον κάθε δρομέα  την δυνατότητα να απολαύσει το φυσικό τρέξιμο, ανεξάρτητα από την φυσική του κατάσταση.

Πηγή : Asics.gr

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X