11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Βρέχει;; Και τώρα τι κάνουμε; Τρέξιμο στη βροχή λοιπόν με την κατάλληλη προετοιμασία!

1 . Φόρεσε καπέλο οπωσδήποτε.

Ένα καπέλο μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος σε μία βροχερή μέρα. Θα απομακρύνει τη βροχή από το πρόσωπο σου ώστε να βλέπεις ενώ τρέχεις.

2 . Φόρεσε κολάν.

Ιδανικό όταν έχει βροχή και κρύο.Μη φορέσεις αδιάβροχο γιατί θα κρατήσει τον ιδρώτα και τη ζέστη και έτσι είναι πολύ εύκολο να κρυώσεις. Το σωστό τεχνικό ρούχο θα απομακρύνει τον ιδρώτα από πάνω σου και τα νερά , πράγμα που το χρειάζεσαι απαραίτητα.

3 . Μη βάλεις πολλά ρούχα.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι δρομείς σε μία βροχερή μέρα. Φορώντας πολλά ρούχα δε θα πετύχεις το να παραμένεις στεγνός.Αν φοράς πολλά ρούχα και βρέχει δεν θα καταφέρεις τίποτα παραπάνω από το να τρέχεις με πολλά υγρά και βαριά ρούχα.

4 . Χρησιμοποίησε μία σακούλα σκουπιδιών.

Αν περιμένεις για να τρέξεις και βρέχει μία τέτοια σακούλα.

5 . Να είσαι ορατός.

Επέλεξε ρούχα φωτεινά όσον αφορά τα φώτα των αυτοκινήτων.Ιδανικό το φωσφοριζέ χρώμα με τις ρίγες που αντανακλούν το φως.

6 . Προσοχή στα παπούτσια και τις κάλτσες.

Καθώς προετοιμάζεσαι για τον αγώνα να έχεις ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσι στη σακούλα σου. Αν ο αγώνας ξεκινήσει και η βροχή έχει σταματήσει θα έχεις τη δυνατότητα να τρέξεις με στεγνά παπούτσια και κάλτσες

7 . Γλίτωσε από τους ερεθισμούς και τις φαγούρες.

Αν τρέχεις μακρυά , χρησιμοποίησε ένα roll κατά των ερεθισμών ή βαζελίνη. Θα γλιτώσεις από φουσκάλες , ερεθισμούς και άλλα αντίστοιχα προβλήματα στα πόδια , τις ρώγες κτλ.

8 . Προστάτευσε τα “ηλεκτρονικά σου μέρη”.

Γλίτωσε το ipod σου , το κινητό σου ή γενικότερα τον ηλεκτρονικό σου εξοπλισμό με αδιάβροχες θήκες!

9 . Απλά .. Τρέξε !

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά το τρέξιμο στη βροχή είναι συχνά το να ξεκινήσεις.Μόλις κάνεις την εκκίνηση και ζεσταθείς θα το βρεις πραγματικά διασκεδαστικό..

10 . Στέγνωσε τα παπούτσια σου.

Μόλις γυρίσεις από ένα τρέξιμο στη βροχή βγάλε τα παπούτσια σου και άφησε τα να στεγνώσουν με εφημερίδες για να κρατήσουν τη φόρμα τους και να στεγνώσουν μιας και το χαρτί τραβάει το νερό.