11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Καταγγελία-σοκ από τον πρόεδρο των ολυμπιονικών με αναπηρία Σίμο Παλτσανιτίδη…

..ο οποίος σε δηλώσεις του στο zougla.gr αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι του 32ου Κλασικού Μαραθωνίου ουσιαστικά… έριξαν πόρτα στον ίδιο και άλλους συναθλητές του που είχαν όνειρο ζωής να τρέξουν στην Αυθεντική Διαδρομή, με την αιτιολογία ότι… θα ενοχλούσαν τους υπόλοιπους δρομείς!

​«Να μην τολμήσει ξανά πολιτικός να φωτογραφηθεί μαζί με τους Παραολυμπιονίκες» ανέφερε ο Σίμος Παλτσανιτίδης

Ο Σίμος Παλτσανιτίδης, που έχει τιμήσει τα χρώματα της χώρας μας σε παλαιότερες μεγάλες διοργανώσεις, δεν κατάφερε να τρέξει στην πόλη του, καθώς, όπως καταγγέλλει, «η Αυθεντική Διαδρομή Μαραθωνίου έγινε Αυθεντική Διαδρομή Ρατσισμού».

‘Προετοιμαζόμασταν 9 μήνες για να τρέξουμε, αλλά οι διοργανωτές θεώρησαν ότι θα… δημιουργούσαμε πρόβλημα’, τονίζει ο Σίμος Παλτσανιτίδης

«Η αμέλεια και η απραξία της οργανωτικής επιτροπής δεν έχει προηγούμενο. Προετοιμαζόμαστε εννέα μήνες για αυτον τον Μαραθώνιο. Έχουμε τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και αλλού, αλλά για την Κλασική Διαδρομή μας είπαν όχι, με το αιτιολογικό ότι θα ενοχλούσαμε τους υπόλοιπους αθλητές.

»Εμείς τους προτείναμε να ξεκινήσουμε λίγο αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης, ώστε να έχουν φύγει οι υπόλοιποι αθλητές και να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Όμως οι διοργανωτές -που φυσικά δεν μας απάντησαν γραπτώς, αλλά προφορικά- ήταν… ανένδοτοι» εξηγεί απογοητευμένος ο πρόεδρος των ολυμπιονικών με αναπηρία.

«Εμείς έχουμε σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά. Αυτοί που μας είπαν όχι, αμφιβάλλω. Να μην τολμήσει ποτέ ξανά να φωτογραφηθεί πολιτικός μαζί μου ή με οποιονδήποτε άλλον παραολυμπιονίκη» καταλήγει με νόημα ο Σίμος Παλτσανιτίδης.

Δείτε βίντεο από προηγούμενες, λιγότερο «ταπεινωτικές» ημέρες των παραολυμπιονικών μας…

Αναμένουμε με ανυπομονησία μία επίσημη απάντηση από τον ΣΕΓΑΣ

Πηγή : Zougla.gr

________________________________________________________________________________________________

Οι πληροφορίες μας έχουν ως εξής και αν έχετε κάτι διαφορετικό να πείτε καλό θα ήταν να μας βοηθήσετε στην ενημέρωση :

Τα αμαξίδια με συνοδό επιτρέπονται στον αγώνα , ΑΛΛΑ τα αμαξίδια χωρίς συνοδό δεν επιτρέπονται.

Βλέποντας μερικά ατυχήματα όπως αυτό του London Marathon στο παρακάτω Video πιστεύω ότι κατόπιν συνθηκών θα μπορούσαν να τρέξουν τα αμαξίδια διασφαλίζοντας ότι δε θα υπάρξει ατύχημα για κανένα δρομέα.

Το BBC μετά το ατύχημα ανέφερε ότι οι διοργανωτές του London Marathon σκέφτονται ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν για να εξυπηρετηθούν όλοι οι δρομείς!