Running-Magazine-Logo

Συμβουλές από τον ειδικό: πως η διατροφή βοηθάει τον Λιούις Χάμιλτον

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο Λιούις Χάμιλτον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας Φόρμουλα 1. Έχει κερδίσει συνολικά 7 φορές το πρωτάθλημα οδηγών F1, φτάνοντας τον κορυφαίο Μίκαελ Σουμάχερ σε τίτλους.

Εκτός από τις νίκες του στις πίστες, ο Άγγλος οδηγός είναι γνωστός και για τις διατροφικές του προτιμήσεις αφού από το 2017 έχει στραφεί στη vegan διατροφή. Και δεν είναι μόνο ότι την ακολουθεί, αλλά έχει γίνει και ένθερμος υποστηρικτής της!

Ο ίδιος θεωρεί ότι η διατροφή μαζί με την προπόνηση αποτελούν τους 2 βασικούς πυλώνες της επιτυχίας του. Έχω παρατηρήσει θετικές αλλαγές στον ύπνο μου, αλλά και γενικότερα στην υγεία  μου. Τα οφέλη αυξάνονται συνεχώς και ειλικρινά αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να αισθάνομαι λιγότερη ευεξία από ότι στα 25 μου, είμαι πιο ενεργητικός και σε καλύτερη φυσική κατάσταση», δήλωσε ο Χάμιλτον για τη στροφή τους προς την αυστηρή χορτοφαγία.

Από το 2017 που στράφηκε στη χορτοφαγία, ο Άγγλος πιλότος έχει κερδίσει 4 από τα 7 πρωταθλήματα της καριέρας του, χάνοντας τον τίτλο μόνο πέρυσι από τον Φερστάπεν. Στη φετινή σεζόν δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποια νίκη ακόμα και το στοίχημα Φόρμουλα 1 της bwin δείχνει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τον Μαξ Φερστάπεν και από κοντά ακολουθεί ο Σάρλ Λεκλέρκ. Φυσικά ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί και όλα «παίζουν», αφού ακολουθούν 15 Grand Prix για τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν.

Η αυστηρή χορτοφαγία έχει βοηθήσει πολύ τις επιδόσεις του Χάμιλτον και παρ’ ότι του λείπουν πολύ τα γλυκά, και ειδικά η Nutella όπως έχει δηλώσει, δε σκέφτηκε στιγμή να γυρίσει στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι οπαδός των μικρών σνακ και έτσι τρώει κάτι όλη τη μέρα. Τηγανίτες, αβοκάντο ή φασόλια σε τόστ, πληγούρι βρώμης με ξηρούς καρπούς και φρούτα είναι κάποιες από τις επιλογές πρωινού και για μεσημεριανό προτιμά ένα φυτικό μπέργκερ ή κινόα μα διάφορα λαχανικά, όπως μανιτάρια και σπανάκι. Για βραδινό ο Χάμιλτον επιλέγει γεύματα με αυξημένους υδατάνθρακες, όπως πίτσα με λαχανικά και ζυμαρικά. Τέλος, σχεδόν πάντα συνοδεύει τα γεύματα του με ένα smoothie ή αποτελεί ένα από τα σνακ του.

Στην προσπάθεια του να ενισχύσει την ιδέα της vegan διατροφής, ο Χάμιλτον αποφάσισε να ανοίξει το fast food εστιατόριο Neat Burger στο Λονδίνο, προσφέροντας χορτοφαγικές burger και hot dog. Έτσι, ο κόσμος μπορεί να δει ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για χορτοφάγους και να εμπνεύσει και άλλους προς αυτό το διατροφικό μοντέλο.

Και φυσικά ο ίδιος αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα ότι ο πρωταθλητισμός και η αυστηρή χορτοφαγία μπορούν να συνδυαστούν με φοβερά αποτελέσματα!

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X