Running-Magazine-Logo

1ος ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON – Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Τη Δευτέρα ανοίγουν οι εγγραφές

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την υποστήριξη του ΣΠΑΥ(Σύνδεσμος Προστασίας κ Ανάπτυξης Υμηττού) και την εθελοντική προσφορά των ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας και Ηλιούπολης διοργανώνει τον αγώνα βουνού “1ος  ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON” 46 χλμ στο Νότιο Υμηττό με θετική υψομετρική +2200μ και βαθμό δυσκολίας 2 ITRA points.

Σκοπός Αγώνα: Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού με τα πανέμορφα μονοπάτια του, την Ιστορία του και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ανάγκη προστασίας του.

Ο αγώνας ακολουθεί κυκλική διαδρομή έχει 50% trail και 50% δρόμο βουνού, είναι απαιτητικός(πολλά τεχνικά μονοπάτια) και απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού.

Διεξάγεται στο Νότιο Υμηττό και καλύπτει μία περιοχή φυσικού κάλους στο βουνό πάνω από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης–Γλυφάδας– Βούλας,Βάρης,Βουλιαγμένης–Κορωπίου-Ηλιούπολης-Βύρωνα.

 

Εκκίνηση-τερματισμός:  Αργυρούπολη

Ώρα εκκίνησης: 8:00 εκκίνηση- Χρονικό όριο τερματισμού 10 ώρες

 Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής είναι 45 €.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και θα κλείσουν την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα οι διαθέσιμες 250 θέσεις.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί προς ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), απεικόνιση της θέσης των δρομέων σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητού τηλεφώνου, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, Τεχνικό Tshirt, χυμό, μπισκότα, φρούτο.

Επιπλέον στους πέντε σταθμούς θα υπάρχουν αλμυρά σνακ, ισοτονικό, Coca Cola, σταφίδες, μπισκότα,κλπ

 

Δικαίωμα συμμετοχής-Όριο συμμετοχών:

Για τη συμμετοχή στον αγώνα υπάρχει αγωνιστικό κριτήριο: τερματισμός μέχρι 4 ώρες σε ένα τουλάχιστον αγώνα βουνού 25 χλμ και άνω, με υψομετρική 1000 μ και άνω(π.χ. ΕΥΚΛΕΙΟΣ 27 χλμ) κατά τα έτη 2018,2019 και 2020.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση καταλληλότητας τελευταίου μήνα.

Θα τηρηθεί αυστηρά όριο 250 συμμετοχών.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Θα υπάρχουν δύο ενδιάμεσα σημεία χρονομέτρησης που θα είναι ταυτόχρονα και “Πόρτες” αποκλεισμού στο 13 χλμ(1η Πόρτα με όριο 3 ώρες) και 31 χλμ(2η Πόρτα με όριο 7 ώρες).

Παρέχεται η υπηρεσία MeonMap(απεικόνιση σε χάρτη της θέσης του δρομέα σε πραγματικό χρόνο, εφόσον υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας)για όσους έχουν κινητό Android και εγκαταστήσουν το app που θα ανακοινωθεί πριν τον αγώνα. Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι. Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

 

Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών:

Η  διανομή των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στα γραφεία του ‘ΕΥΚΛΗ’ στην οδό Αργυρουπόλεως 94-96, Αργυρούπολη στον 1ο Όροφο, από 10:00 μέχρι 20:00

Την ημέρα του αγώνα δεν θα δίνονται αριθμοί, εκτός αυτών που μένουν εκτός Αθήνας και αυστηρά μέχρι μισή ώρα πριν την εκκίνηση.

Φόρμα Εγγραφής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο site: http://bit.ly/ImittosMarathon2021

Πληρωμή αντιτίμου συμμετοχής:

Το αντίτιμο συμμετοχής θα πληρώνεται ηλεκτρονικά  με κάρτα(χρεωστική-πιστωτική), δεν θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο.

Η πληρωμή θα γίνεται εντός πέντε ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δεν θα ισχύει η εγγραφή.

Μετά την πληρωμή θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό μέιλ.

Ιατρική Εξέταση:

Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα θα σταλεί με μέιλ στους συμμετέχοντες δρομείς ένα έντυπο υγειονομικών πληροφοριών το οποίο θα  συμπληρώσουν και παραδώσουν στην γραμματεία κατά την παραλαβή του πακέτου χρονομέτρησης.

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Υγειονομικό πρωτόκολλο Covid-19: στον αγώνα εφαρμόζεται πλήρως το Αγωνιστικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. που ισχύει από 1/6/2021. 

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Γ.Γ.Α. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ COVID-19

 

Χρονικά όρια-Πόρτες:  Θα υπάρχουν δύο ενδιάμεσες πόρτες με αντίστοιχη χρονομέτρηση, 1η Πόρτα στο 13ο χλμ με όριο 3 ώρες και 2η Πόρτα στο 31ο χλμ με όριο 7 ώρες. Όριο τερματισμού του αγώνα 10 ώρες.

Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες του αγώνα και επιπλέον οι νικητές των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:

  • 18-39 ετών
  • 40-49 ετών
  • 50-59
  • 60+
  • Μεγαλύτερος/η ηλικιακά

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 10 ωρών θα δοθεί μετάλλιο.

Οι απονομές των κυπέλλων θα ξεκινήσουν στις 13:30.

 

Όσοι βραβευτούν στη γενική κατηγορία δεν θα βραβευτούν και στην ηλικιακή τους κατηγορία.

 

Περιγραφή διαδρομής:

 

Η διαδρομή είναι μετρημένη 46 χλμ και πιστοποιημένη από την ITRA με βαθμό δυσκολίας 2 Points με θετική υψομετρική 2200 μέτρα.

Εκτός από 300μ στην εκκίνηση και 300μ στον τερματισμό, η υπόλοιπη διαδρομή κινείται κατά 50% σε τεχνικά και δύσκολα μονοπάτια και το υπόλοιπο 50% σε χωμάτινο δρόμο βουνού.

Το μέγιστο υψόμετρο του αγώνα είναι τα 800 μέτρα και το ελάχιστο 60 μέτρα.

 

Θα υπάρχουν πέντε σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

 

  1. 7 χλμ “Σταυρός” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών,αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα)
  2. 13 χλμ “Βαρελάς” (1η Πόρτα με όριο 3 ώρες) (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο)
  3. 23 χλμ “Βελλάς” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο)
  4. 31 χλμ “Σέσι” (2η Πόρτα με όριο 3 ώρες) (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο)
  5. 37 χλμ “Καρέας” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο)

 

Στο 28ο χλμ και 42ο χλμ θα υπάρχει μόνο νερό.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ‘Η ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

 

Χορηγοί:

Μέγας χορηγός η εταιρεία αθλητικής ένδυσης ACERBIS.

Η εταιρεία χυμών ΒΙΟΧΥΜ παρέχει τους χυμούς, η εταιρεία μπισκότων ΔΕΡΜΙΣΗΣ παρέχει τα μπισκότα, η εταιρεία φρούτων DOLE παρέχει τις μπανάνες, η εταιρεία ΒΙΚΟΣ τα νερά, η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τα σνακ.

 

Εθελοντική προσφορά:

Οι εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας και Ηλιούπολης, θα παρέχουν την δυναμική βοήθεια τους και τις πρώτες βοήθειες στους δρομείς στη διάρκεια όλου του αγώνα.

Ευχαριστούμε την Εθελοντική Δασοπροστασία Νότιου Υμηττού και τον Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης για την αμέριστη βοήθεια τους.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Στο www.efklis.gr και  https://www.facebook.com/efklis/, επιπλέον μπορείτε να δείτε την Πιστοποιημένη διαδρομή από το site της διεθνούς Ομοσπονδίας αγώνων βουνού  I.TR.A. (International Trail Running Association) και να κατεβάσετε την διαδρομή σε αρχείο .gpx

https://tracedetrail.com/index.php/en/trace/trace/143980#

 

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την διαδρομή στο GoogleEarth.

 

 

Σε περίπτωση που λόγω της Covid-19 δεν επιτραπεί η τέλεση του αγώνα στην συγκεκριμένη ημερομηνία, με ανακοίνωση δεκαπέντε(15) ημέρες νωρίτερα θα ανακοινωθεί η μεταφορά του αγώνα σε νέα ημερομηνία.

Όλες οι πληρωμές θα ισχύουν κανονικά και στην νέα ημερομηνία.

Αν κάποιος δεν επιθυμεί  να συμμετάσχει στη νέα ημερομηνία μπορεί

να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων του.

Τα χρήματα θα επιστραφούν εκτός από ένα ποσό 2 ευρώ το οποίο παρακρατείται από την Τράπεζα ως διαχειριστικά έξοδα.

 

Για το Δ.Σ. του “ΕΥΚΛΗ”

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                    ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X