Running-Magazine-Logo

Χάκερς ζητούν λύτρα 10 εκατομμυρίων από την Garmin

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Σύμφωνα με πληροφορίες, χάκερς απαιτούν 10 εκατομμύρια δολάρια για να απελευθερώσουν τα συστήματα της Garmin, από μια διαδικτυακή επίθεση ransomware που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη (23/7/2020).

Οι υπάλληλοι της Garmin επιβεβαίωσαν ότι η εταιρία υπέστη επίθεση χρησιμοποιώντας το WastedLocker, ένα νέο ransomware λογισμικό που χρησιμοποιεί μια συμμορία, γνωστή ως Evil Corp.

Τα στιγμιότυπα οθόνης που κοινοποιήθηκαν εμφανίζουν λίστες αρχείων κρυπτογραφημένων από το κακόβουλο λογισμικό, με συνημμένες σημειώσεις λύτρων σε κάθε αρχείο. Οι σημειώσεις λένε στη Garmin να στείλει email σε μία από τις δύο διευθύνσεις email “για να πάρετε μια τιμή για τα δεδομένα σας”. Αυτή η τιμή φέρεται να είναι 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η Evil Corp είναι μια συμμορία στον κυβερνοχώρο που εδρεύει στη Ρωσία και λειτουργεί τουλάχιστον από το 2007. Ήταν η ομάδα πίσω από το κακόβουλο λογισμικό Dridex, ένα άλλο ransomware, και τιμωρήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ακόμα κι αν η Garmin αποφασίσει ότι η πληρωμή των λύτρων είναι η καλύτερη πορεία δράσης για την εταιρεία, κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η εταιρία χτυπήθηκε από την επίθεση ransomware την Πέμπτη, βγάζοντας εκτός την υπηρεσία Garmin Connect που χρησιμοποιούν πολλοί ποδηλάτες για να παρακολουθούν και να ανεβάζουν προπονήσεις, καθώς και υπηρεσίες στα τμήματα αυτοκινήτων, θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών. Το flyGarmin, μια υπηρεσία που χρησιμοποιείται από πιλότους και η Garmin Pilot Apps, η οποία χρησιμοποιείται για την κατάθεση προγράμματος πτήσης, είναι εκτός λειτουργίας. Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, τα παραπάνω συστήματα της Garmin ήταν ακόμα εκτός λειτουργίας.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Garmin στην Ταϊβάν παραμένουν εκτός σύνδεσης και η διακοπή επηρεάζει επίσης τα τηλεφωνικά κέντρα και τα συστήματα email.

Η εταιρία δεν έχει κυκλοφορήσει πολλές δηλώσεις σχετικά με την επίθεση.

Οι χρήστες συσκευών GPS Garmin μπορούν ακόμα να ανεβάζουν αρχεία χρησιμοποιώντας καλώδιο USB. Απλώς περιηγηθείτε στον κατάλογο δραστηριοτήτων σας, αποθηκεύστε το σχετικό αρχείο .fit ή .gpx στην επιφάνεια εργασίας σας και ανεβάστε το από εκεί στην προτιμώμενη υπηρεσία παρακολούθησης δραστηριότητας.

Πηγή: cyclonews

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X