Running-Magazine-Logo

Μαραθώνιος Αθήνας 2019 : Το αναλυτικό πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2019 : Πως θα κυλήσει το πρόγραμμα για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Καθημερινές εκδηλώσεις από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως και την ημέρα του αγώνα!

Μία εβδομάδα έχει απομείνει για την έναρξη των αγωνιστικών διοργανώσεων του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, ωστόσο οι παράλληλες εκδηλώσεις για το κορυφαίο αθλητικό και κοινωνικοπολιτισμικό γεγονός της πόλης ξεκινούν την Δευτέρα (4/11).

Η επόμενη εβδομάδα αρχίζει με ένα σπουδαίο γεγονός, αφού στην Πινακοθήκη Γκίκα (Κριεζώτου 3) θα γίνει η παρουσία του νέου μεταλλίου του Μαραθωνίου Αθήνας. Το νέο μετάλλιο είναι το πρώτο μιας σειράς που ξεκινά φέτος και θα ολοκληρωθεί το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου και την υπογραφή τους θα φέρουν κορυφαίοι καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί, οι οποίοι θα προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς για να στηρίξουν την προβολή της πολύτιμης κληρονομιάς του Μαραθωνίου και τον τεράστιο κοινωνικό του ρόλο παγκοσμίως.

Την Τετάρτη (6/11) το ραντεβού δρομέων και πολιτών μεταφέρεται στην ολυμπιακή εγκατάσταση του Τάε κβο ντο, εκεί όπου φιλοξενεόται και φέτος η ERGO Marathon EXPO. Στη μία το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης και την ίδια ώρα θα ανοίξει και το κέντρο εγγραφών, ενώ στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην οποία θα μιλήσουν θεσμικοί εκπρόσωποι και αθλητές.

Με τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία φέτος θα λειτουργήσει μια ημέρα παραπάνω, ανοίγει στην ουσία το πενταήμερο της δράσης και της γιορτής στην Αθήνα. Περισσότεροι από 13.000 ξένοι δρομείς θα έρθουν στην Αθήνα, μαζί και οι συνοδοί τους που κατά την παρουσία τους στην πόλη πέρα από τη συμμετοχή στον αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και να τονώσουν την οικονομία της.

Την Παρασκευή στις 14.00 στο ξενοδοχείο Χίλτον θα διεξαχθεί η συνέντευξη Τύπου της ΑΙMS και του ΣΕΓΑΣ, στην οποία θα παρουσιαστούν οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του πλανήτη, οι οποίοι το ίδιο βράδυ στις 19.30 θα βραβευθούν στο καθιερωμένο Gala που διοργανώνει η AIMS στην Ελλάδα. Το Gala της ανάδειξης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του πλανήτη θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν νωρίς το πρωί του Σαββάτου (9/11), αρχικά με το συμπόσιο της ΑIMS (Χίλτον 8.15) με θέμα “Τεχνολογία & Μαζικά Δρομικά Γεγονότα” κι έπειτα με την αφή της Μαραθώνιας φλόγας στον Μαραθώνα (12.30) και παράλληλα την λαμπαδηδρομία.

Οι αγωνιστικές δράσεις ξεκινούν φέτος μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο (9/11), με τη διεξαγωγή των 10χλμ. στις 17.00 με εκκίνηση την Λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο. Την Κυριακή η πόλη γιορτάζει και υποδέχεται χιλιάδες δρομείς απ΄όλο τον πλανήτη για τα 5χλμ. ZERO WASTE FUTURE, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τον αγώνα αθλητών special olympics, τον παιδικό αγώνα και τα 3χλμ. ERGO. Το Σάββατο (16.00-19.30) και την Κυριακή (8.00-18.00) θα λειτουργήσει το Protergia Sponsors Village στην πλατεία Καραΐσκάκη, ακριβώς απέναντι από το στάδιο.

Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης θα κλείσουν σταδιακά το Σάββατο από τις 15.00 και την Κυριακή από τις 06.00 (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την τροχαία τις επόμενες ημέρες).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εβδομάδα
Δευτέρα (4/11)
12.00 Συνέντευξη Τύπου – παρουσίαση νέου μεταλλίου (Πινακοθήκη Γκίκα στο κτήριο της οδού Κριεζώτου 3)

Τετάρτη (6/11)
13.00′-20.00′: ERGO Marathon EXPO & Κέντρο Εγγραφών ΑΜΑ
13.00: Επίσημη Έναρξη
13.30′-14.30′: Συνέντευξη Τύπου ΣΕΓΑΣ για Αγώνες ΑΜΑ – Παρουσίαση Elite Αθλητών και Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου Ανδρών-Γυναικών

Παρασκευή (8/11)
14.00: Συνέντευξη Τύπου AIMS & ΣΕΓΑΣ – Παρουσίαση «Καλυτέρων Μαραθωνοδρόμων του Κόσμου 2019» & AIMS Gala Βραβεύσεων
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
19.30: AIMS Gala Βραβεύσεων των «Καλυτέρων Μαραθωνοδρόμων του Κόσμου 2019», Μέγαρο Μουσικής

Σάββατο (9/11)
08.15: 13ο Συμπόσιο AIMS “Τεχνολογία και Μαζικά Δρομικά Γεγονότα” – Α’ & Β’ Συνεδρίες (Χίλτον)
12.30: Τελετή Έναρξης και Αφή Φλόγας Μαραθωνίου (Τύμβος Μαραθώνα)
17.00: Αγώνας Δρόμου 10χλμ (Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη)

Κυριακή (10/11)
08.15: Αγώνας Δρόμου 5χλμ ZERO WASTE FUTURE (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη)
09.00: Μαραθώνιος Δρόμος & Δυναμικό Βάδισμα (42.195μ. στην Αυθεντική Διαδρομή)
09.15: Αγώνες Δρόμου Παιδιών σε Δήμους κατά μήκος της Αυθεντικής Μαραθώνιας
10.05: Αγώνας Δρόμου Special Olympic Hellas 1200μ (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής)
10.20: Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1200μ (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής)
10.35: Ομαδικός Αγώνας Δρόμου 3χλμ ERGO -Τελικός του Run Greece (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου).

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X