Running-Magazine-Logo

Ziria Race to the Sky – 9 Ιουνίου | Ορεινή Κορινθία

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ziria Race to the Sky : Πρόκειται για έναν από τους πιο απαιτητικούς ορεινούς αγώνες τρεξίματος. Οι διαδρομές αγγίζουν υψομετρική 2.620μ και αποτελούν μία μοναδική εμπειρία σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Το Ziria Race to the Sky αποτελείται από δύο κύριες διαδρομές 10 και 30 χιλιομέτρων, ιδανικές για τους λάτρεις του Trail Running και των όμορφων τοπίων! Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα δοθεί η αφετηρία για τη φετινή διοργάνωση.

Ziria Race to the Sky – Περιγραφή του αγώνα των 30km

Ονομασία Αγώνα: Skyrace
<Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2019 – 09:00
Θετική Υψομετρική Αγώνα: 2620μ
Μήκος Αγώνα: 30χλμ+
Κόστος Συμμετοχής:  30.00€

1) Tο όριο – «πόρτα» στον 4ο και κεντρικό σταθμό του αγώνα, στο Αθλητικό κέντρο Ζήρεια είναι οι 4 ώρες, κανένας αθλητής δεν θα συνεχίζει με δική του ευθύνη, ακόμα και αν δώσει το νούμερο του. Οι αλλαγές του καιρού κατά τις μεσημεριανές ώρες, λόγο του μικροκλίματος που επικρατεί στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την ανάβαση σε μη έμπειρους αθλητές.

2)Το όριο – «πόρτα» στον 5ο σταθμό, δηλαδή η ανάβαση από τον ΕΟΣ Κορίνθου και μετά θα πρέπει να γίνεται από αθλητές που έχουν περάσει κάτω από τις 5 ώρες από την εκκίνηση του αγώνα. Για οποιαδήποτε αλλαγή του καιρού, πριν τις 5 ώρες στο συγκεκριμένο σημείο, η διοργάνωση σε συνεργασία με την εκάστοτε ομάδα διάσωσης, έχει το δικαίωμα να σταματήσει τους αθλητές για λόγους ασφαλείας.

3) Το χρονικό όριο του τερματισμού που θα είναι στις 7 ώρες, με 30 λεπτά συν, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν , την προηγούμενη του αγώνα
Επίσης ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ο υποχρεωτικός εξοπλισμός, αντιανεμικό, υδροδοσία και αλουμινοκουβέρτα (αν χρειαστεί). Αθλητές που δεν έχουν μαζί τους κατά την διάρκεια του αγώνα τον υποχρεωτικό εξοπλισμού που θα τους υποδείξει η διοργάνωση λίγες ημέρες νωρίτερα, δεν λαμβάνουν μέρος στον αγώνα.

Τα όρια – πόρτες μπαίνουν για την ασφάλεια των νέων αθλητών που κινούνται στο βουνό την ημέρα του αγώνα. Η διοργάνωση έχει προσθέσει για το λόγο αυτό και την σκυταλοδρομία, που δίνει την δυνατότητα να πάρουν μια πρώτη γεύση του δύσκολου αγώνα Sky της Ζήρειας, νέοι αθλητές και να προετοιμαστούν κατάλληλα για επόμενους αγώνες τους.
Τα κοινά σημεία της διαδρομής θα επανασηματοδοτηθούν, δίνοντας την δυνατότητα στους αθλητές να αντιλαμβάνονται καλύτερα την πορεία τους
Οι εγγραφές θα ανοίξουν ηλεκτρονικά, την Δευτέρα 28/01/19 και θα κλείσουν την Παρασκευή 31/05/19
Η διοργάνωση θα συνεργαστεί με αθλητικά καταστήματα και γυμναστήρια για τις δηλώσεις συμμετοχής
Ραντεβού την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στο δυσκολότερο και επετειακό Sky30άρι της Ζήρειας.

Σταθμοί τροφοδοσίας σε 6 σημεία κατά μήκος της διαδρομής.

1ος στην κοιλάδα της Σκαφιδιάς, στο 3+ χλμ της διαδρομής, σημείο που χωρίζονται και οι δύο αγώνες (Skyrace 30χλμ – scale race 10χλμ) θα περιέχει νερό, ισοτονικό και για τις δύο διαδρομές!

2oς στο 8χλμ διάσελο, στα 2160μ και θετική υψομετρική 1.200μ. Είναι εξοπλισμένος με νερό, ισοτονικά ποτά και ενεργειακά τζέλ.
ΚΟΡΥΦΗ 2374μ μόλις στο 9+χλμ και με θετική υψομετρική στα 1424μ, θα λειτουργήσει μόνο σαν check Point των αθλητών!!!

3oς στην «είσοδο» της χαράδρας της Φλαμπουρίτσας στο 11+χλμ. Με νερό, ισοτονικό, coca-cola, αλμυρά και γλυκά.

4oς σταθμός στο 18χλμ και βασικό του αγώνα τον συναντάμε στο αθλητικό/χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, πλήρη εξοπλισμένο ( νερό, ισοτονικά ποτά, ενεργειακά τζελ και μπάρες, γλυκά και αλμυρά σνακ, coca cola) ομάδα διάσωσης, ασθενοφόρο, πούλμαν για τους αθλητές που δεν συνεχίζουν τον αγώνα. Είναι επίσης κατάλληλο σημείο για τους συνοδούς των αθλητών οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του αγώνα. Εδώ θα υπάρχει και ο ένας και μοναδικός «κόφτης» του χρόνου στις 5ώρες. Αθλητές που περνάνε το σταθμό μετά τη μια, παραδίδουν τον αριθμό τους, δίνοντας τα στοιχεία τους στον υπεύθυνο του σταθμού .

5oς στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου, βρίσκεται στο 22χλμ στα 1680m και θα είναι εφοδιασμένος με νερό, ισοτονικά ποτά,coca-cola. (δεύτερος «κόφτης» στις 5 ώρες και με συνεργασία της ομάδας διάσωσης συνεχίζουν οι αθλητές)

6oς και τελευταίο σταθμό (τον έχουμε ξανασυναντήσει) και τον βρίσκουμε σε λιγότερο από 3χλμ από τον 5o (πιστέψτε με θα μας χρειαστεί!!! ) στα 2160μ στο διάσελο.

7ος σταθμός, αν προκύψει ανάγκη, 3+χλμ πριν τον τερματισμός, στην θέση όπου υπήρχε και ο 1ος σταθμός.
# (Ο δεύτερος (2oς) σταθμός και ο έκτος(6ος) είναι ο ίδιος, και βρίσκονται στο διάσελο στο τέλος της χαράδρας Φαρμακίλα, σημείο της διαδρομής στα 2160m όπου διέρχεται και ο χωματόδρομος 8 χλμ από το οροπέδιο των Τρικάλων. )

# Όλοι οι σταθμοί θα λειτουργούν και ως σταθμοί ελέγχου της διαδρομής και θα διαθέτουν εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών.
# Σε περίπτωση που αθλητής/τρια δεν προσέλθει έγκαιρα στο Σταθμό Τροφοδοσίας τότε εφαρμόζονται οι κανονισμοί του αγώνα με γνώμονα καταρχήν την ασφάλειά του/της και κατ’επέκταση την ομαλή ροή της διοργάνωσης.

Ziria Race to the sky – Περιγραφή του αγώνα των 10km
Ονομασία Αγώνα: Scale
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2019 – 10:00
Θετική Υψομετρική Αγώνα: 460μ
Μήκος Αγώνα: 10χλμ
Κόστος Συμμετοχής: 15.00€
Σηματοδότηση

Η σηματοδότηση της διαδρομής θα γίνει με κορδέλες  και  ακολουθώντας την ήδη υπάρχουσα σήμανση της ορειβατικής διαδρομής.

Εκκίνηση-Τερματισμός

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από την πλατεία της Γκούρας. Οι πρώτοι θα χρειαστούν περίπου 50 λεπτά για να τερματίσουν ενώ οι τελευταίοι δρομείς περίπου 2,5 ώρες.

Χρονικό Όριο Αποκλεισμού

Δεν θα υπάρξει χρονικό όριο αποκλεισμού εντός της διαδρομής

Εξοπλισμός

Δεν υπάρχει υποχρεωτικός εξοπλισμός στον αγώνα. Θα ήταν χρήσιμο όμως ένα καπέλο ή μαντήλι καθώς και ένα μπουκαλάκι νερό σε περίπτωση που την ημέρα του αγώνα ο καιρός είναι ζεστός.

Κατηγορίες-Έπαθλα

Θα υπάρχουν 2 κατηγορίες, ανδρών και γυναικών. Στους τρεις νικητές και νικήτριες   θα δοθούν μετάλλια και στον πρώτο κάθε κατηγορίας κύπελλο.

Ακυρώσεις

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία και σωματική ακεραιότητα των αθλητών, η οργανωτική επιτροπή δεν έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το αντίτιμο συμμετοχής στους αγωνιζόμενους. Αθλητής/τρια που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφής χρημάτων.

Πάρε μία γεύση από παλαιότερη διοργάνωση για το απίστευτο τοπίο που θα συναντήσεις εκεί!

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X