Running-Magazine-Logo

Τα Top 18 Φαγητά για απώλεια βάρους και καύση λίπους

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Το Running Magazine σου παραθέτει τις 18 κορυφαίες τροφές ιδανικές για απώλεια βάρους και καύση λίπους!

Πρόκειται για τροφές που μπορείς να ενσωματώσεις στη διατροφή σου και να πετύχεις την πολυπόθητη καύση λίπους και απώλεια βάρους!

Καύση λίπους & Απώλεια βάρους : Οι 18 κορυφαίες τροφές

Φυστίκι και φυστικοβούτυρο

Καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτείνη είναι ένα εξαιρετικό combo για να σε κρατάει ικανοποιημένο και με ενέργεια.

Αυγά

Άλλη μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης (6 γραμμάρια) και υγιεινά λιπαρά (5 γραμμάρια). Τα αυγά μπορούν να διατηρήσουν την ενέργειά σου σε ικανοποιητικά επίπεδα ώστε να διατηρήσεις τους μύες ενώ καις λίπος.

Γάλα

Το γάλα προσφέρει τόνους ασβέστιου (300 mg σε μία κούπα) και ζωϊκή πρωτεΐνη (8 γραμμάρια) και δεν χρειάζεται να επιλέξεις τις ποικιλίες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για να απολαύσεις αυτά τα οφέλη.

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά στο γιαούρτι μπορεί να υποστηρίξει ένα υγιές έντερο και την ευεξία. «Όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα λειτουργεί καλά, το έντερό σου και ο εγκέφαλός σου επικοινωνούν μεταξύ τους. Εάν παλεύεις με το άγχος του φαγητού, η διατήρηση της καλής πεπτικής υγείας βοηθά για ένα πιο υγιές έντερο ώστε να νιώσεις πιο ήρεμος και να αποφύγεις το στρες. Παρόμοια με το γάλα, το καλύτερο στοίχημα είναι να αποφύγεις τις ποικιλίες χαμηλής περιεκτικότητας.

Μούρα

Επειδή τα μούρα αποτελούνται από ίνες, αυτές οι γλυκές απολαύσεις βοηθούν στη βελτίωση του κορεσμού και στη μείωση της λιγούρας καθώς καις λίπος. Σε μία μία κούπα βατόμουρα, για παράδειγμα, αποκτάς λιγότερες θερμίδες (84) και περισσότερα γραμμάρια από ίνες συμπλήρωσης σε σχέση με μία μπανάνα.

Επιπλέον τα σμέουρα, τα βατόμουρα και τα μούρα είναι γεμάτα με αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ελαιόλαδο

Όλα τα λάδια που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (εκτός από το λάδι καρύδας) είναι γεμάτα από μονοακόρεστα λιπαρά στα 14 γραμμάρια ανά γραμμάρια μιας κουταλιάς της σούπας, για να προωθήσουν την πληρότητα και να σε κρατήσουν από άσκοπα σνακ.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός μονοακόρεστων λιπαρών και τόνων ίνων, που σε βοηθάνε να μείνεις ικανοποιημένος. Είναι επίσης μία εξαιρετική πηγή καλίου, η οποία βοηθά στη μείωση της κατακράτησης νερού.

Λιπαρά ψάρια (σολομός, τόνος, σκουμπρί)

Το ψάρι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών και να σε κρατήσει «γεμάτο».

Γκρέιπ φρουτ

Αυτά τα χυμώδη πικάντικα εσπεριδοειδή μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη χοληστερόλη και την περιφέρεια της μέσης σας, όπως έχουν δείξει οι έρευνες. Σε μια μελέτη, άτομα που έτρωγαν ένα γκρέιπφρουτ, μείωσαν την κακή (LDL) χοληστερόλη τους κατά 15.5% και τα τριγλυκερίδια κατά 27%. Σε μια άλλη περίπτωση, τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ (περίπου 40 θερμίδες) πριν από κάθε γεύμα όσοι έκαναν δίαιτα κατάφεραν να χάσουν περίπου τριάμισι κιλά σε 12 εβδομάδες. Οι ερευνητές λένε ότι οι ενώσεις που υπάρχουν στο συγκεκριμένο φρούτο βοηθούν στην καύση του λίπους και στη σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος.

tsai me lemoni

Πράσινο τσάι

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να σε βοηθήσει στην καύση λίπους. Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσάι συνδέεται με την απώλεια βάρους και με την αύξηση της απώλειας θερμίδων, όχι όμως σε τεράστιο βαθμό.

Πιπεριές τσίλι και κόκκινο πιπέρι

Η καψαϊκίνη είναι η ένωση που κάνεις τις πιπεριές τσίλι καυτερές μπορεί να αυξήσει ελαφρά τον ρυθμό μεταβολισμού βάσει των ερευνών που έχουν γίνει, κάτι που είναι και το ζητούμενο όταν προσπαθείς να «κάψεις» το περιττό λίπος.

Χόρτα

Τα χόρτα (πχ σπανάκι) περιέρχουν σίδηρο, το οποίο υποστηρίζει την αποτελεσματική μεταφορά οξυγόνου στο σώμα σου. Έτσι, η σαλάτα σε βοηθάει να μεγιστοποιήσεις την προπόνησή σου με την ανάπτυξη των μυών, την ίδια ώρα που επιτυγχάνεται η καύση λίπους.

Προϊόντα ολικής άλεσης ( Βρώμη, Καστανό ρύζι κλπ )

Οι υδατάνθρακες είναι η πηγή καυσίμων του οργανισμού. Οι περισσότεροι «κόβουν» συνήθως τους υδατάνθρακες για να χάσουν βάρος, αλλά τρώγοντας συνδυασμούς υδατανθράκων (βρώμη, καστανό ρύζι κλπ) βοηθάς στην πραγματικότητα το μεταβολισμό σου.

Το κινόα δεν καλύπτει μόνο την όρεξη για υδατάνθρακες, αλλά είναι επίσης και μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Αυτή η έξτρα πρωτεΐνη θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη μυική σου μάζα σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους.

Φασόλια και όσπρια

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών, το κάψιμο λίπους κλπ. Μία ικανοποιητική δόση διαλυτών και αδιάλυτων ινών βοηθά επίσης στην πρόληψη των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα για μία βραδύτερη και πιο σταθερή καύση ενέργειας.

Κανέλα και κάρδαμο

Ορισμένα μπαχαρικά όπως η κανέλα και το κάρδαμο φαίνεται ότι σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Κουρκουμάς

Ένας άλλος ήρωας που πολεμά λίπος: Ο κουρκουμάς που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του λιπώδους ιστούς.

Μία μικρή δόση αρκεί για να απογειώσεις γευστικά το γεύμα σου!

Σπαράγγια

Ένα από τα πιο υποτιμημένα λαχανικά. Μία μικρή ποσότητα περιλαμβάνει μεγάλα ποσοστά πρωτεΐνης που είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό!

Κοτόπουλο και γαλοπούλα

Η γαλοπούλα, το κοτόπουλο και τα άλλα άπαχα κρέατα είναι μία μεγάλη πηγή πρωτεΐνης.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X