11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Τρέξιμο και κατάβαση : Οι πιο “γρήγορες” συμβουλές

Αν και το να τρέξεις μία ανηφόρα φαίνεται αρκετά δύσκολο από άποψη αεροβικής, οι καταβάσεις αποτελούν πρόκληση για το σώμα σου!

Οι έκκεντρες συστολές μυών κοστίζουν πολύ περισσότερο ειδικά στους τετρακεφάλους και στις χαμηλότερες μυικές ομάδες των ποδιών. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό μας στις καταβάσεις βάζουμε πολύ λιγότερες δυνάμεις στα πόδια.

 

Tips για μία γρήγορη κατάβαση

Σκύψε μπροστά από τους γλουτούς κι όχι από τους ώμους : Ο στόχος σου πρέπει να είναι το κέντρο βάρος του σώματος σου να είναι κάθετο στο έδαφος! Προσπάθησε ενώ τρέχεις πιο γρήγορα να μεταφέρεις ταυτόχονα μαζί σου και το κέντρο βάρος του σώματος σου!

Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για ισορροπία : Όταν τρέχεις σε κατάβαση δεν χρειάζεται να κάνεις τα χέρια σου μπρος πίσω για να δώσεις δύναμη στον κοσμό όπως στις ανηφόρες. Ενώ μπορεί να φανεί αστείο ο παγκόσμιος πρωταθλητής του XTERRA Lesley Paterson τρέχει με τα χέρια ανοιχτά στις καταβάσεις, δίνοντας του τη δυνατότητα να μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση όταν χρειαστεί πολύ γρήγορα.

 

Βάλε σε λειτουργία τον κορμό σου : Σκέψου τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τη μέση σου σα μία σταθερά που γύρω από αυτήν δουλεύουν τα άκρα σου!

“Κυκλική κίνηση” διασκελισμού : Επειδή δε χρειάζεσαι πολύ δύναμη από το γόνατο ( λόγω βαρύτητας ) τοποθέτησε τα πόδια σου κάτω από τον κορμό και μην ανοίγεις πολύ το διασκελισμό σου!

 

Φαντάσου σαν να έχεις κάρβουνα στα πόδια σου : Μείωσε το χρόνο επαφής στο ελάχιστο. Φαντάσου το σαν ένα χορό που μόλις ακουμπήσεις το μπροστά μέρος του ποδιού σου, φεύγεις για να τοποθετήσεις το επόμενο και ξανά.

Επιμέλεια και κατασκευή : Running Magazine