Running-Magazine-Logo

Ευριπίδεια Διαδρομή 2019 – 13 Απριλίου | Μύκονος

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ευριπίδεια Διαδρομή 2019 : Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 13 Απριλίου θα διεξαχθεί στη Μύκονο η Ευριπίδεια Διαδρομή, μία διοργάνωση στη μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη που έχασε τη ζωή του πριν από τέσσερα χρόνια στη Μύκονο…

Ένας αγώνας με ιδιαίτερη σημασία θα πραγματοποιηθεί για τέταρτο διαδοχικό έτος στο Νησί των Ανέμων. Η Ευριπίδεια Διαδρομή που είναι αφιερωμένη στη μνήμη Ευριπίδη Σκλιβανίτη, αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο άθλημα της κωπηλασίας και εκπαιδευτικό, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από τέσσερα χρόνια στη Μύκονο, αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα!

Ευριπίδεια Διαδρομή 2019 – Αναλυτικά :

Αγώνας δρόμου με την επωνυμία Ευριπίδεια Διαδρομή θα διεξαχθεί στη Μύκονο το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 10:00. Ο αγώνας διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στη μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη, αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο άθλημα της κωπηλασίας και εκπαιδευτικό, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από τέσσερα χρόνια στη Μύκονο.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο αγώνας είναι αναβαθμισμένος. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκε από τον Δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης εντάχθηκε στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από τον επίσημο μετρητή της ΙΑΑF. Η διαδρομή ξεκινά από το δημαρχείο Μυκόνου, βγαίνει από τον ΟΤΕ, περνά από την περιοχή Ταγκού φτάνει στην είσοδο του λιμανιού και επιστρέφει στο δημαρχείο από τον παραλιακό δρόμο.

Οι αθλητές θα αγωνιστούν στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα, ενώ θα υπάρχει και το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας στα 5 χιλιόμετρα, δηλαδή ομάδες των 3 ατόμων που ο κάθε ένας θα τρέξει το 1/3 της διαδρομής.

Οι αθλητές μέχρι 12 ετών μπορούν να αγωνιστούν στα 1.000 μέτρα, στα οποία δεν θα υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση – συμμετοχή και ούτε τσιπάκι για χρονομέτρηση.

Η συμμετοχή για τις υπόλοιπες διαδρομές ορίζεται στα 10€ το άτομο για τα 5 και τα 10 χιλιόμετρα, 20€ (συνολικά) για το ομαδικό αγώνισμα της σκυταλοδρομίας των 5 χιλιομέτρων, στις οποίες μπορεί να λάβει μέρος όποιος το επιθυμεί ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία μία ώρα πριν την εκκίνηση.

Οι εγγραφές άνοιξαν στις 27/03/2019.

Η πληρωμή θα γίνει στον λογαριασμό της Πειραιώς IBAN GR 0901-7271-4000-5714-0561-04063 Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Γ.Καψάλης Ι.Πελέκη Α.Ε όπου στην απόδειξη θα αναφέρεται το όνομα του συμμετέχοντος (ή το όνομα της ομάδας στη σκυταλοδρομία) και η απόσταση που επιλέγει να αγωνιστεί.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και στη γραμματεία του σχολείου. Θα υπάρξει και η δυνατότητα εγγραφής εκείνη την ημέρα. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2289028670 ή 6975875557 ή 6984903765. Επίσης θα υπάρξει η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής την Πέμπτη και Παρασκευή 11/04/19 και 12/04/19 το απόγευμα 18:00 – 20:00, στο Δημαρχείο, στον χώρο του ισογείου.

Δηλώσεις συμμετοχής στην εθελοντική δράση πραγματοποιούνται στη γραμματεία του σχολείου.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής μπορεί να γίνει την Παρασκευή 12 Απριλίου ή μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων. Μπορείτε ακόμα να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στο site: www.evripideia.gr

Το αντίτιμο της συμμετοχής περιλαμβάνει τον αριθμό, θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικά μετάλλια, αναμνηστικά συμμετοχής και βραχιολάκια που θα πάρουν όλοι οι συμμετέχοντες. Μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σύγχρονη Παιδεία, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με εκτίμηση,

Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σύγχρονη Παιδεία

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ευριπείδιος Διαδρομή

Μύκονος

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κυκλάδων, ο ΑΟΜυκόνου, ο Ν.Ο.Ιωαννίνων και το Εκπαιδευτήριο Σύγχρονη Παιδεία προκηρύσσουν αγώνα δρόμου με την επωνυμία Ευρυπείδιος Διαδρομή ο οποίος θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Άντρες (γεννημένοι από το 2003 και μεγαλύτεροι), Γυναίκες (γεννημένες από το 2003 και μεγαλύτερες), μαθητές γυμνασίου (2004-2006) μαθήτριες γυμνασίου (2004-2006), μαθητές δημοτικών σχολείων (2007-2009)(2010-2012), μαθήτριες δημοτικών σχολείων (2007-2009)(2010-2012)

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 13 Απριλίου 2019.

3. ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 10:00

3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Χώρα Μυκόνου

4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

α) Αποστάσεις

10.000 μέτρα Αντρών

10.000 μέτρα Γυναικών

5.000 μέτρα Αντρών

5.000 μέτρα Γυναικών .

5.000 μέτρα Αντρών Σκυταλοδρομία (3 Χ 1666)

5.000 μέτρα Γυναικών Σκυταλοδρομία (3 Χ 1666)

1.000 μέτρα Γυμνασίων (Αγόρια)

1.000 μέτρα Γυμνασίων (Κορίτσια)

1.000 μέτρα Δημοτικών σχολείων (Αγόρια) (2007-2009)

1.000 μέτρα Δημοτικών σχολείων (Κορίτσια) (2007-2009

1.000 μέτρα Δημοτικών σχολείων (Αγόρια) (2010-2012)

1.000 μέτρα Δημοτικών σχολείων (Κορίτσια) (2010-2012)

 

β) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, είτε έχουν επίσημο δελτίο του ΣΕΓΑΣ, είτε είναι ερασιτέχνες δρομείς.

γ) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης ή επιτόπου μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Στη δήλωση συμμετοχής πρέπει να αναγράφεται η απόσταση στην οποία ο αθλητής/αθλήτρια επιθυμεί να πάρει μέρος, το email και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι αθλητές που έχουν στείλει δηλώσεις συμμετοχής επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη του αγωνίσματος τους. Το αντίτιμο της συμμετοχής ορίζεται στα δέκα (10,00) ευρώ για τα 10.000 μέτρα και τα 5.000 μέτρα ανά άτομο, και είκοσι ευρώ (20,00) ανά ομάδα στην σκυταλοδρομία και αποδεικνύεται με το παραστατικό κατάθεσης το οποίο πρέπει να έχουν μαζί τους όταν θα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους. Οι μαθητές των Γυμνασίων και των Δημοτικών Σχολείων απαλλάσσονται από την οικονομική συμμετοχή. Το αντίτιμο της συνδρομής συμπεριλαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής και το μπλουζάκι-αναμνηστικό του αγώνα.

δ) Περιγραφή Αγώνα

Η αφετηρία και ο τερματισμός των επί μέρους αποστάσεων έχει οριστεί από τους διοργανωτές και βρίσκεται στην Χώρα της Μυκόνου. Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από τον επίσημο μετρητή του ΣΕΓΑΣ κ. Γιώργο Δούση. Ειδικότερα στην σκυταλοδρομία οι αθλητές οι οποίοι συγκροτούν την κάθε ομάδα μετέχουν με τον ίδιο αριθμό, η αλλαγή γίνεται σε συγκεκριμένη ζώνη αλλαγής και η αλλαγή γίνεται με την παράδοση της σκυτάλης στον επόμενο δρομέα.

δ) Έπαθλα

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονέμονται μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής, ενώ αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής απονέμονται και σε όλους τους συμμετέχοντες.

ε) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

– Στους αγώνες ισχύουν οι πρόσφατοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ.

– Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων Δημήτρη Τσαρτσάλη ή τον αντικαταστάτη του, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

στ) ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Όσοι αθλητές διαθέτουν δελτίο συλλόγου, μπορούν να προσκομίσουν το δελτίο ως απόδειξη ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό με την προϋπόθεση ότι το δελτίο διαθέτει στο πίσω μέρος του πρόσφατη θεώρηση από τον ιατρό.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς.

Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

¨ Οι ανεξάρτητοι αθλητές και οι μαθητές των σχολείων που δεν έχουν θεωρημένο δελτίο αθλητικής ιδιότητας., πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Όλοι οι συμμετέχοντες που δεν έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.

¨Ο Δήμος Μυκόνου είναι υπεύθυνος να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για τους αθλητές – αθλήτριες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

Πάππας Δημήτρης

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X