Running-Magazine-Logo

Μαραθώνιος Αθήνας: Η συγκλονιστική ιστορία της 14χρονης που διήνυσε 42χλμ με αναπηρικό αμαξίδιο!

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Συγκλονίζει η 14χρονη που τερμάτισε στο Μαραθώνιο: «Αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που μπορώ να κάνω…»

Για τη Μαριάννα Αυγουστάκη ο Μαραθώνιος ήταν άλλο ένα όνειρο ζωής – «Μας έχει δώσει πολλά μαθήματα ζωής από την ημέρα που γεννήθηκε» δηλώνει ο υπερήφανος πατέρας της

Πέντε ώρες περίπου μετά την αφετηρία του 36ου Μαραθωνίου Αγώνα, μια ομάδα νεαρών ατόμων εισέρχεται στο Καλλιμάρμαρο. Λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό, σταματούν. Ένα από τα μέλη της παρέας, η 14χρονη Μαριάννα Αυγουστάκη, που γεννήθηκε με κινητικά προβλήματα, είναι δεμένη στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Τα ξαδέλφια της, οι φίλοι της, όλοι πρώην και νυν αθλητές κολύμβησης και πόλο του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνης που τη συντρόφευαν στα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου Αγώνα, την σηκώνουν από το καροτσάκι για να διανύσει πεζή τα τελευταία μέτρα. Τη χειροκροτούν, φωνάζουν ρυθμικά το όνομά της και της δίνουν δύναμη. Εκείνη όμως δεν την χρειάζεται. Είναι πιο δυνατή από τον καθένα. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος που περιέγραψε τον Μαραθώνιο Αγώνα καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο τις συγκλονιστικές εικόνες.

Η Μαριάννα Αυγουστάκη ήταν ένα από τα τουλάχιστον έξι άτομα με ειδικές ανάγκες που συμμετείχαν στο 36ο Μαραθώνιο Αθήνας. Το νούμερο συμμετοχής της ήταν 5577 και στη φανέλα της είχε σήμα μια πεταλούδα, μια κουκουβάγια, αλλά και μια συγγραφική πένα. Ήταν μαθήτρια του δημοτικού όταν η Μαριάννα βραβεύτηκε στην κατηγορία του παιδικού λογοτεχνικού παραμυθιού για το κείμενό της με θέμα “Το σχολείο των ονείρων μας”. Το μεσημέρι της Κυριακής εκπληρώθηκε ένα άλλο όνειρό της. Να τρέξει στο Μαραθώνιο, όπως είχε εκφράσει την επιθυμία της πριν από λίγα χρόνια βλέποντας τον αδελφό της και τα ξαδέλφια της να τρέχουν. Για αυτό και ήταν πολύ χαρούμενη στην αφετηρία.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X