Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

Η Ελλάδα μας στην 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ορειβασίας δυο Έλληνες ορειβάτες, οι Αντώνης Συκάρης και Γιώργος Μαρίνος. κατακτούν την 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Mount Manaslu στα 8.163 μέτρα.

Τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων ορειβατών ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου το οδοιπορικό τους για τα Ιμαλάια του Νεπάλ και έφθασαν μετά από οκτώ ημέρες στο bace camp του βουνού.

Ο καιρικές συνθήκες δεν ήταν σύμμαχος τους, ενώ και η υγεία τους άργησε να σταθεροποιηθεί, ώστε λίγο έλειψε να εγκαταλείψουν.

Τελικά η πίστη τους στην επιτυχία, η εμπειρία τους αλλά και ο “καλός αγώνας” που έδωσαν, τους βοήθησαν και έφθασαν στην κορυφή στις 28 Σεπτεμβρίου στης 6.00 το πρωί.

Ο Αντώνης Συκάρης μετά από αυτήν την επιτυχία είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει φθάσει στην κορυφή των τριών οκτάρων κορυφών από τις 14 του κόσμου – Everest στα 8.848 μέτρα (1η), Kangchenjunga στα 8.586 μέτρα (3η) και Manaslu στα 8.163 μέτρα (8η).