Running-Magazine-Logo

5 προπονήσεις διάρκειας μισής ώρας

proponisi xronometro

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Δύσκολη μέρα; Έχεις μόνο μισή ώρα διαθέσιμη για τρέξιμο; Μην σκεφτείς να τα παρατήσεις, αλλά φρόντισε αυτά τα 30 – 35 λεπτά που έχεις να τα δώσεις στην προπόνηση.

Θα σκέφτεσαι τι προπόνηση θα είναι αυτή τώρα. Ας πούμε κάποιες πιο στοχευμένες και καλύτερης ποιότητας ασκήσεις. Δες κάποια παραδείγματα.

1. Τρέξε αργά για 10 λεπτά και μετά κάνε εναλλαγές 1 λεπτού γρήγορου τρεξίματος σε αργό χαλαρωτικό τρέξιμο. Όλο αυτό για 10 φορές.

2. Τρέξε για 30 λεπτά ανεβάζοντας σταδιακά ταχύτητα, ανεβάζοντας παράλληλα τον ρυθμό από 15 δευτερόλεπτα σε κάθε χιλιόμετρο. Κάνε σωστά τους υπολογισμούς και μην ξεκινάς δυνατά από την αρχή για να τελειώσεις το run με πόνους.

3. Τρέξε ένα 5-3-2-1 fartlek : Μετά από 5 λεπτά ζέσταμα, τρέξε 5 λεπτά γρήγορα, μετά 5′ λεπτά αργά, μετά 4′ γρήγορα, μετά 4′ αργά, μετά 3 λεπτά γρήγορα, μετά 3′ αργά, μετά 2 λεπτά γρήγορα, μετά 2′ αργά και τέλος 1 λεπτό γρήγορα και 1′ αργά. Προσεκτικά και μην τα δώσεις όλα στα 5 και στα 4. Ο ρυθμός των δύο τελευταίων επαναλήψεων πρέπει να είναι πιο υψηλός από τις πρώτες.

4. Τρέξε 10 λεπτά για ζέσταμα και μετά κάνε 12 σπριντ σε  ανηφόρα για 30 δευτερόλεπτα με διάλειμμα 1 λεπτού ανάμεσα από κάθε σπριντ τρέχοντας χαλαρά πίσω στην εκκίνηση.

5. Τρέξε 10 λεπτά για ζέσταμα και μετά κάνε ένα σύντομο γρήγορο run για 3 χιλιόμετρα.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X