Running-Magazine-Logo

Πόσες θερμίδες καις τρέχοντας με 6 λεπτά / km

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Εάν τρέχεις, το σώμα σου χρησιμοποιεί θερμίδες από τις τροφές που καταναλώνεις για να σε εφοδιάσει με ενέργεια. Οι θερμίδες προέρχονται από τα λίπη, τους υδαντάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Το σώμα σου τις χρειάζεται για καύσιμο.

Το τρέξιμο είναι η άσκηση, η οποία θα κάψει τις θερμίδες και θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος.

Δραστηριότητα

Κάθε κίνηση καίει θερμίδες. Το σώμα σου καίει θερμίδες ακόμα και στην ανάπαυση, έτσι όταν τρέχεις, η θερμιδική σου ανάγκη αυξάνεται.Το τρέξιμο δεν είναι μόνο ευεργετικό για τη διαχείριση του βάρους, αλλά αποτελεί και μία καρδιαγγειακή άσκηση. Κατά συνέπεια η καρδιά και τα πνευμόνια σου θα δυναμώσουν.

Πάντα με μέτρο…

Το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης υποδεικνύει ότι το τρέξιμο για 2,2 χιλιόμετρα σε 15 λεπτά καίει περίπου 150 θερμίδες ρυθμός που ισούται με , που ισούται με [10 λεπτά / 1.6 km ή κοντά στα 6 λεπτά / km ]. Αυτός είναι ένας μέτριος ρυθμός που μπορεί να διατηρηθεί για μεγαλύτερη διάρκεια. Για να βελτιώσεις την υγεία σου, προσπάθησε να τρέχεις 15 – 30 λεπτά την ημέρα.

Διάγραμμα

Το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης χρησιμοποεί ένα διάγραμμα για τον υπολογισμό των θερμίδων που καίγονται. Αυτό δείχνει ότι ένας άνθρωπος που ζυγίζει 64 κιλά θα κάψει περίπου 13.2 θερμίδες ανά λεπτό κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Για 10 λεπτά τρέξιμο, το αποτέλεσμα είναι 132 θερμίδες.

Παραλλαγές

Τα παραπάνω αποτελέσματα θερμίδων είναι μόνο εκτιμήσεις. Ο προσωπικός σου μεταβολικός ρυθμός επηρεάζεται από την ηλικία, το φύλο, το ύψος και άλλους γενετικούς παράγοντες. Χρησιμοποίησε τις παραπάνω κατευθυντήριες γραμμές για την κατά προσέγγιση κατανάλωση θερμίδων και ρώτα τον προπονητή σου πριν ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα άσκησης.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X