Running-Magazine-Logo

Γυμναστήριο στο σπίτι: 4 τρόποι να φτιάξεις ένα εύκολα και οικονομικά

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Μετά το παρατεταμένο lock down και τη νέα καθημερινότητα που ευαγγελίζεται την αρχή “μένουμε σπίτι” όσο περισσότερο μπορούμε, η ανάγκη για καθημερινή άθληση είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Πώς μπορεί όμως κάποιος να αθλείται καθημερινά, να παραμένει ασφαλής και ταυτόχρονα να μην απομακρύνεται από την οικία του; Μα φυσικά δημιουργώντας ένα κατ’ οίκον γυμναστήριο και μάλιστα χωρίς χρήματα

Τα οφέλη της άθλησης 

Η άθληση δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινότητά μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες έδιναν τόση μεγάλη σημασία στον αθλητισμό, που θεωρούσαν την γυμναστική του σώματος και του πνεύματος τα δύο πιο σπουδαία αγαθά στη ζωή. Ποιος είναι αυτός άλλωστε που δεν γνωρίζει το αρχαιοελληνικό ρητό “νους υγιής εν σώματι υγιεί” το οποίο καταδεικνύει περίτρανα τη σπουδαιότητα του αθλητισμού. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής ωστόσο πολλές φορές μας οδηγούν στο να αμελούμε την καθημερινή άθληση, με αποτέλεσμα το σώμα μας να εξασθενεί και να παρουσιάζει προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το Υπουργείο Αθλητισμού δαπανά δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αθλητισμού και επιχορηγεί τη λειτουργία αθλητικών σωματείων, στηρίζοντας την ομαδική άθληση και γυμναστική, καθώς και το γεγονός ότι η Γυμναστική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διδακτέας ύλης όλων των τάξεων στα Σχολεία της χώρας, γεγονός που καταμαρτυρεί και τη σπουδαιότητά της. Αντίστοιχες εκστρατείες τρέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση

Γυμναστήριο; Φτιάξτο μόνος σου

Για να γυμναστεί ωστόσο κάποιος δεν χρειάζεται απαραίτητα να βάλει βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη για να αγοράσει εξοπλισμό, ούτε να δαπανήσει μια περιουσία στα γυμναστήρια. Αρκεί να έχει όρεξη για άθληση και μπορεί με έξυπνες και πρακτικές κινήσεις να δημιουργήσει το προσωπικό του γυμναστήριο μέσα στο ίδιο του το σπίτι! 

  1. Φτιάξε τον χώρο σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις ξεκινώντας το προσωπικό σου γυμναστήριο στο σπίτι είναι να φτιάξεις έναν χώρο αποκλειστικά για άθληση. Εάν διαθέτεις κάποιο δωμάτιο άδειο ή κάποια αποθήκη, τότε μπορείς να τα αξιοποιήσεις για αυτό τον σκοπό. Διαφορετικά και μια απλή γωνιά μέσα στο σπίτι σου αρκεί. Φτάνει να καθαρίσεις τον χώρο από έπιπλα και άλλα αντικείμενα ώστε να έχεις ελευθερία κινήσεων. 

  1. Χρησιμοποίησε το σώμα σου

Αντί να ξοδεύεις χρήματα για την αγορά εξοπλισμού μπορείς να επενδύσεις στο σώμα σου. Ξεκίνα με ασκήσεις που δεν απαιτούν εξοπλισμό παρά μόνο το ίδιο σου το σώμα. Κάνε κάμψεις, διατάσεις, καθίσματα ή εναλλακτικά μπορείς να ψάξεις για αντίστοιχες ασκήσεις στο YouTube, που το μόνο που θα χρειαστείς να είναι μια καρέκλα ή ένας τοίχος. 

  1. Κατασκεύασε βάρη

Μέσα στο σπίτι σίγουρα θα βρεις δεκάδες αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως βαράκια, για να δυναμώσεις του μύες σου. Για παράδειγμα μπορείς να γεμίσεις μπουκάλια με νερό, να τα δέσεις και στη συνέχεια να τα σηκώνεις, κάνοντας παράλληλα ασκήσεις. Ένας έξυπνος και πρακτικός τρόπος είναι να προμηθεύεσαι εξάδες με νερά και να τις χρησιμοποιείς κάθε φορά που θες να κάνεις αντίστοιχες ασκήσεις. Όσο αναφορά τα βάρη οι επιλογές που έχεις είναι σχεδόν ατελείωτες. Ο πιο έξυπνος τρόπος είναι κάθε φορά που προγραμματίζεις να ψώνια σου για το σούπερ μάρκετ, να επιλέξεις και προϊόντα τα οποία πρώτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως βάρη. Έτσι όταν ξεφυλλίζεις ένα φυλλάδιο Lidl, έναν έντυπο προσφορών του Μασούτη ή απλά επισκέπτεσαι ένα σούπερ μάρκετ στη γειτονιά σου, δεν έχεις παρά να ψάξεις για προϊόντα με βάρος (όπως λάδια, νερά, δοχεία, συσκευασίες ποτών και αναψυκτικών) τα οποία πριν καταναλώσεις μπορείς να τα… σηκώσεις για να γυμναστείς. 

  1. Πιάσε μια πετσέτα

Σπίτι χωρίς πετσέτα δεν γίνεται και φυσικά αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει από το προσωπικό σου γυμναστήριο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πετσέτες για να κάνεις ασκήσεις, να τεντωθείς και να βοηθήσεις τους μύες σου να ξυπνήσουν. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις αρκετά βίντεο και ασκήσεις που γίνονται μόνο με μια πετσέτα και πραγματικά αποδίδουν καρπούς. 

Ο Jim Rohn, διάσημος επιχειρηματίας, είχε πει κάποτε: “Φρόντισε το σώμα σου. Είναι το μόνο μέρος που είσαι υποχρεωμένος να ζεις μέχρι να πεθάνεις”. Η γυμναστική δεν πρέπει να είναι υποχρέωση αλλά μια ανάγκη. Αποτελεί άλλωστε την κινητήριο δύναμη που μας βοηθά να παραμένουμε υγιείς και φυσικά να διατηρούμε τη φυσική μας κατάσταση και αντοχή. Για να το πετύχεις αυτό δεν χρειάζεται σίγουρα να ξοδέψεις μια περιουσία, ούτε να ψάχνεις επί ώρες για τον κατάλληλο τρόπο. Αρκεί να έχεις όρεξη και να εφαρμόσεις μερικές πρακτικές συμβουλές, όπως οι παραπάνω, που θα σου επιτρέψουν να φτιάξεις το προσωπικό σου γυμναστήριο, να επενδύσεις χρόνο και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει σίγουρα.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X