11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία και απαραίτητος συμπαράγοντας για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου, τον μεταβολισμό της καρνιτίνης για την προώθηση της καύσης λίπους, και απαραίτητη για την απορρόφηση του σιδήρου από τη διατροφή. Επιπλέον είναι γνωστή για τη βοηθητική της δράση στο αμυντικό σύστημα αποτρέποντας κρυολογήματα και επιταχύνοντας την ανάρρωση.

Η βιταμίνη C λαμβάνεται αυστηρά μέσω διατροφικής πρόσληψης φρούτων και λαχανικών εφόσον είναι αδύνατο να συντεθεί στο ανθρώπινο σώμα. Τα εσπεριδοειδή, τα μούρα, οι ντομάτες, οι πατάτες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C. Παρόλο που η περισσότερη βιταμίνη C απορροφάται πλήρως στο λεπτό έντερο, το ποσοστό της απορροφούμενης βιταμίνης C μειώνεται καθώς οι συγκεντρώσεις στο εσωτερικό της κοιλότητας αυξάνονται.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευθεί στο Ευρωπαϊκό Περιοδικό Διατροφής, η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης C στους συμμετέχοντες με χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης, επέφερε αύξηση της αθλητικής τους απόδοσης και μείωσε τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες, επιβεβαιώνοντας τη δράση της βιταμίνης C ως αντιοξειδωτικό στους αθλητές που εκτίθενται σε υψηλά προπονητικά σχήματα, βελτιώνοντας και την απόδοσή τους.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος και είναι απαραίτητη στη δημιουργία του ώριμου κολλαγόνου καθώς τα υπολείμματα προλίνης στο προκολλαγόνο απαιτούν βιταμίνη C για την υδροξυλίωση. Η φόρμουλα Vit C incell περιέχει επιπλέον τα αμινοξέα προλίνη και λυσίνη, πρόδρομα μόρια δομικών συστατικών μορίων του κολλαγόνου.

Η έλλειψη βιταμίνης C και η απουσία σταθερής δομής κολλαγόνου διακυβεύει την ακεραιότητα του δέρματος, των βλεννογόνων μεμβρανών, των αιμοφόρων αγγείων και των οστών (σκορβούτο).

Με την αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης C, ενισχύεται ο μεταβολισμός της καρνιτίνης, ένζυμο υπεύθυνο για την καύση του λίπους έως και 30% περισσότερο κατά τη διάρκεια άσκησης μέτριας έντασης, όπως ένα γρήγορο περπάτημα.

Η λιποδιαλυτή φόρμουλα της Vit C incell, περιλαμβάνει το λιποδιαλυτικό παράγωγο του ασκορβικού οξέος, τον παλμιτικό ασκορβυλεστέρα, με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα λόγω της αμφίφυλης μορφής του. Επιπλέον, για την καλύτερη ρύθμιση του όξινου περιβάλλοντος και αποφυγή γαστρεντερικών ανωμαλιών η Vit C Incell περιέχει ρυθμιστικά άλατα που ην καθιστούν απαλή για το στομάχι.