Running-Magazine-Logo

Voras Trail Race 2018 – 30 Σεπτεμβρίου | Καϊμακτσαλάν

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Voras Trail Race 2018 : Στις κορυφές του ορεινού όγκου του Βόρα (Καϊμακτσαλάν) θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη χρονιά ο trail αγώνας με την ονομασία Voras Trail Race.

Η εκκίνηση του αγώνα συνολικής απόστασης 25 χιλιομέτρων θα δοθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα – Καϊμακτσαλάν και όπως καταλαβαίνετε η ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα θα είναι η υψομετρική διαφορά +1.500μ

Voras Trail Race 2018 – Η προκήρυξη :

Στις κορυφές του ορεινού όγκου του Βόρα (Καιμάκτσαλαν) θα διεξαχθεί φέτος και για πρώτη χρονιά ένας νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος, ο VorasTrailRaceVTR.

Η οροσειρά του Βόρα, στα σύνορα του Ν.Πέλλας με την ΠΓΔΜ, είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με κορυφή τον Πρ.Ηλία στα 2524m. Πλούσια είναι και η ιστορία του λόγω των μαχών που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετέπειτα του Εμφυλίου με έντονα τα σημάδια τους στο βουνό μέχρι και σήμερα (μνημεία, υπολείμματα στρατιωτικών αρμάτων, κάλυκες σφαιρών, οβίδες), κάτι που και οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του νέου αγώνα θα είναι η κίνηση αποκλειστικά σε αλπικό τερέν και υψηλό υψόμετρο ( κατώτερο υψόμετρο τα 2050m στην εκκίνηση), ενώ η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της θα «πατάει» πάνω στη συνοριογραμμή με την ΠΓΔΜ κατά μήκος της κορυφογραμμής του Βόρα, διασχίζοντας τις 4 ψηλότερες κορυφές του.

Συγκεκριμένα ο αγώνας θα έχει μήκος περίπου 25km και +1500m υψομετρική διαφορά, και η διαδρομή θα έχει κοινή μετάβαση – επιστροφή (allerretour) με εκκίνηση και τερματισμό το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βόρα – Καιμακτσαλάν (υψόμετρο 2050m). Αρχικά ο αγώνας θα κινηθεί έντονα ανηφορικά για περίπου 3km προς την ψηλότερη κορυφή τον Πρ.Ηλία (2524m), όπου βρίσκεται και το χαρακτηριστικό Σέρβικο εκκλησάκι. Από εκεί και μετά η διαδρομή κινείται ΒΑ κατά μήκος της κορυφογραμμής διερχόμενη από τα κολωνάκια και τις πυραμίδες των συνόρων συναντώντας τις κορυφές Κουτσούμπεη (2447m), Άσπρος Σβώλος (2370m) και τέλος Δόντι (2156m), όπου θα γίνει η αναστροφή για την επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Σε γενικές γραμμές το πεδίο-τερέν έχει καλή βατότητα και δεν έχει αντικειμενικές δυσκολίες ή επικίνδυνα περάσματα. Το υψηλό υψόμετρο θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα δυσκολίας για τους αθλητές τόσο λόγω της μεγαλύτερης καταπόνησης που δημιουργεί η μειωμένη περιεκτικότητα σε οξυγόνο, όσο και των απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων που απαιτούν εμπειρία. Για αυτόν το λόγο η διοργάνωση έχει αποφασίσει για τους συμμετέχοντες να είναι υποχρεωτική η προηγούμενη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον έναν αγώνα που κινείται σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 2000m, καθώς επίσης και μια πρόσφατη ιατρική βεβαίωση καλής υγείας.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής του VorasTrailRace – VTR ορίζεται η Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018. Ως διοργάνωση ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό γεγονός που θα προσφέρει μια γνήσια «βουνίσια» εμπείρια στους αθλητές που θα μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους.

Αναλυτικότερα στοιχεία για τη διαδρομή (υψομετρικό προφίλ, ίχνος, χάρτης), την τροφοδοσία, το κόστος, και την ημερομηνία που θα ανοίξουν οι εγγραφές θα αναρτηθούν σε επόμενη ανακοίνωση. Μέχρι τότε ακολουθήστε μας στο Facebook (www.facebook.com/VorasTrailRace) όπου μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για κάθε πληροφορία.

Για τη διοργάνωση του VorasTrailRace – VTR

Σταύρος Χασαπίδης

Παναγιώτης Γουμπέρης.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X