Running-Magazine-Logo

Πως να αποφύγεις τις πιο συνήθεις… ατυχίες στο τρέξιμο

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Οι κράμπες, οι φουσκάλες, οι κοκκινίλες και οι πόνοι στα πλευρά δεν πρέπει να εκτροχιάσουν την προπόνησή σου.

Αυτά τα κοινά προβλήματα δεν πρέπει να επηρεάσουν την προπόνησή σου. Εδώ θα δεις πως μπορείς να τους χειριστείς.

Κοκκινίλες

Προτού ξεκινήσεις βάλε βαζελίνη, αυτοκόλλητους επίδεσμους ή αθλητικά λιπαντικά σε περιοχές που είναι πιο επιρρεπείς στην τριβή. Το προστατευτικό για τα χείλη είναι πιο εύκολο να μεταφερθεί και πιο καθαρό από τη βαζελίνη και μπορεί να ελαφρύνει το τρίψιμο που οδηγεί σε κοκκινίλες ειδικά στις ρώγες του στήθους.

Μυικές κράμπες

Σταμάτησε και άσκησε πίεση στον μυ. Πίεσε σταθερά για 15 δευτερόλεπτα χωρίς να κάνεις μασάζ. Στη συνέχεια τέντωσε απαλά τον μυ. Επανέλαβε την πίεση και το τέντωμα μέχρι να υποχωρήσει η κράμπα. Πρώτα περπάτα και στη συνέχεια ξεκίνα να τρέχεις σιγά σιγά.

Διάβασε αναλυτικά πως να αντιμετωπίζεις τις μυικές κράμπες

Φουσκάλες

Συνέχισε. Εάν γίνει αρκετά επίπονο για να ξεφύγεις από το ρυθμό σου, κάλυψε το σημείο με έναν επίδεσμο ή κάποιου είδους έμπλαστρο. Αλλά αν το σπίτι είναι ακόμα μακριά, προσάρμοσε τα κορδόνια του παπουτσιού και δες αν αυτό βοηθάει. Σφίγγοντάς τα μπορεί να σταματήσει να γλιστράει ο αστράγαλος και χαλαρώνοντάς τα θα μπορούσε να φύγει η πίεση από το εν λόγω σημείο.

Αγόρασε τη βιταμίνη C με τον κωδικό #naturalrunning15 με έκπτωση -15% – Από €29 στα €24,65

Πόνοι στα πλευρά

Παρατήτησε ποιο πόδι χτυπάει το έδαφος όταν εισπνέεις και εκπνέεις και στη συνέχεια άλλαξε το μοτίβο. Με άλλα λόγια : Αν προπορευόσουν με το δεξί πόδι, η εισπνοή θα πρέπει να γίνει όταν πατάει το έδαφος το αριστερό πόδι. Εάν αυτό δεν βοηθάει, σταμάτα και ύψωσε τα δύο σου χέρια πάνω από το κεφάλι σου. Λύγισε τη μέση στην αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που νιώθεις τις ενοχλήσεις μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Διάβασε το πλήρες άρθρο για τους πόνους στα πλευρά και την αντιμετώπιση τους

Σκοντάφτεις και πέφτεις

Σήκω και αξιολόγησε τους τραυματισμούς σου. Το εξάνθημα ή οι μικρές γρατζουνιές μπορούν να διορθωθούν αργότερα, αλλά η μεγάλη αιμορραγία χρειάζεται άμεση θεραπεία. Το τρέξιμο μπορεί να σου φανεί δύσκολο στην αρχή επειδή θα σε ταρακουνήσει. Πάρε μια βαθιά ανάσα, κάνε μια ειλικρινή εκτίμηση και αν είσαι εντάξει συγκεντρώσου ξανά και συνέχισε να τρέχεις.

Δυσκαμψία μετά από ένα σταμάτημα

Κράτα τα διαλείμματά στα 2 λεπτά το πολύ. Στη συνέχεια ξεκίνα σιγά σιγά. Μην επαναλάβεις τον προηγούμενο ρυθμό σου αμέσως.

Επιμέλεια και κατασκευή : Running Magazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X