Running-Magazine-Logo

5o Ikaria Run – 4 Αυγούστου | Ικαρία

ikaria run 2018

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ikaria Run 2018 : Για πέμπτη χρονιά θα διεξαχθεί στο νησί της Ικαρίας ο τοπικός αγώνας, με δύο διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων το Σάββατο 4 Αυγούστου.

Η εκκίνηση του πέμπτου επετειακού αγώνα θα δοθεί στις 18:30 στο χωριό Πλαγιά Ικαρίας με την εκκίνηση και τον τερματισμό στην πλατεία του χωριού. Η συμμετοχή για όλους θα είναι δωρεάν!

ikaria run 2018

Ikaria Run 2018 – Η προκήρυξη :

Ο Βαγγέλης Κοτσαμπάς με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιωτών Ικαρίας προκηρύσσει την πέμπτη διοργάνωση μίας καινούργιας σειράς αγώνων που θα λαμβάνουν μέρος στο νησί της Ικαρίας, του Ikaria Run. Σας περιμένουμε στον πέμπτο επετειακό  αγώνα της σειράς, το “Run The Village”, αποστάσεως 5χλμ, και 10χλμ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 στις 18:30 το απόγευμα στο χωριό Πλαγιά Ικαρίας , με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

Απόσταση
Η αποστάσεις των αγώνων είναι 5χλμ και 10χλμ.

Ημερομηνία διεξαγωγής
Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ώρα εκκίνησης
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 18:30 το απόγευμα.

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα είναι στο ίδιο σημείο, στην πλατεία του χωριού Πλαγιά στην Ικαρία.

Περιγραφή διαδρομής
Η διαδρομή είναι κυκλική και θα έχει σαν αφετηρία την Πλατεία του χωριού Πλαγιά στην Ικαρία, σε υψόμετρο 271 μέτρα. Ξεκινώντας τον Αγώνα μετά από 40 μέτρα, υπάρχει κλίση και ανηφόρα για 500 μέτρα περίπου.

Στην συνέχεια έχουμε μια παρατεταμένη ευθεία μέχρι το 1,6 χλμ της διαδρομής όπου στο σημείο αυτό, λίγο μετά την στροφή για τον οικισμό Έξω Πλαγιά, έχουμε αναστροφή (U – TURN).

Συνεχίζουμε με κάποιες μικρές αλλαγές στην κλίση του οδοστρώματος μέχρι τα 3,3 χλμ της διαδρομής, όπου στρίβουμε ελαφρώς αριστερά με κατεύθυνση τον οικισμό Βαρδαράδες.
Στα 3,7 χλμ έχουμε την δεύτερη και τελευταία αναστροφή (U-TURN) με πορεία ξανά προς την κεντρική οδική αρτηρία, και στρίβοντας ελαφρώς αριστερά συναντάμε για περίπου 200 μέτρα κατηφόρα με μεγάλη κλίση.

Στο τέλος της κατηφόρας είμαστε ήδη στην διασταύρωση που με κατεύθυνση προς τα δεξιά μας οδηγεί στα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής και στον τερματισμό στην Πλατεία του χωριού στο ίδιο σημείο απ’όπου έγινε και η εκκίνηση.Για την απόσταση των 10χλμ θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή και δεύτερη φορά.

Η διαδρομή είναι μετρημένη με ακρίβεια (5χλμ, 10χλμ) και ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Χιλιομετρικές ενδείξεις – Σήμανση
Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει σχετική εμφανής ένδειξη που θα δηλώνει την διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση, καθώς και την σωστή πορεία της διαδρομής. Επιπλέον της σήμανσης, θα υπάρχει προσωπικό σε κομβικά σημεία του Αγώνα που θα ενημερώνει τους δρομείς και θα καταγράφει τα “περάσματα” τους (Σταθμοί Ελέγχου).

Χρονικό όριο τερματισμού
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1,5 ώρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Όριο συμμετοχών
Ο αγώνας έχει όριο συμμετοχών τα 150 άτομα στα 5χλμ και 150 άτομα στα 10χλμ. Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός θα συμπληρωθεί νωρίτερα θα κλείσουν και οι εγγραφές.

Εγγραφές – Δηλώσεις συμμετοχής
Εγγραφές για τον Αγώνα θα γίνονται online στο ikariarun.gr στην καρτέλα Εγγραφές, καθώς και στην γραμματεία του Αγώνα στο χωριό Πλαγιά Ικαρίας, από τις 14:00 μέχρι και τις 18:15 (15 λεπτά πριν την έναρξη) την ημέρα της διεξαγωγής του Αγώνα (Σάββατο 04/08/2018).

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 5χλμ και 10χλμ έχουν όλοι οι Άνδρες και Γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε περίπτωση που ο/η δρομέας είναι κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα. Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό. Όλοι οι δρομείς αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη είτε με των γονέων/κηδεμόνων τους για όσους είναι κάτω των 18 ετών.

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής για τον Αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα καλυφτεί εξ ολοκλήρου από τους διοργανωτές και από χορηγίες και εισφορές φίλων.

Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα υπάρχει χρονομέτρηση χειρός, με προσωπικό σε σταθμούς ελέγχου για να καταγράφει τα “περάσματα”, και βιντεοσκόπηση στον τερματισμό για επαλήθευση της κατάταξης.

Κανονισμοί και ευ αγωνίζεσθαι (FAIR PLAY)
Η τήρηση των κανονισμών του ΣΕΓΑΣ, για αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό εκτός αγωνιστικής εγκατάστασης σε εθνικό επίπεδο, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και ισότιμη συμμετοχή όλων των δρομέων σε αυτό το μαζικό αθλητικό γεγονός.
Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής.
Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες που διαπνέουν τον Αθλητισμό και προωθεί το Ikaria Run.
Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις και οπτικό υλικό.

Τροποποίηση διαδρομής, κανονισμών και διαδικασιών
Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση της διαδρομής του Αγώνα και των κανονισμών – διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

Σταθμοί τροφοδοσίας – Απορρίμματα
Στη διαδρομή θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με εμφιαλωμένο νερό στα 2,5χλμ και στον τερματισμό για τον αγώνα των 5χλμ, στα 2,5χλμ, στα 5χλμ, στα 7,5χλμ και στον τερματισμό για των αγώνα των 10χλμ. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους σταθμούς τροφοδοσίας στα σημεία ελέγχου και στον τερματισμό.

Διανομή αθλητικού υλικού
Η διανομή του αθλητικού υλικού (νούμερο συμμετοχής, παραμάνες, οδηγίες) θα γίνεται την ημέρα του Αγώνα, Σάββατο 04/08/2018 και ώρες από 14:00 έως και 18:15 στην Πλατεία του Χωριού Πλαγιά, από την γραμματεία σε ειδικό χώρο διαμορφωμένο από την διοργανώτρια αρχή.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων & ιματισμού
Η διοργανώτρια αρχή για την ημέρα του Αγώνα έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιματισμού των δρομέων. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα πράγματά τους το αργότερο ένα τέταρτο πριν από την εκκίνηση του Αγώνα, μέχρι τις 18:15.

Υγειονομική κάλυψη
Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη. Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη στον χώρο της Εκκίνησης – Τερματισμού και σε όλο το μήκος της διαδρομής από Γιατρούς – Νοσηλευτές και Εθελοντές Διασώστες.

Μετακίνηση – Μεταφορά των Δρομέων στον χώρο διεξαγωγής του Αγώνα
Στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι του Ευδήλου και στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου (κεντρικά μέρη και τα δύο) θα βρίσκεται μισθωμένο όχημα της διοργάνωσης (με σχετική ένδειξη) το οποίο θα μεταφέρει τους δρομείς δωρεάν στον χώρο διεξαγωγής του Αγώνα στο χωριό Πλαγιά στις 16:00 μ.μ. Με το ίδιο όχημα θα γίνει και η επιστροφή μετά το τέλος του Αγώνα. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές λίγες ημέρες πριν από τον Αγώνα.

Αποτελέσματα
Μετά την λήξη του αγώνα, θα ανακοινωθούν άμεσα τα αποτελέσματα των τριών πρώτων δρομέων (Άνδρες-Γυναίκες). Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπεύθυνους της χρονομέτρησης του αγώνα, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα ikariarun.gr στην καρτέλα Αποτελέσματα, καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες αθλητικού ενδιαφέροντος.

Έπαθλα- Απονομές – Ηλικιακές κατηγορίες
Στους τρείς πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών – Γυναικών των Αγώνων 5χλμ και 10χλμ, θα απονεμηθούν Κύπελλα και Μετάλλια.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον Αγώνα θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα (ηλεκτρονικά).

Επικοινωνία – Τύπος – Ενημέρωση – Φωτογραφίες
Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού. Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τον Αγώνα στο ikariarun.gr και να επικοινωνείτε με την διοργάνωση στο email: ikariarun@yahoo.gr .

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X