Running-Magazine-Logo

Το κρύο έχει θετική επίδραση στο σώμα και την ψυχή

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Η κρυοθεραπεία αποτελεί  μία σύγχρονη, μη επεμβατική και εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπευτική διαδικασία, κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για μικρό χρονικό διάστημα.

Γνώρισε την κρυοθεραπεία από την Αιμοδιάγνωση Cryo στην Κηφισιά

Πρώτος ο Ιπποκράτης στην αρχαιότητα χρησιμοποίησε τον πάγο και το χιόνι για την καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία στη σημερινή της μορφή αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία το 1978 για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.Έκτοτε έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στον τομέα της υγείας και της αθλητικής αποκατάστασης όσο και στην αισθητική.

Πραγματοποιείται μέσα σε έναν θάλαμο Κρυοσάουνας (Cryosauna) σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από -120 ˚C έως -170 ˚C και διαρκεί μόλις 3 λεπτά.

Ο χρόνος παραμονής στην Κρυοσάουνα είναι ο επιστημονικά ενδεδειγμένος, ώστε το σώμα μας να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη χωρίς κινδύνους καθώς το μείγμα ψεκασμού, που είναι νέφος αζώτου, δεν περιέχει υγρασία. Έτσι μειώνεται μόνο η θερμοκρασία του δέρματος και όχι των εσωτερικών οργάνων. Ο οργανισμός όμως προκειμένου να αμυνθεί,  ενεργοποιεί όλες τις φυσικές θεραπευτικές ικανότητές του και απελευθερώνει ορμόνες όπως ενδορφίνη, αδρεναλίνη, νοραδρεναλίνη και ντοπαμίνη, οι οποίες μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος. Η αύξηση των ορμονών αυτών στο αίμα δημιουργεί αίσθημα ηρεμίας και ευδαιμονίας, η κούραση και ο χρόνιος πόνος μειώνεται, ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι φλεγμονές, αυξάνεται ο μεταβολισμός και επιτυγχάνεται άμεση ανάπλαση του δέρματος. Ταυτόχρονα έχει ευεργετική επίδραση και στη θεραπεία των διαταραχών διάθεσης, άγχους και κατάθλιψης.

Ιατρικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η ολόσωμη κρυοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων πολλών χρόνιων παθήσεων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, ινομυαλγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτοάνοσες διαταραχές, ψωρίαση, δερματίτιδα και οστεοπόρωση.

Οι τακτικές συνεδρίες κρυοθεραπείας λειτουργούν ευεργετικά για αθλητές που καταπονούνται από την έντονη άσκηση, ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιους πόνους αλλά και το γενικό πληθυσμό που αναζητά την ευεξία και την αντιμετώπιση των στρεσογόνων καταστάσεων της καθημερινότητας.

Κλείσε σήμερα το ραντεβού σου και ζήσε και εσύ μια μοναδική εμπειρία αναζωογόνησης και σε 3 λεπτά κέρδισε

ΟΜΟΡΦΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ στο  κέντρο ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ Cryo.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X