Running-Magazine-Logo

Via Egnatia Run 2018 – 29 Απριλίου | Θράκη

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Via Egnatia Run 2018 : Για τρίτη φορά θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου ο Διεθνής αγώνας Δρόμου με σημείο αναφοράς στην ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Πρόκειται πλέον για έναν Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου που έχει πάρει και τη σχετική πιστοποίηση και που στις 29 Απριλίου θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχή χρονιά.

Via Egnatia Run 2018 – Η προκήρυξη :

Ο 3ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018.

Οι εγγραφές, οι τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, καθώς και η επίσημη ιστοσελίδα www.viaegnatiarun.gr που παρέχει στους δρομείς αναλυτικά τις απαραίτητες πληροφορίες, ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτριος Πέτροβιτς, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

«Ο αγώνας δρόμου VIA EGNATIA RUN αποτελεί αθλητική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και διεξάγεται με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Μουσικού Γυμναστικού Συλλόγου «ΕΘΝΙΚΟΣ» Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα του τμήματος Στίβου. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ από τη πρώτη διοργάνωση, στήριξε την προσπάθεια μας και από κοινού φτάνουμε στον τρίτο διεθνή αγώνα VIA EGNATIA RUN. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον πρόεδρο, τα στελέχη και τους συνεργάτες του για την άριστη συνεργασία μας.

Η ιδέα «γεννήθηκε» το 2016 ως ανάγκη να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς που θα καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Το VIA EGNATIA RUN αποτελεί μια καινοτόμο δράση που με «αφετηρία» το παρελθόν, μας «ταξιδεύει» στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου. Η ύπαρξη ενός δρομικού αγώνα με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, για τους δρομείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Το 2017 ο αγώνας «μεγάλωσε» και από 16.000 μέτρα το 2016, έγινε ημιμαραθώνιος, λαμβάνοντας πιστοποίηση από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS) με μέτρηση 21.097,5 μ. Παράλληλα, υπήρξε λαϊκός αγώνας δρόμου – «δυναμικού βαδίσματος» και αγώνας για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Αναφορικά με τη χρονική «μετακίνηση» του αγώνα ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε ότι «Αποφασίσαμε να υλοποιούμε τον αγώνα VIA EGNATIA RUN την άνοιξη και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, αντί το Σεπτέμβριο, για να μην είναι χρονικά κοντά με τον αγώνα RUN GREECE στην Αλεξανδρούπολη και για να υπάρχει και την άνοιξη μια μεγάλη δρομική διοργάνωση».

Και συνέχισε «Καλώ όλους τους ερασιτέχνες ή μη δρομείς να τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο, που ακολουθεί τα «χνάρια» της Ιστορίας. Να τρέξουν παράλληλα στην αρχαία Εγνατία Οδό, και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουν το δρόμο που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον. Καλώ τους πολίτες να τρέξουν στον Λαϊκό αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μέτρων και τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία στα 800 μέτρα», ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και αναφέρθηκαν στην στήριξη του αγώνα VIA EGNATIA RUN, ο Πρόεδρος του Μουσικού Γυμναστικού Συλλόγου ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης Αυγερινός Μεσινέζης, ο Έφορος Στίβου του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Γεώργιος Αλεξιάδης, ο Αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Τεχνικός Διευθυντής Τμήματος Στίβου ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Κωνσταντίνος Πατερόπουλος, το στέλεχος του τμήματος στίβου του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, ο Υπεύθυνος Running Team ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αντώνης Κουφός και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θράκης Ιωάννης Πανούδης.

Ο 2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου VIA EGNATIA RUN παραμένει στην ίδια πιστοποιημένη διαδρομή, όπως και το 2017, από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS) με μέτρηση 21.097,5 μ. Αφετηρία της διαδρομής είναι τα δημοτικά λουτρά στη «ΧΑΝΑ» και τερματισμός το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Ώρα εκκίνησης 10:30.

Παράλληλα θα υπάρξει λαϊκός αγώνας δρόμου – «δυναμικού βαδίσματος» 5.000 μ. με αφετηρία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου, καθώς επίσης παιδικός αγώνας και αγώνας ατόμων με αναπηρία 800 μ. με αφετηρία μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Οι δρομείς και των δύο αγώνων θα τερματίσουν μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Ώρα εκκίνησης 11:00.

Η συμμετοχή και στις τρεις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται από 2/3/2018 έως 24/4/2018 ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, καθημερινά, και ώρες 9:00 – 15:00.

Δηλώσεις συμμετοχής κατά τους παραπάνω τρόπους μπορούν να υποβάλουν και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στην ασφαλή κι επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα. Για το σκοπό αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου έκανε ιδιαίτερη μνεία στους 300 εθελοντές που στήριξαν τη δράση το 2017, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του Έβρου, καθώς και σε όλους τους φορείς και τα σωματεία. «Η επιτυχημένη διεξαγωγή του VIA EGNATIA RUN αποτελεί άθροισμα ομαδικής και εθελοντικής δουλειάς. Η προσφορά όλων όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής και επέλεξαν να λάβουν μέρος εθελοντικά στη γιορτή αθλητισμού υπήρξε πολύτιμη. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές και να ζήσουν την εμπειρία μιας μεγάλης διοργάνωσης, να γνωρίσουν από κοντά το δρομικό κίνημα, να μοιραστούν τον κόπο και την αγωνία των αθλητών, να γευτούν τη χαρά της επιτυχίας, την ικανοποίηση και τη συγκίνηση του τερματισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X