Running-Magazine-Logo

Διοργανωτές Lamia Night Run «Από ”πείραμα” έγινε ισχυρό προϊόν με brand name»

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Lamia Night Run : Το πείραμα που εξελίχθηκε στους κορυφαίους αγώνες της Στερεάς Ελλάδας!

Ο εκ των διοργανωτών του Lamia Night Run, Στέλιος Γκέκας παραχώρησε συνέντευξη στο Running Magazine λέγοντας πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα πριν από 5 χρόνια, αλλά και τονίζοντάς μας τις βλέψεις των ιθυνόντων για το μέλλον με αφορμή το Lamia Night Run 2018 στις 14 Απριλίου.

Ο κος Γκέκας μιλώντας αποκλειστικά στο Running Magazine αναφέρθηκε στην άνοδο του δρομικού κινήματος και μας είπε όλα όσα θα θέλαμε να ακούσουμε για έναν αγώνα που ξεκίνησε ως… πείραμα όπως μας αποκάλυψε και πλέον πρόκειται για ένα πολύ δυνατό band name στο χώρο του τρεξίματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη με τον Στέλιο Γκέκα, έναν εκ των διοργανωτών του Lamia Night Run :

– Πως αιτιολογείτε την μεγάλη τάση που παρουσιάζουν οι αγώνες δρόμου στην Ελλάδα σήμερα;

«Κατά την άποψή μου η νέα αυτή τάση τροφοδοτήθηκε από την βαθιά ψυχική ανάγκη των συμπολιτών μας να ξεφύγουν από τον αποπνικτικό τρόπο ζωής και της καταπιεστικής εργασίας. Η έλλειψη επιλογών δραστηριοποίησής τους κατά τον ελεύθερο χρόνο τους και η ένταση της καθημερινής εργασίας δημιούργησαν και τροφοδοτούν συνεχώς αυτή την ανάγκη. Οι επιτυχημένες όμως διοργανώσεις αυτών των αγώνων και η προβολή τους έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες (αθλητές, αθλούμενους, εθελοντές, διοργανωτές και χορηγούς) να βιώνουν την χαρά της συμμετοχής και το ξύπνημα, την απελευθέρωση των προσωπικών – ατομικών τους δυνάμεων. Έτσι η εξέλιξη έγινε καταιγιστική τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό – συλλογικό επίπεδο».

– Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Lamia Night Run;

«Βασική αξία της ομάδας μας που διακατέχει τον θεσμό αυτό ήταν και είναι η διάδοση του μαζικού αθλητισμού σε πλαίσια (πλατφόρμα) πολιτισμού. Ήταν λοιπόν για μας κοινός τόπος το να θέλουμε και να μπορέσουμε να μεταδώσουμε μέσω μιας διοργάνωσης όλα αυτά που είχαμε αποκομίσει από τα προηγούμενα έτη μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων αρχικά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και οπωσδήποτε και σε δια-περιφερειακό και πανελλαδικό. Και το σημαντικότερο για μας ήταν και είναι να δώσουμε τη δυνατότητα γενικής συμμετοχής σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας που έως τότε δεν την είχαν ή την είχαν σε περιορισμένη κλίμακα και με πολύ αποκλειστικούς όρους».

– Όταν έγινε η πρώτη διοργάνωση, περιμένατε ότι πέντε (5)  έτη αργότερα το Lamia Night Run θα είναι talk of theGreece στο δρομικό κίνημα;

«Το πρώτο εγχείρημα μας, ήταν ένα «πείραμα» καθώς δεν υπήρχε στην πρώτη διοργάνωση κάποιο ισχυρό οργανωτικό σχήμα. Ήταν μια σύμπραξη ανθρώπων και τοπικών συλλόγων με υψηλούς προβληματισμούς, αλλά δεν γνωρίζαμε πώς θα ανταποκριθεί ο πληθυσμός. Η αλήθεια είναι ότι η δημιουργικότητα και το πάθος μας εκείνη τη χρονιά υπερκάλυψαν τους εν γένει φόβους μας και τους δικαιολογημένους δισταγμούς μας. Εν συνεχεία η δημιουργική μας θέληση τονώθηκε, διότι ο κόσμος, αθλητές και αθλούμενοι, βρήκαν αυτό που τους έλειπε. Τον αγώνα με ευγένεια, τη συμμετοχή με φιλικότητα, την εκτόνωση με υπευθυνότητα, την ψυχική χαλάρωση με ηθική συνευθύνη. Και αυτή η ποιότητα συζητήθηκε. Και ως βίωμα έγινε προϊόν με brand name. Και έτσι επέζησε και αναπτύχθηκε. 

Βασικά δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε την μετεξέλιξη του εγχειρήματός μας, διότι ήταν για όλους μας μια δραστηριότητα στο πλαίσιο του λιγοστού ελεύθερου χρόνου μας. Η σκέψη μας όμως ήταν και είναι η συνεχής βελτίωση και η σύνθεση πολλών άλλων δραστηριοτήτων γύρω από την αρχική ιδέα. Σημειώνουμε ότι για εμάς το Lamia Night & Run είναι μια διοργάνωση, ως δέσμη δρομικών και λοιπών δραστηριοτήτων, που έχει θέσει υψηλά τον πήχη, και αυτό καταδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Σας ευχαριστούμε διότι μας δίνετε το βήμα για να ευχαριστήσουμε άλλη μια φορά δημοσίως τους εθελοντές, φορείς, χορηγούς, θεατές για την στήριξή τους όλα αυτά τα έτη. Και είναι πολύ συγκινητικό για μας να συναντούμε σε διάφορα μέρη της πόλης μας αθλούμενους κάθε ηλικίας και φύλου που να μας λένε ότι “ετοιμαζόμαστε για το night run”. Και άλλοι να ρωτούν πότε θα αρχίσουν οι εγγραφές των εθελοντών. Για μας το Lamia Night & Run ξεπήδησε από τους πρωτοπόρους του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα, υιοθετήθηκε με υπερβολικό ζήλο από την ομάδα μας και ως θεσμός μαζικού αθλητισμού ανήκει σε όλους, μα σε όλους ανεξαιρέτως». 

– Ποιες είναι οι βλέψεις σας για τα επόμενα χρόνια;

«Η άποψη μας είναι ότι το Lamia Night & Run μπορεί να προσδώσει ακόμα περισσότερα ως μια σύνθετη εκδήλωση (σύνθεση ποικίλων δραστηριοτήτων) συμπεριλαμβάνοντας διαφορετικές δράσεις. Όπως προείπα η σημειολογία των αγώνων είναι πολύ σημαντική καθώς δίδεται η δυνατότητα στους πολίτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν, δηλαδή να έχουν αρχικά την ευκαιρία να συμμετέχουν (που πρακτικά αυτό πριν το 2010 δεν ήταν εφικτό). Επίσης δίδεται η ευκαιρία και σε συμμετέχοντες της Πρωτεύουσας ή όμορων περιοχών μας να επισκέπτονται και άλλους προορισμούς (τουριστικούς, ιστορικούς, παραγωγικούς). Από την κίνηση αυτή ωφελούνται πολυσύνθετα οι πολίτες – κάτοικοι των περιοχών μας τόσο από άποψη οικονομική όσο και πολιτισμική. Και των επισκεπτών ως εμπειρία.

Επίσης το Lamia Night & Run αποτελεί και μια διοργάνωση που από τα πρώτα βήματά της χρησιμοποιεί στοιχεία καινοτομίας σε πολλά επίπεδα. Υπάρχει σχετική αναγνώριση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γενικά διακατεχόμαστε από κουλτούρα σύνδεσης της εκδήλωσης με σύγχρονες δράσεις αστικής ανάπτυξης».

 

– Ποια ήταν η συμβολή των φορέων (θεσμικών και μη) ώστε να καθιερωθεί το Lamia Night Run ως έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες στο δρομικό Καλεντάρι;

«Η συμβολή των θεσμικών φορέων ήταν, είναι και θα είναι θεμελιώδης, διότι με τη συμβολή τους και την οικονομική ενίσχυσή τους μπορούμε και διατηρούμε το κόστος συμμετοχής  χαμηλό. Επίσης οι πρόσθετοι πόροι που εισέρχονται από χορηγούς δίδονται, κατευθύνονται, προς τη συνεχή βελτίωση των δράσεών μας και στη δημιουργία κάποιων θέσεων εργασίας.  Οριζόντιες αρχές μας είναι η συμμετοχή και η προσβασιμότητα στις δράσεις μας όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι είμαστε η μοναδική διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο με το βέλτιστο λόγο κόστους αθλητή προς παρεχόμενες υπηρεσίες.  

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, τους λοιπούς θεσμικούς φορείς και τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν όλα αυτά τα έτη».

– Γιατί να τρέξω στο Lamia Night Run; Τι μήνυμα στέλνετε  στους συμμετέχοντες του αγώνα, αλλά και σε όλους όσους δεν έχουν… φωτίσει κάποιους δρόμους της νυχτερινής Λαμίας.

«Το Lamia Night & Run δεν είναι μόνο ένας αγώνας… (όπως αναφέρεται και στην “αποτύπωση”, impressum, της διοργάνωσης). Σας καλούμε να έρθετε στην πόλη της Λαμίας, διότι πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μια βιωματική εμπειρία για όσους επισκεφτούν τη πόλη της Λαμίας στις 14 Απριλίου. Με το να συμμετέχει κανείς σε έναν από τους αγώνες μας, του LN&R, θα έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί και να συναισθανθεί ότι τοποθετείται στο κέντρο πάντα ο άνθρωπος! Σας καλούμε λοιπόν όλους ανεξαιρέτως να συμμετάσχετε στην μοναδική αυτή εμπειρία γιορτής και προσωπικής περισυλλογής».

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X