Running-Magazine-Logo

Τρέξιμο και γήρανση : Πως το τρέξιμο επηρεάζει τα γηρατειά

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Τρέξιμο και γήρανση : Το τρέξιμο καθυστερεί τη γήρανση σύμφωνα με έρευνα 500 δρομέων για περισσότερο από 20 χρόνια στο Stanford University of Medicine.

Οι γηραιότεροι δρομείς είχαν λιγότερες δυσκολίες στην κίνηση και παρέμειναν πιο ενεργοί όταν μπήκαν στα 70 και στα 80, ενώ οι μη-δρομείς παρατηρήθηκε ότι πέθαιναν νωρίτερα.

Ο ιατρός James Fried, επικεφαλής της έρευνας, ανέφερε το εξής : ” Εαν θέλουμε να διαλέξουμε ένα τρόπο ώστε να είμαστε υγιέστεροι όσο περνούν τα χρόνια είναι η αερόβια άσκηση

Οι ερευνητές σύγκριναν 538 δρομείς πάνω από τα 50 σε σχέση με ένα παρόμοιο group 423 μη-δρομέων. Οι δρομείς αποτελούσαν μέλος ενός διεθνούς running club.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στα 70 και 80 τους χρόνια, απαντούσαν κάθε χρόνο ένα ετήσιο ερωτηματολόγιο αναφορικά με την ικανότητα τους να πραγματοποιούν καθημερινές δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το να ντύνονται, το να χτενίζονται, το να σηκώνονται από μία καρέκλα κ.α. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα τοπικά ποσοστά θνησιμότητα για να καταλάβουν ποιοι συμμετέχοντες είχαν πεθάνει και γιατί. Μέσα σε 19 χρόνια πέθανε ένα 34% των μη δρομέων ενώ το ποσοστό των δρομέων ήταν στο 15%

Στην αρχή της έρευνας, οι δρομείς έτρεχαν περίπου 4 ώρες την εβδομάδα. Μετά από 21 χρόνια, ο χρόνος τρεξίματος τους μειώθηκε σε 76 λεπτά την εβδομάδα.

Μετά από τα 21 χρόνια, όλοι στην έρευνα έγιναν λιγότερο ικανοί, αλλά η πτώση για τους δρομείς άρχισε αργότερα.Ίσως χωρίς έκπληξη, παρατηρούμε ότι το τρέξιμο συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών θανάτων όπως το έμφραγμα ή ανακοπή. Όμως, επιπλέον σχετίζεται με λιγότερους πρόωρους θανάτους από καρκίνο, νευρολογικές ασθένειες,λοιμώξεις, μολύνσεις και άλλες αιτίες σύμφωνα με τα ευρύματα.

Οι έρευνες το έδειξαν..Run for your life!

Πηγή : Webmd

 

 

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X