11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Rapsani Trail 2018 : Στη Ραψάνη Ολύμπου θα διεξαχθεί και ο ομώνυμος αγώνας στις 28 Ιανουαρίου 2018 σε μία διαδρομή 19 χιλιομέτρων μικτής πορείας.

Ένας ορεινός αγώνας με ιστορικό χαρακτήρα και 19… απαιτητικά χιλιόμετρα έρχεται με τη νέα χρονιά. Η αφετηρία του αγώνα θα γίνει στην πλατεία του χωριού, ενώ να σημειωθεί πως έχουν γίνει αλλαγές στη διαδρομή.

Rapsani Trail 2018 – Η προκήρυξη :

Η Ραψάνη βρίσκεται στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 500 μ. από την θάλασσα, επάνω από την γραφική κοιλάδα των Τεμπών, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πήρε το όνομά της από την αρβανίτικη λέξη ράψ(ι)α, που σημαίνει μαλακό πέτρωμα. Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν της Ραψάνης είναι δύσκολη υπόθεση, μιας και τα περισσότερα χωριά της Θεσσαλίας υπέστην πολλαπλές επιδρομές και καταστροφές στην μακρόχρονη ιστορία τους. Κατά τον μύθο η Ραψάνη ήταν μια πανέμορφη και δυναμική γυναίκα, που πρωτοστάτησε στη συνένωση των χωριών.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Η πρόσβαση στην Ραψάνη γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από: Λάρισα. Απέχει 47χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 35 λεπτά με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά. Θεσσαλονίκη. Απέχει 125χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 1 ώρα με έξοδο στον Πλαταμώνα ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Λάρισα. Αθήνα. Απέχει 395χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4 ώρες με έξοδο στον Ευαγγελισμό ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η Ραψάνη παρέχει τον ξενώνα Βασίλης με μικρή διαθεσιμότητα. Εναλλακτικά κοιτάτε σε γύρω περιοχή Νέοι Πόροι, Πλαταμώνα, Καρύτσα, Στόμιο

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψει ιδιωτικό Ασθενοφόρο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Οι δρομείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για χειμερινό αγώνα.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 08:00 στην πλατεία του χωριού. Θα παραλάβετε νούμερο και αναμνηστικό την ώρα της δήλωσης. Η ΕΝΑΡΞΗ είναι στις 10:00.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή είναι 19χλμ και ακολουθεί μία μικτή πορεία. Φέτος έχουνε γίνει οι απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις. Ο αγώνας ξεκινάει απο την πλατεία του χωριού στα 500μ υψόμετρο για να φτάσει στο μέγιστο 1240μ και να καταλήξει πίσω στην πλατεία. Στο σύνολό της αποτελείται από 1χλμ άσφαλτο, 1,5χλμ χώματινο δρόμο, 2χλμ δασικό δρόμο και 14,5χλμ σε ορειβατικό μονοπάτι με υψομετρική διαφορά 740μ. Μέτριας δυσκολίας διαδρομή με ένταση στα σημεία με βασικό σταθμό ανεφοδιασμού στα 10χλμ και δεύτερο στα 15χλμ. Χρονικός αποκλεισμός στις 3 ώρες στα 10χλμ και στις 5 ώρες στα 15χλμ. Η σήμανση είναι με χρώμα μπλε, βέλη κατεύθυνσης, πασσαλάκια και σε σημεία με κορδέλα σήμανσης. Η χιλιομετρική σήμανση αναφέρεται σε απόσταση που απομένει μέχρι τον τερματισμό.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, όχι με τσιπάκι, και με ενδιάμεσους χρόνους στους σταθμούς.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ: Νερό-Ισοτονικό-Αλμυρά-Σταφίδες και στον τερματισμό Μπανάνα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Από τις 08:00 στο χώρο εκκίνησης θα παραδώσετε τις υπεύθυνες δηλώσεις για να παραλάβετε το νούμερο της συμμετοχής και το αναμνηστικό σας.

Παρακαλούμε την έγκυρη προσέλευσή σας. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να έχουν το δικό τους μπουκαλάκι ή ποτηράκι για χρήση στους σταθμούς ανεφοδιασμών.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουνε μετάλλιο με τον τερματισμό τους.
Θα βραβευτούνε δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών.
Η απονομή του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές κλείνουν στις 31/12/2017 Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 19€. Όριο συμμετοχών 100

Με την εγγραφή σας έρχεται αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης, Υπεύθυνη δήλωση και τρόπος πληρωμής.
Οι πληρωμή των συμμετοχών γίνονται μέσω τραπεζικής κατάθεσης.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ονομαστική σας κατάθεση με το όνομα της εγγραφής.

Πειραιώς: IBAN: GR1501726060005606023742610
Εθνική: IBAN: GR2701108140000081460789233